UEFA Şampiyonlar Ligi Yayın İhalesi Açıklandı!

Turkuazz

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,201
Puanı
860
Konum
Dünyadan
1614864203003.jpeg


UEFA, Türkiye için yayın haklarının 4 Şubat-30 Mart arasında teklif yapılacağını açıkladı. Yayıncı kuruluş Digitürk mevcut maçları sezon sonuna kadar yayınlayacak. Önümüzdeki sezondan itibaren 3 sezon boyunca maçları yayın ihalesini kazanan kurum yayınlayacak. İhalede 2 ayrı bölüm bulunuyor:

- Şampiyonlar Ligi ve Uefa Süper Kupa beraber
- Avrupa Ligi ve Konferans Ligi beraber

Bu sezon Konferans Ligi'de eklendi. İhalede ligleri ayrı ayrı kurumlar alabilir. Yani bir kurumun bütün ligleri alma zorunluluğu yok. Bu arada önümüzdeki sezon son defa ön eleme yapmadan Süper Lig şampiyonu doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak.

UEFA Şampyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ihalesinde katılması beklenen Digitürk, D-Smart, Tivibu, Saran Medya ve TRT gibi kurumlarının dışında başka kurumlarda katılabilir.

Kaynak: SporEkranı​
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,633
Reaksiyon puanı
9,617
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Çok değişik olacak. Zaman biraz daha geç olsaydı ligin ihalesine göre alan belli olabilirdi. Bence şimdi bu ihaleyi alan lig ihalesinde de favori konuma geçer. O yüzden Turkcell & Demirören iş birliği de görebiliriz.

TRT'nin bu ihaleyi alacak gücü yoktur. Milli takım hariç başka turnuvaya dolar üzerinden ödeme yapmayı mantıklı bulmuyorlar. Saran alırsa mutlaka yeni kanal kurması gerekecek. İki tane kanal ile asla döndüremez bu işi.

D-Smart ve Tivibu gibi platformlar bence CL değil de AL ve KL'ye odaklanacaktır. Oranın maliyeti daha az olduğu için şansları daha yüksek.

Digitürk eğer burada kalmakta kararlıysa yine en ciddi teklif onlardan gelecektir. Burada kalıp CL'yi almamak yapmazlar.
 
  • Beğendim
Reactions: Turkuazz

12.Adam

Favori Üye
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
25,714
Reaksiyon puanı
28,353
Puanı
1,060
UEFA’ya Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayın hakları için şu anki yayıncı beIN Sports başta olmak üzere birçok kanalın teklif vereceği tahmin ediliyor. Bunun yanında geçtiğimiz yıllardaki gibi birkaç kanalın ortak girişimlerinin de olabileceği beklentiler arasında. 2021/22 sezonundan 2023/24 sezonu sonuna kadarki Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa yayıncısı bu tekliflerin ardından belli olacak. Teklif sürecinin aksamaması durumunda yaz ayları başında yeni yayıncının açıklanması bekleniyor.

Avrupa’nın 5 Büyük Futbol Ülkesinde Süreç Tamamlandı​

UEFA’nın yaptığı açıklamada sürecin tamamlanıp, imzaların atıldığı ülkeler de yer aldı. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya’da satış işlemlerinin tamamlandığını belirten UEFA, Doğu Avrupa’da da birçok ülkede yayıncının belli olduğunu dile getirdi.

Avrupa dışında ABD ve Güney Afrika’da da süreç tamamlanmış durumda. Teklif alma sürecini ülkelere göre açıklayan UEFA, Türkiye’den 30 Mart’ı son gün olarak belirledi. Aynı zamanda bu tarih, tüm dünyada da tekliflerin tamamlanma tarihi.
 
  • Beğendim
Reactions: Turkuazz

Turkuazz

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,201
Puanı
860
Konum
Dünyadan
@Turkuazz bu haberin linki mevcut mu?
haber şu sayfalarda bulunuyor..
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,086
Reaksiyon puanı
49,742
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
S Sport alır bence. Yalnız ŞL'nin eski ilgi çekiciliği kalmadı o nedenle teklifler çok yükselmeyecektir. Maçlar gecenin köründe oynanıyor. Artık saat olarak Avrupa'da olmadığımız için. :)
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Emre Özcan, Erman Yaşar ve Orkun Çolakoğlu gibi isimlerin S Sport ekranlarında Şampiyonlar Ligi maçlarını anlattıkları/yorumladıkları bir gerçeklik... Var bir hayalimiz...
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam

Turkuazz

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,201
Puanı
860
Konum
Dünyadan
daha önce Digitürk şampiyonlar ligini,S Sport avrupa ligini almıştı.S Sport yayın haklarını Digitürke satınca Digitürk tek yayıncı kalmıştı.Ancak S Sport yayınları alırsa bu defa satmayabilir.Bazı tahminler arasında S Sport un Tivibu yada D Smart ortaklığı hatta S Sport-D Smart-Tivibu ortaklıkları dahi konuşuluyor.Digitürk cephesinde bakıldığında da Digitürk bir daha yayınları almak isteyecektir.bunun yanında İtalya Seri A,Süper Lig ihaleleride yapılacak
 

Turkuazz

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,201
Puanı
860
Konum
Dünyadan
Kazanan belli mi?
daha açıklanmadı
------

Milliyet yazarı Sinan Koloğlu'nun konu hakkında yorumları

‘Süper Lig’in yayın haklarının sahibi BeIN Media Group’un UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye’deki yayın hakları için teklif vermeyeceği öğrenildi’ haberleri çıktı. Sektörün ‘duayen’ ismine sordum. “Vazgeçmediler. İhaleye girdiler kazanamadılar. 1-2 güne kazanan yeni firma açıklanır” cevabını aldım. Şampiyonlar Ligi eski keyfinde değil. Geçtiğimiz yıl Başakşehir’in grup maçlarını kaç kişi izledi? Büyük takımlardan Galatasaray’ın son katıldığı kupanın grup maçlarında durumu ortadaydı. Bir albenisi kalmadı. Silkinmeye ihtiyaç var.
Öte yandan bu kadar sık el değiştirme izleyiciyi de rahat ettirmiyor. Kupanın yayın ihale değeri az değil; 150 milyon dolar olduğu yazılıyor. Bu parayı çıkartacak izleyiciyi bulmak kolay değil. Hele ‘korsan yayıncılık’ geleneği olan ülkemizde... Hem izleyici hem de yayıncı açısından bir çıkmaz durum.




Tivibu mu?

Tivibu adı geçiyor. Sordum, “Henüz değil ama alacak” bilgisi geldi. Yani niyet ciddi. Sektörün ‘duayen’ ismi, “Daha önemli bir firma” dedi. Saran adı geçiyor. Onlar, “Biz değiliz” diyorlar. 1-2 güne netleşir.

İhaleye yeni çözüm mü?

Bir de bizim Süper Lig ihalesi olayı var. Son zamanlarda yayıncı kuruluşla pek keyifli gitmiyor. Sabah’ta Dilek Güngör yazmış. Şöyle olasılıklardan bahsediliyor; Kulüpler, TFF ve Kulüpler Birliği şirket kurup, Digiturk’ü alır. Ya da bir de yanlarına telekomünikasyon şirketi ilaveten bir televizyon kanalı hep birlikte yayınlara talip olur. Konuştuğum piyasa belirleyici isimlerden biri “Turkcell ya da Türk Telekom’a ihaleye girmesi söylenebilir. Ama kendileri şirket kurup, öyle bir şey yapamazlar. Yönetemezler. Katarlılar ihalenin içinde olur yine. Başka katılacak yayıncı kuruluşlar da olacak” dedi.

Biz izleyici için...

Yeni ihalenin yeni taraflara verilmesi yeni ‘bir kutu’ demek. Ben tüketici tarafında olarak, bu durumdan pek memnun olmayacağım kesin. Süper Lig yayın durumu keyifli değil. Yayınlar teknik olarak yetersiz, para konusu tartışmalı, korsan sorunu çözümsüz vs. Sahalar kötü, izleyici açısından maç izleme keyfi kalmadı. Abone sayısı bu parayı çıkarmaya yetiyor mu? Dört büyüklerin dışındaki kulüplerin maçları izleniyor mu? Kendi taraftarları izliyor mu? Digiturk futbolsuz ne yapar? Yani nereden bakılırsa bakılsın, bir çıkmazda bu ihale de!
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam