batuhankaralar
Favori Üye
- Reaksiyon puanı
- 17,508
- Puanı
- 1,060
Sanmıyorum öyle bir şeye girişme gibi bir lüksleri olamaz... Seyircinin verdiği değer ortadayken seyirciye böyle bir saygısızlık yapamazlar...
Burdayım kardeşim bir yere kaybolduğum yok biz hep burdayız...Adaşım @MEnes'ten haber alamıyorum arkadaşlar, görenler benimle iletişime geçerse sevinirim. Kireçburnu'nda "o gemi" geldi diye sevinirken denize düşmüş olması muhtemel...
Sen Acun'u çok küçümsüyorsun benceSanmıyorum öyle bir şeye girişme gibi bir lüksleri olamaz... Seyircinin verdiği değer ortadayken seyirciye böyle bir saygısızlık yapamazlar...
Burdayım kardeşim bir yere kaybolduğum yok biz hep burdayız...![]()
Yapar mı yapar diyorsun yani... Bak şimdi beni de gerdi bu durum... Umarım ama umarım Leyla ile Mecnun efsanesinin zarar gördüğünü dünya gözüyle görmeyiz... Ben gerçekten o esere herhangi bir şekilde zarar vermelerini kaldıramam...Sen Acun'u çok küçümsüyorsun bence
Tüm ekibin geri döneceğine ben ihtimal vermiyorum. Haklarını da aldıysa istediğini yapabilir maalesef. Belki 4-5 bölümlük bir proje olursa bilemem ama temelli dönüş olursa birçok yeni oyuncu girer bu projenin içine.
Ben de Özledim adlı dizide verilen final @Tolstoyevski yoldaşımın da dediği gibi final falan değildir. Zaten Burak Aksak kendisi de dedi o final Ali Atay tarafından düşünüldü ve o dönemde seyircilerin L&M hype'ını almak için o dizide verildi. Ama Burak Aksak'ın gerçek finali kitapta bize veriliyor...@MEnes kitaptaki finali spo'da yazsana merak ettim![]()
Yapar mı yapar diyorsun yani... Bak şimdi beni de gerdi bu durum... Umarım ama umarım Leyla ile Mecnun efsanesinin zarar gördüğünü dünya gözüyle görmeyiz... Ben gerçekten o esere herhangi bir şekilde zarar vermelerini kaldıramam...
------
Ben de Özledim adlı dizide verilen final @Tolstoyevski yoldaşımın da dediği gibi final falan değildir. Zaten Burak Aksak kendisi de dedi o final Ali Atay tarafından düşünüldü ve o dönemde seyircilerin L&M hype'ını almak için o dizide verildi. Ama Burak Aksak'ın gerçek finali kitapta bize veriliyor...
Kitapta olaylar zamansal döngüye bağlanıyor... Mecnun ne yaparsa yapsın Leyla'sını hep bir şekilde kaybediyor... Her sezon finalinde çöle düşmesi aslında bu sebeple. Yani Mecnun bu zamansal döngüde sıkışıp kalmış. Döngü sıfırlanıyor ve tekrar Leyla'sına kavuşmak için bir sürü şey deniyor. Ancak yine olaylar sarpa sarıyor ve Leyla'sına kavuşamıyor. Dizide 3 sezon boyunca bunlar yaşandı zaten. Her sezon sonunda da Mecnun Leyla'sını kaybetti. Aslında bu oyuncu değişikliğinden sonra düşündüğü final büyük ihtimal. Çünkü ilk sezondaki hikayeyi düşününce Leyla ölmeden bu kurguya ulaşamazdı. Yine Leyla'sına kavuşamayan ve çölde rüyalarda sıkışan bir Mecnun vardı ilk sezon sonunda ama Leyla sonuç olarak yaşıyordu.
Kitapta hikaye yine 0'dan başlıyor aslında 1. sezon gibi. Mecnun Leyla İsmail Abi hepsi var. Hikaye 1. sezona paralel şekilde ilerliyor. Benzer farklı bir sürü olay yaşanıyor. Yine absürt absürt olaylar tabi. Neyse hikayenin finalinde inanılmaz vurucu şeyler yaşanıyor. Mecnun yine Leyla'sına kavuşamıyor. Hatta bu yolda en yakın arkadaşlarından birisini kaybediyor. Yavuz ölüyor... Sonra yine finalinde Leyla da ölüyor eğer doğru hatırlıyorsam. Zamansal döngüde sıkışan ve Leyla'sına kavuşamayan Mecnun'un trajik hikayesi diyebiliriz... Tabi çok daha detaylı açıklanabilir ama ben kitabı okuyalı baya olduğu için yüzeysel geçtim biraz...
Erdal tuzluk hikayesinden daha iyi bir final olmuşO 3.sezon finalinde Erdal'ın karısı ve çocuğu ölüyordu onlar var mıydı kitapta?
Kitapı değil kitabı... ahahahahahhaha türkçeye az özen göster.Tabi ki daha iyi bir final. Fazlasıyla vurucu ve etkileyici bir final. Kitapı okurken okuduğum şey gözlerimi doldurmuştu... Olaylar çığırından çıkıyordu gerçekten. Kitapta farklı bir döngü ve zaman dilimi gibi olduğu için o olayların hiçbiri yoktu. Aslında kitap ilk sezon gibi başlıyor ve devam ediyor lakin olaylar sonradan değişerek ilerliyor. Yani bire bir aynı şeyler yaşanıyor gibi değil de paralel ilerliyor dediğim oydu aslında. İlk sezona benzer muhabbetler var ama yaşananlar farklı.
Tek hoşuma gitmeyen şey küfürün olmasıydı... Tamam Trt effect ile Tv'de küfür koyulmuyordu ama bu durum gayet kitapta da devam edebilirdi. Çünkü o sansür mevzusu üzerinden çok güzel ve orjinal goygoylar döndürdü LM. Kitapta da bunlar yapılabilirdi. Zaten diziyi izleyenler her mizahı çok iyi şekilde yakalayabiliyordu kitabı okurken. Hatta ses tonlarıyla bile kafamda canlandırdığım için 7 8 bölümlük L&M mini dizisi izler gibi oldum okurken.
Yuh ben nasıl onu atlamışım...Kitapı değil kitabı... ahahahahahhaha türkçeye az özen göster.![]()
Yoldaşından kaçmaz....Yuh ben nasıl onu atlamışım...Hiç yaptığım şey değildir...
![]()
Final öyle değil mi şimdi? 😱 Ben hem o kısmı izlediğim hem de saçma bulduğum için diziye başlamamıştım.Ben de Özledim adlı dizide verilen final @Tolstoyevski yoldaşımın da dediği gibi final falan değildir. Zaten Burak Aksak kendisi de dedi o final Ali Atay tarafından düşünüldü ve o dönemde seyircilerin L&M hype'ını almak için o dizide verildi. Ama Burak Aksak'ın gerçek finali kitapta bize veriliyor...
Edit yaparak olayı düzeltmek gibi bir imkan var elimizde...Yoldaşından kaçmaz....Mecnun faka bastın...
![]()
Ben de Özledim'de yayınlanan senaristin kafasındaki gerçek final değildi.Final öyle değil mi şimdi? 😱 Ben hem o kısmı izlediğim hem de saçma bulduğum için diziye başlamamıştım.Eğer öyleyse bu yaz başlayayım.
Tamam,sustum...Edit yaparak olayı düzeltmek gibi bir imkan var elimizde...Neden sorun olsun ki, insanız elbet hata yaparız...
Ben de Özledim'de yayınlanan senaristin kafasındaki gerçek final değildi.Onun dışında diziye başlayabilirsin elbette. Dizi final vermeyen yarım kalmış bir iş olarak duruyor ortada.
Kitaptaki finali ise herkes bilmez, ona bakarak diziye başlama yani.
![]()
He insan olmadığımı unutmuşum bir an ama neyse madem sustun sorun yok...Tamam,sustum...![]()