Kısa bir süre önce sizlere az çaba ile görebileceğiniz 5 ülke hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştım;
Bir Miktar Para,Valiz Ve TC Kimliği İle Gidilen Ülkeler
Pasaportum yok yada vize işlemleri ile uğraşamam diyenlerdenseniz... Kenarda biraz paranız varsa çantayı sırtınıza takın ,alın yanınıza kimliğinizi ver elini.... Evet; sadece kimliğimizle gidilen ülkeler mevcut; Ukrayna Gürcistan KKTC Moldova Azerbaycan Bu ülkeleri biraz kurcalayalım...
fav10.net
Şimdide birçok olanağa sahip olsanızda girmekte gerçekten zorlanacağınız yada gidilmesi tavsiye edilmeyen,güvensiz ülkelerden bashedelim.
Şimdi Vize konusunda katı olan bazı ülkelerden bashedeceğim;
Türkmenistan
Somali
Afganistan
Irak
Ekvator Ginesi
Angola
Kuzey Kore
Libya
Eritre
Bhutan
Bu ülkelere üst düzey pasaport yada rengarek kaplı belgeleriniz olsada Vizesiz giremiyorsunuz. Yapılan araştırma ve elde edilen verilere göre bu ülkeler vize işlemlerinde en katı ve sorun çıkaran ülkeler olarak listelenmiş.
Not: Libyaya 3 ülke vizesiz gelebiliyor bunlardan biri Türkiye.
Birde Türk vatandaşı olarak gitmek istediğimizde ciddi zorlanacağımız ülkelerden bashetmek istiyorum;
Amerika
Almanya
İtalya
Danimarka
İsviçre
İsveç
Fillandiya
Lüksemburg
Avusturya
Evet bu ülkelerde Ülkemizdeki vatandaşlarımıza vize konusunda 9 doğurtan cinsden.
Edilen bilgilere göre özellikle kağıt işlerinde Amerika en başı çekmekte. İstemedikleri belge yok.
Orta Avrupa ve İskandinav ülkeleride ciddi taleplerle gelmekte vize işlemleri için;içlerinde en çok vize talebi alıpda red eden ülke olarak Lüksemburg dikkat çekiyor.
Bu olayların dışında birde gidilmesi tehlikeli bulunan ülkelerden bashedelim;
Suriye
Afganistan
Irak
Yemen
Güney Sudan
Somali
Orta Afrika Ülkeleri
Kuzey Kore
Bu ülkelerdeki siyasi yönetim;yakın zamanda yaşanan savaşlar,ayaklanmalar.
Ülkelerin ekonomik durumları,çarpık sistemleri bu ülkelere turist olarak bile gitmeyi zorlu kılmaktadır.
Ekonomi ve Barış Enstitüsü tarafından açıklanan güvenli ülkelere bakmak gerekirse;
Tabi şimdi ben dize gidilmesi zor yada güvenli bulunmayan ülkelerden bashettim ama X ülkesinde bu konu açıldığında ise şu Acımasız Gerçek Tokat Gibi Vuracak Suratınıza;
Evet; bu aralar yan komşuya bile gitmek zor bir aşama ama ilerisi planlarımız ve hayallerimiz açısından size ufak veriler olsun diye bugün ülkeler üzerinden devam ettim...
Hepinize keyifli okumalar Dilerim.