Tam Kapanma Nedeni ile Setler Durdurulacak!

Dosi

Konu Sahibi
Süper Mod.
Yılın En Favori Üyesi
Reaksiyon puanı
114,143
Puanı
1,060
film_dizi_tv_ve_reklam_cekimleri_durduruldu_h11961_7a3a1.jpeg

29 Nisan - 17 Mayıs tarihlerinde geçerli olacak tam kapanma kısıtlamasından film ve TV sektörü etkilenecek.

Dün kısıtlama ile ilgili açıklama yapıldığında dizi yapımcıları ve kanallar gece yayımlanacak genelgeyi bekliyorlardı ve setlerin durup durmayacağı sorusu merak edilmişti.
Yayımlanan genelgeye göre muaf statüsünde olan kurumlar arasında sinema ve televizyon sektörü bulunmuyor. Bu durumun sektörü nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Dizi Doktoru

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Candaş Tolga Işık dizi setleri muaf yani çalışmaya devam, film setleri durdu demişti. Detayı öğreniriz...

• Beğendim
Reactions: ömer karataş
Candaş Tolga Işık dizi setleri muaf yani çalışmaya devam, film setleri durdu demişti. Detayı öğreniriz...
Genelgeye baktım bende ve bahsi geçmiyor. Sonradan birşeyler yapılırsa bilemem. Sadece gazete ve TV çalışanları kısmı için şu durum var:
Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, medya takip merkezleri, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları

Yasak Elma, Kağıt Ev, Masumlar Apartmanı, Sadakatsiz, Akrep, Menajerimi Ara bunların stok bölümü varsa benim için sıkıntı yok :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Diziler 1-2 hafta ara verir elinde stok bölüm olanlar şansını kullanıp elindekileri yayınlarlar. Survivor'a da gün doğar artık biraz. :A
Şu durumu fırsat bilip elinde olan stok bölümü 1 saat yayınlasalar ne güzel olur.
Daha 2 gün var, bu 2 günde baya bi çekim yaparlar gibi :A
Ve evet Survivor'a gün doğdu

Şu durumu fırsat bilip elinde olan stok bölümü 1 saat yayınlasalar ne güzel olur.
Daha 2 gün var, bu 2 günde baya bi çekim yaparlar gibi :A
Ve evet Survivor'a gün doğdu
O iyiliği bize asla yapmazlar, ah yeni nesil kanallar. :A
Ha bak o konuda haklısın, gece gündüz çalışıyorlar zaten 1 bölüm çıkar belki :A
Şu korona Acun'un ekmeğine az yağ sürmedi :A

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and Dosi
Yasak Elma, Kağıt Ev, Masumlar Apartmanı, Sadakatsiz, Akrep, Menajerimi Ara bunların stok bölümü varsa benim için sıkıntı yok :A
Geriye ne kaldı :A
O iyiliği bize asla yapmazlar, ah yeni nesil kanallar. :A
Ha bak o konuda haklısın, gece gündüz çalışıyorlar zaten 1 bölüm çıkar belki :A
Şu korona Acun'un ekmeğine az yağ sürmedi :A
Ben Hekimoğlu hariç tüm dizileri bırakmıştım zaten. Benim için pek değişen bir şey yok :A
O 1 bölüm için 2 katı çalışırlar artık :A
Ya zaten arada bi bayram haftası olarak diziler ara verirdi. Stok bölüm olanlar etkilenmez.
Bazı diziler zaten yakın zamanda ara vermek zorunda kalmışlardı. Onlar etkilenmez dlye düşünüyorum.

Ben Hekimoğlu hariç tüm dizileri bırakmıştım zaten. Benim için pek değişen bir şey yok :A
Ya zaten arada bi bayram haftası olarak diziler ara verirdi. Stok bölüm olanlar etkilenmez.
Bazı diziler zaten yakın zamanda ara vermek zorunda kalmışlardı. Onlar etkilenmez dlye düşünüyorum.
Ben zirveye ulaştım yine, internetten izleyeceklerim için iyi olur ara vermesi :A
Ha bak doğru o, o zaman elinde bi tane bölümü olanlar yayınlar, kalanlar ise ekstradan 1 hafta ara vermiş olur artık. Dediğin gibi ara verenler de öyle aman aman etkilenmez

• Güldürdün
Reactions: 12.Adam and Dosi
Ben zirveye ulaştım yine, internetten izleyeceklerim için iyi olur ara vermesi :A
Ha bak doğru o, o zaman elinde bi tane bölümü olanlar yayınlar, kalanlar ise ekstradan 1 hafta ara vermiş olur artık. Dediğin gibi ara verenler de öyle aman aman etkilenmez
Maşallah size. Ben haftanın 3 günü bakmam rağmen çok deyip bıraktım.
Fatma başladı, ona bakarım ve bi de ben de Survivor izleyenler kervanına katılırım :A diziler olmasa forumdanda izleyenler olur ve onlara eşlik etmek için başlarım bende :A zaten az az bakınarak hakimim artık programa :A

Maşallah size. Ben haftanın 3 günü bakmam rağmen çok deyip bıraktım.
Fatma başladı, ona bakarım ve bi de ben de Survivor izleyenler kervanına katılırım :A diziler olmasa forumdanda izleyenler olur ve onlara eşlik etmek için başlarım bende :A zaten az az bakınarak hakimim artık programa :A
Haftanın 3 günü benim en durgun halimdi artı Menajerimi Ara ve eğer izleyebilirsem Kardeşlerim de eklendi, oldu 5 :A

Ben de bakmaya çalışacağım onun üstünde bir de final yapmış bir TV dizisi ve Friends'e başlamayı düşünüyorum :A bunlar beni keser, çok canım sıkılırsa Survivor'a da göz atabilirim :A

• Güldürdün
Haftanın 3 günü benim en durgun halimdi artı Menajerimi Ara ve eğer izleyebilirsem Kardeşlerim de eklendi, oldu 5 :A

Ben de bakmaya çalışacağım onun üstünde bir de final yapmış bir TV dizisi ve Friends'e başlamayı düşünüyorum :A bunlar beni keser, çok canım sıkılırsa Survivor'a da göz atabilirim :A
Biz Friends izleye izleye iştahını kabarttık galiba :A
Benim en sevdiğim yabancı dizi. Çocukluğumdan beri izliyorum :A son 6 sene bakamamıştım ve yeniden bakmaya başladım ama artık fazla hakimim. 10 kere falan izlemişliğim var :A

• Güldürdün
Reactions: slhttnmtl
Stoklu giden diziler bu dönemi iyi değerlendirecek belli ki. Ama ben nedense bu konunun tekrar masaya yatırılıp setlere devam kararı verileceğini düşünüyorum.

Biz Friends izleye izleye iştahını kabarttık galiba :A
Benim en sevdiğim yabancı dizi. Çocukluğumdan beri izliyorum :A son 6 sene bakamamıştım ve yeniden bakmaya başladım ama artık fazla hakimim. 10 kere falan izlemişliğim var :A
blutv'de vardı ama kaç zamandır izleyemedim, konu da sürekli anasayfaya düşünce kaç zamandır aklımın bir köşesinde duruyor :A aslında başladım sayılır ilk bölüme birkaç dakika baktım ama çok sıkıldım bir daha baştan alıyım :A
Yuh, iyi sıkılmadan o kadar dayanmışsın :A

• Güldürdün
TRT'nin dizileri hep stok. Yine TRT çıkarlı olacak desenize :)

Ayrıca muaf tutulan kategorilerde Televizyon ve sinema sektörü olması lazım ancak bu genelge de yok yani ek bir karar alınmazsa onlarda ara verecek.

• Beğendim
Reactions: ömer karataş
Acun yine dört ayağının üstüne düştü. :D

Bu karar değişir ya. Bu kadar büyük paraların döndüğü sektöre bir iltimas geçilir bence.

Geriye kalanlar ya final ya bana hitap etmeyenler ya da çar çöp :A :A

• Güldürdün
Yasak Elma ve Son Yaz ara vermesin de diğerleri umurumda değil. :A

Açıkçası durdurulacağını sanmıyorum çünkü geçen sene ara verdiler ve bedelini ağır ödediler zaten. Çoğu dizi sezon sonundaki reytinglerine uzun süre dönemedi ve bir hafta ara vermek bile riskliyken tekrar aynı topa girmezler bence. Haziran'a da az kaldığı için bir şekilde idare edeceklerini düşünüyorum.