Sol Yanım Dizisinde Tepki Çeken Sahne!

Ben @darkl

@DarkLegenD batıl inanç dediği için öyle dedim. Yoksa günümüzde hiçbir dizi zaten inançlara veya adaba göre çekilmiyor. Herkes özgür bir şekilde senaryosunu yazıyor belli kurallar çerçevesinde. İsteyen de istediğini izlemekte özgür zaten. Neyin doğru neyin yanlış ya da neyin insana zarar verip vermeyeceğini yine insanın kendisi bilir.

Benim takıldığım @xdragxx'in dediği gibi. Bu sahne normal bir sahne değil. Senin isterse tuvalette sofra kurup yer, içer. Yok öyle şey! Her şeye tamam ama insanların sabır noktası vardır, haddin aşılmaması gereken yerler vardır. Orayı da aşan dizilere tepki koyulması gerek.

"Haddi" belirleyen ölçüt nedir? Toplumsal ölçüt ise, neden o tepkiler tavuk gibi adam öldüren, kafa kesen dizilere koyulmuyor? Yoksa tavuk gibi adam öldürmek o "ölçütün" doğasında mı var onu anlamadım kafam karıştı şimdi.

Bulimia hastaları genellikle gizli bir şekilde, aşırı miktarlarda, kendilerini durduramadan ve kontrollerini yitirerek yemek yiyebilirler. Bu yeme ataklarının ardından da aldıkları fazla kalorilerden sağlıksız bir şekilde kurtulmaya çalışabilirler.
------

Sorum aslında çok anlaşılır;
Acele durum anında hiçmi ağzınızda lokma varken lavobada olmadınız...Son lokmanızı ağzınıza atmadınız diye yazdım..Bir soru değil aslında... Dizideki sahnenin "imkansız" gibi algı yapılmasına bir gönderme...

Yoksa elbette hijyen açısından sağlıklı yerler değil besin tüketmek için Ama tüketmek isteyende tüketebilir.Herkesin kendi kararı ve düşüncesidir.
Ben soruna değil şu mesajı anlamadığımı belirttim hatta koyu yapmıştım :A

'.Dur şunuda şurada bitireyim,eyvah zil çaldı, otobüs kaçıyor,servis geldi..........'
Bunu anlamadım sadece.
Ben de zaten kendi fikrimi belirttim. Sakız dahi olsa ağzımda birşey varken girmiyorum diye yazdım :D

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
"Haddi" belirleyen ölçüt nedir? Toplumsal ölçüt ise, neden o tepkiler tavuk gibi adam öldüren, kafa kesen dizilere koyulmuyor? Yoksa tavuk gibi adam öldürmek o "ölçütün" doğasında mı var onu anlamadım kafam karıştı şimdi.
Ben kendimden örnek vereyim. Bir dizide bu izlediğim ya da izlemediğim dizi olsun benim inancıma hakaret ediliyorsa ben o diziye tepkimi koyarım!

Ben soruna değil şu mesajı anlamadığımı belirttim hatta koyu yapmıştım :A

'.Dur şunuda şurada bitireyim,eyvah zil çaldı, otobüs kaçıyor,servis geldi..........'
Bunu anlamadım sadece.
Ben de zaten kendi fikrimi belirttim. Sakız dahi olsa ağzımda birşey varken girmiyorum diye yazdım :D
İşte; örnek tenefüs bitti ağzında son lokman yada elinde tost parçan..lavobaya dalıp ,son parçanı ağzına atmadın gibi bir örnekleme... Konu bayağı dallandı zaten :)
Herkesin kendi düşüncesi ve darvanışlarıdır. Saygı duyarım :bhr: :bhr:
------

Ben kendimden örnek vereyim. Bir dizide bu izlediğim ya da izlemediğim dizi olsun benim inancıma hakaret ediliyorsa ben o diziye tepkimi koyarım!
Emre; burada tıbbi olarak bir hastalık var;
Bu hastalıkta kriz anında; kişiler nerede olduğunu düşünemez.

Lütfen, olayı inançlara bağlamayınız.

• Beğendim
Reactions: Angelica and Dosi
Bizim halkımız aşırı tuhaf ya abi tvde kafa kesiliyor bir şey yok tuvalette yemek yiyip kusunca mı bir şey var ? Neyin kafasını yaşıyonuz

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Böyle dizilerden biri olan Çukur kaç defa ceza yedi RTÜK'ten en çok şikayet alan dizi olabilir.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
İşte; örnek tenefüs bitti ağzında son lokman yada elinde tost parçan..lavobaya dalıp ,son parçanı ağzına atmadın gibi bir örnekleme... Konu bayağı dallandı zaten :)
Herkesin kendi düşüncesi ve darvanışlarıdır. Saygı duyarım :bhr: :bhr:
------

Emre; burada tıbbi olarak bir hastalık var;
Bu hastalıkta kriz anında; kişiler nerede olduğunu düşünemez.

Lütfen, olayı inançlara bağlamayınız.
Tıbbi hastalığın tanımında kişi tuvalette yemek yiyebilir gibi bir tanım var mı? Ki olsa bile senarist bu sahneyi farklı bir şekilde de yazabilirdi. Klavyede, ekranda nasıl olsa senaristin önünde duruyor. :D

Arkadaşlar büyütülecek bir şey yok. Seyirci diziyi adamakıllı izleseydi bu sahneden şikayetçi olmazdı. Bu sahnede yer alan kız anne ve çevre baskısından dolayı tatlı vs yemiyor, kilo almamak için zevkine yiyip yediğini hemen çıkarıyor. Tahminimce şu manken hastalığı konusuna girecekler. Gizli gizli yemek için tuvalete saklanarak yapıyor bu işi.
Bence rahatsız edici hiçbir durum yok hatta mesaj veren durum var, ki zaten buna gelene kadar tepki gösterilecek onlarca dizi var.

Allah akıl, fikir versin. Yere düştüğünde 3 kere öpüp, başımıza koyduğumuz ekmekten; tuvalette yemek yemeğe. Nereden nereye!

Bu sahneyi yazan senaristten, çeken yönetmene, oynayan oyuncuya kadar hepsini kınıyorum.

Ne alakası var batıl inançla? Tuvalette yemek yeme hangi inançta ya da hangi adapta var?
Allah'a göre insanların kellesini kesip onları öldürmek de dine aykırı bir şey. O zaman neden o malum diziyi kınamak yerine izliyorsun, sonuçta dinin kurallarını çiğnemiş olmuyor mu? Kaldı ki tuvalette yemek yemek ile insanların kellesini uçurmak arasındaki farktan bahsediyoruz. :)

Allah'a göre insanların kellesini kesip onları öldürmek de dine aykırı bir şey. O zaman neden o malum diziyi kınamak yerine izliyorsun, sonuçta dinin kurallarını çiğnemiş olmuyor mu? Kaldı ki tuvalette yemek yemek ile insanların kellesini uçurmak arasındaki farktan bahsediyoruz. :)
Dizide kelle kesme sahnelerini göstermelerini ben de doğru bulmuyorum. Sonuçta diziyi çocuklar da izliyor. :)

Türkiye'de yapılan dizilerin hiçbiri İslamiyet'e uygun bir şekilde yapılmıyor zaten. Hatta tam tersi birçoğu İslamiyet'i kötülemek adına yapılıyor. :)

Gelelim Kuruluş Osman'daki kelle sahnelerine. Durduk yere gel senin kelleni keselim diyerek kelle kesmiyorlar. Hainlik yapanı, masum insanları katledenleri, İslamiyet'e karşı gelenleri ve bunu yaptığı fiiller ile gösterenlerin kellelerini kesiyorlar. Ki bu dönem dizisi olduğu için o dönemde de (1200'lü yıllar) bu tarz şeyler olmuş. Birisi gelip senin sevdiğin tüm insanları öldürse sen o insana gidip gül uzatmazsın herhalde. :)

Ayrıca Peygamber Efendimiz (sav) de savaşlara katılmış. Birçok yakınını bu savaşlarda kaybetmiştir.

• Harika
Reactions: EmreCan
Dizide kelle kesme sahnelerini göstermelerini ben de doğru bulmuyorum. Sonuçta diziyi çocuklar da izliyor. :)

Türkiye'de yapılan dizilerin hiçbiri İslamiyet'e uygun bir şekilde yapılmıyor zaten. Hatta tam tersi birçoğu İslamiyet'i kötülemek adına yapılıyor. :)

Gelelim Kuruluş Osman'daki kelle sahnelerine. Durduk yere gel senin kelleni keselim diyerek kelle kesmiyorlar. Hainlik yapanı, masum insanları katledenleri, İslamiyet'e karşı gelenleri ve bunu yaptığı fiiller ile gösterenlerin kellelerini kesiyorlar. Ki bu dönem dizisi olduğu için o dönemde de (1200'lü yıllar) bu tarz şeyler olmuş. Birisi gelip senin sevdiğin tüm insanları öldürse sen o insana gidip gül uzatmazsın herhalde. :)

Ayrıca Peygamber Efendimiz (sav) de savaşlara katılmış. Birçok yakınını bu savaşlarda kaybetmiştir.
Kelle kesme sahnelerini sadece doğru bulmuyorsun ve izlemeye devam ediyorsun ama bir diğer dizide tuvalette yemek yenilmesine şiddetle karşısın. :)

Türkiye'de şuan yapılan dizilerin hiçbirinde kelleler kesilmiyor. İnsan öldürmek kadar dine aykırı bir şey var mıdır? Ki sen yukarıdaki mesajında da dine aykırı bir şey olursa tepkim her zaman aynı olur demişsin ama kalkıp da dine en aykırı olan diziyi izleyerek kendinle çelişiyorsun.

Yukarıdaki mesajlarda bunun bir hastalık olduğu belirtilmiş zaten. Bu durumda olan bir çok hasta var ki bunu televizyona yansıtmışlar. Madem kelle kesme sahnelerine karşı anlayış gösteriyorsun böyle sahnelere de daha fazla anlayış göstermen gerekir. Öyle değil mi? :)

• Beğendim
Reactions: blacklion
Kelle kesme sahnelerini sadece doğru bulmuyorsun ve izlemeye devam ediyorsun ama bir diğer dizide tuvalette yemek yenilmesine şiddetle karşısın. :)

Türkiye'de şuan yapılan dizilerin hiçbirinde kelleler kesilmiyor. İnsan öldürmek kadar dine aykırı bir şey var mıdır? Ki sen yukarıdaki mesajında da dine aykırı bir şey olursa tepkim her zaman aynı olur demişsin ama kalkıp da dine en aykırı olan diziyi izleyerek kendinle çelişiyorsun.

Yukarıdaki mesajlarda bunun bir hastalık olduğu belirtilmiş zaten. Bu durumda olan bir çok hasta var ki bunu televizyona yansıtmışlar. Madem kelle kesme sahnelerine karşı anlayış gösteriyorsun böyle sahnelere de daha fazla anlayış göstermen gerekir. Öyle değil mi? :)
Dediklerimi anladıysan adım Emre değil ya da anlamak istemiyorsun. :)

Dizide durduk yere gel ben senin kelleni keseceğim diye bir şey yok. Tekrar yazıyorum aynı şeyleri. Hainlik yapanı, masum insanları katledenleri, İslamiyet'e karşı gelenleri ve bunu yaptığı fiiller ile gösterenlerin kellelerini kesiyorlar. Ki bu dönem dizisi olduğu için o dönemde de (1200'lü yıllar) bu tarz şeyler olmuş.

Ayrıca diziyi izliyorum diye %100 katılıyorum diye bir şey yok. Eleştirdiğim noktalarda olacak elbette.

Dediklerimi anladıysan adım Emre değil ya da anlamak istemiyorsun. :)

Dizide durduk yere gel ben senin kelleni keseceğim diye bir şey yok. Tekrar yazıyorum aynı şeyleri. Hainlik yapanı, masum insanları katledenleri, İslamiyet'e karşı gelenleri ve bunu yaptığı fiiller ile gösterenlerin kellelerini kesiyorlar. Ki bu dönem dizisi olduğu için o dönemde de (1200'lü yıllar) bu tarz şeyler olmuş.

Ayrıca diziyi izliyorum diye %100 katılıyorum diye bir şey yok. Eleştirdiğim noktalarda olacak elbette.
Ben senin dediklerini çok iyi anladım ki ona göre birkaç tez yürütüp soru sordum. Dediklerini tekrar etmen yerine sorduğum soruları cevaplayabilirdin. :)

İlk cümleni anlamadım :A
Sorunun cevabını kendimce vereyim hayır, ben ağzımda bir şey varken gitmem (sakızda dahil)
Tuvaletler mikrop yuvası artı sifonu çektikten sonra havaya bir sürü yayılmakta ve uzun sürede bulunduğu ortamda duruyor. Telefonla girenlerin telefonunu iyice bi elden geçirmesi gerekiyor sonrasında :A
Bununla ilgili geçtiğimiz sene araştırma okudum bizim medyada.

Burda hastalığı göstermeye çalışmışlar her zaman ki konu yanlış anlaşılıyor zeynep :D

• Beğendim
Reactions: Dosi
Ben senin dediklerini çok iyi anladım ki ona göre birkaç tez yürütüp soru sordum. Dediklerini tekrar etmen yerine sorduğum soruları cevaplayabilirdin. :)
Kelle kesme sahnesinde dine aykırı bir şey yok, onu demek istiyorum. Ama sen var diyorsun. İnsan öldürmek İslamiyet'te haram tamam ama öldürülen kişi senin canına teşebbüs ediyorsa, devletine, inancına saldırıyorsa ve tövbe etmeyip halen buna devam ediyorsa kellesini de alırsın, her şeyini alırsın. Çünkü bu kendi nefsin hesabına insanı öldürmek değildir, Allah için sen o kişinin kellesini alıyorsun.

Sana Hz. Ali'den örnek vereyim. Hz. Ali kâfirin bir tanesini savaş sırasında yere yatırmış, tam kılıcı kâfire vuracakken kâfir tükürmüş. Sonra Hz. Ali kılıcı vurmamış. Kâfir sormuş, neden kılıcı vurmadın? Hz. Ali de 'sen tükürünce bana nefsim işin içine karıştı ve öldürmedim seni' demiş. Bunun üzerine o kâfir bu din hak dinidir diyerek Müslümanlığı seçmiş. :)

Keşke bu dizide eleştirilecek tek şey bu olsaydı. Yani senaryo, oyunculuklar vs. hepsi dökülüyor ama insanlar bunu mu eleştirmiş sahiden. :A

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Kelle kesme sahnesinde dine aykırı bir şey yok, onu demek istiyorum. Ama sen var diyorsun. İnsan öldürmek İslamiyet'te haram tamam ama öldürülen kişi senin canına teşebbüs ediyorsa, devletine, inancına saldırıyorsa ve tövbe etmeyip halen buna devam ediyorsa kellesini de alırsın, her şeyini alırsın. Çünkü bu kendi nefsin hesabına insanı öldürmek değildir, Allah için sen o kişinin kellesini alıyorsun.

Sana Hz. Ali'den örnek vereyim. Hz. Ali kâfirin bir tanesini savaş sırasında yere yatırmış, tam kılıcı kâfire vuracakken kâfir tükürmüş. Sonra Hz. Ali kılıcı vurmamış. Kâfir sormuş, neden kılıcı vurmadın? Hz. Ali de 'sen tükürünce bana nefsim işin içine karıştı ve öldürmedim seni' demiş. Bunun üzerine o kâfir bu din hak dinidir diyerek Müslümanlığı seçmiş. :)
Her şeyden önce insanı yaratan Allah'tır. O canı o isterse sadece Allah alabilir. Adalet sistemi de böyle işler. :) Geçmişte insanlık dışı, utanç verici gelişmelerin günümüzde televizyona yansıtılmasında bir şey yok, zaten televizyon insanlara örnek olan bir platform değildir ama senin veya RTÜK'ün açısından bakarsak o saatte küçük çocukların televizyon izlediğini vurgulayan sizler, tuvalette yemek yenilen bir sahnede kıyamet koparıyorsa insanların hunharca öldürüldüğü dizilere karşı bu tepkiyi de vermemelisiniz. O zaman kendi içerisinde kendi düşünce yapınızla çelişmiş oluyorsunuz veya adil davranmıyorsunuz. Eğer sen kellesi kesilen dizileri izliyorsan bu sahneye de bu tepkiyi verme hakkını otomatikmen kaybetmiş oluyorsun. :)

Son dönem dizileri iyice çığırından çıktı, Bir Zamanlar Çukurova'da da kadın kahveye tükürüp içirtti. Bunlar islamiyetin yanı sıra Türk kültürüne ters şeyler. Bizim binlerce yıllık bir kültürümüz var, eski dizilerde böyle şeyler yoktu. Keşke RTÜK saçma sapan sansürler yapacağına gerçek anlamda kültürümüzü koruyacak adımlar atsa ama bu anlayışla zor. :)

• Beğendim
Reactions: emreemreu
Son dönem dizileri iyice çığırından çıktı, Bir Zamanlar Çukurova'da da kadın kahveye tükürüp içirtti. Bunlar islamiyetin yanı sıra Türk kültürüne ters şeyler. Bizim binlerce yıllık bir kültürümüz var, eski dizilerde böyle şeyler yoktu. Keşke RTÜK saçma sapan sansürler yapacağına gerçek anlamda kültürümüzü koruyacak adımlar atsa ama bu anlayışla zor. :)
Kahveye tükürmek bile dizilerin klişesi oldu. Sevmediği birine kahve falan hazırlarken tükürmek bu arada uzun zamandır yoktun forumda hoşgeldin :D

• Beğendim
Reactions: mrt-06