Türkiye'de hala Yılbaşı ile Noel ayırt edilemedi bir türlü. Ben ikisini de severek dibine kadar kutlayanlardanım. Bu sene istisna olacak ama malum.
Benim için normal sıradan bir gün, pandeminin oluşu birşey etkilemez yani
İsveçliler yılbaşı gecesine çok önem vermez. Noel zamanı aileler toplanır, yemek yenir, hediye dağıtılır. Yılbaşında genelde havai fişek patlatılır belki parti ama parti zaten normal haftasonuda yapılırdı.
Bu sene onlar ne kadar etkilenir bilmiyorum.
Türkiye'de ise gözlemlediğim kadarı ile Türkler,Avrupalıların Noelini birebir yılbaşı gecesi yaşıyorlar. Ailece yemek yeme, hediye, süslenmiş çam ağacı vs. En azından TV'de izlediğimiz bu yönde.
Yılbaşı ağacı alıp süslemiştim geçmiş yıllarda...ağacım taşınırken kırıldı...Bu sene biraz sönük geçse de iyi bir akşam yemeği, arkasından güzel bir televizyon programı. 1 hafta sonraya süslemelere başlayacağım.
O Ses Türkiye zaten son dönemlerin olmazsa olmazı açıkçası.Pek çok şey gibi yılbaşıları da çocukken daha anlamlıydı, renkliydi. Hiçbir zaman özel kutlamalar yapan biri falan olmadım ama her yerin süslenmesi, özellikle televizyonda her dizinin ve programın özel bölümlerinin yayınlanması heyecan vericiydi... Şimdi O Ses Türkiye dışında anlamı kalmadı.
O değil de geçen sene şu günler Almanya'da Noel marketlerini geziyordum, şimdi aylardır yan sokağa bile çıkmadım neredeyse. Yabancılardaki yılbaşı çok başka gerçekten, başka ülkelerde de yaşamak isterim o tecrübeyi ilerleyen yıllarda. Size de tavsiye ederim yurtdışı çıkma hedefiniz varsa Aralık'a denk getirmenizi.
Teşekkürler Melekcim.Bizde yeğenlerle tombala oynardık bu sene laptobumun başında gireceğim yeni yıla
------
@The_Erinch biz yılbaşında pek bişi yapmıyorduk abi yeğenlerle tombala oynardık bu sene oda yok emeğibe sağlık güzel konu olmuş
🤫Türkiye'de hala Yılbaşı ile Noel ayırt edilemedi bir türlü. Ben ikisini de severek dibine kadar kutlayanlardanım. Bu sene istisna olacak ama malum.
Yahuuu ne kadar ilginç bir ülkesiniz ZeynepcimBenim için normal sıradan bir gün, pandeminin oluşu birşey etkilemez yani
İsveçliler yılbaşı gecesine çok önem vermez. Noel zamanı aileler toplanır, yemek yenir, hediye dağıtılır. Yılbaşında genelde havai fişek patlatılır belki parti ama parti zaten normal haftasonuda yapılırdı.
Türkiye'de ise gözlemlediğim kadarı ile Türkler,Avrupalıların Noelini birebir yılbaşı gecesi yaşıyorlar. Ailece yemek yeme, hediye, süslenmiş çam ağacı vs. En azından TV'de izlediğimiz bu yönde.
Ama bu konuya yorum yapmanı etkilemez değil mi Harry?Evet bana da gelmemiş.
Bu konu eskiden forumda çok konuşulmuştu zaten, yeni değil merak etme.Yılbaşı ağacı alıp süslemiştim geçmiş yıllarda...ağacım taşınırken kırıldı...
Şimdide buruk olduğu için yenisini almak içimden gelmedi...
Ama bir tuhaf mutluluk oluyor ağaca bakınca...renkli renkli süsler ve ışıkları...
------
O Ses Türkiye zaten son dönemlerin olmazsa olmazı açıkçası.
Farklı bir gün oluyordu ya benim için...tuhaf bir duygu...ertesi gün herşey sıfırlanıyor gibi geliyordu..halbu ki sil başta başlıyorsun hayata...bir yılda yaşlanıyorsun.....
Yurtdışında olamadım ama İstanbulda olmuştum....
Birkerede mağazada çalışıyordum; alışveriş çılgınlığını dibine kadar yaşamıştım...
İnsanlar hediye almak için mağazayı talan etmişti..
23:30 da mağaza kapısını yumrukluyorlardı açın alışveriş yapacaz diye.............
------
Teşekkürler Melekcim.
Bakalım etiketsiz kimler farkedip yazacak...
------
🤫
Şuan bu konunun açılmasından bile rahatsız olanlar çıkabilir.
Bu sene hariç bende dibine kadar kutlamaya çalışanlardandım.
------
Yahuuu ne kadar ilginç bir ülkesiniz Zeynepcim
Aslında Pandemi olmasa tüm mekanların,açık alanların tıka basa dolu olduğu bir gece demem lazım Türkiye için.
------
Ama bu konuya yorum yapmanı etkilemez değil mi Harry?
@Emre Ozansoy gibi mesela......
Sadece tahmin edebiliyorum. Ama eskiye gitmeye gerek yokBu konu eskiden forumda çok konuşulmuştu zaten, yeni değil merak etme.
Yahu neden diss yedimBenim için normal sıradan bir gün, pandeminin oluşu birşey etkilemez yani
Yorumu yapıp hemen Akrep'e döndüm abi kusura bakma.Yılbaşı ağacı alıp süslemiştim geçmiş yıllarda...ağacım taşınırken kırıldı...
Şimdide buruk olduğu için yenisini almak içimden gelmedi...
Ama bir tuhaf mutluluk oluyor ağaca bakınca...renkli renkli süsler ve ışıkları...
------
O Ses Türkiye zaten son dönemlerin olmazsa olmazı açıkçası.
Farklı bir gün oluyordu ya benim için...tuhaf bir duygu...ertesi gün herşey sıfırlanıyor gibi geliyordu..halbu ki sil başta başlıyorsun hayata...bir yılda yaşlanıyorsun.....
Yurtdışında olamadım ama İstanbulda olmuştum....
Birkerede mağazada çalışıyordum; alışveriş çılgınlığını dibine kadar yaşamıştım...
İnsanlar hediye almak için mağazayı talan etmişti..
23:30 da mağaza kapısını yumrukluyorlardı açın alışveriş yapacaz diye.............
------
Teşekkürler Melekcim.
Bakalım etiketsiz kimler farkedip yazacak...
------
🤫
Şuan bu konunun açılmasından bile rahatsız olanlar çıkabilir.
Bu sene hariç bende dibine kadar kutlamaya çalışanlardandım.
------
Yahuuu ne kadar ilginç bir ülkesiniz Zeynepcim
Aslında Pandemi olmasa tüm mekanların,açık alanların tıka basa dolu olduğu bir gece demem lazım Türkiye için.
------
Ama bu konuya yorum yapmanı etkilemez değil mi Harry?
@Emre Ozansoy gibi mesela......
Malesef etiketlerde sorun olduğu için artık kim farkederse.Tesadüfen gördüm konuyu. Eline sağlık yine gündem alakalı bir konu. Ama yılbaşını hiç önemsemeyen nadir kişilerdenim. Küçükken biraz vardı heyecan ama şimdi hiç yok
Sırf bunu yüzünden kutlamaların azalmasına karşıyım. Eskiden memlekette daha çoşkulu olurdu, en son 2015'e girerken öyle değildi mesela.Sadece tahmin edebiliyorum. Ama eskiye gitmeye gerek yok
------
Yahu neden diss yedim
Çık kız artık trt arşivindenYılbaşı = P.T.T
Tabii televizyonda izleyecek bişey bulabilirsem 😉
Bu yılın Favorisi olacak kesin.
aynen senın favorın neBu yılın Favorisi olacak kesin.
Bu yıl için P.T.T hemde tek .aynen senın favorın ne
Çık kız artık trt arşivinden
BENDE SEVERİM TRT ARŞİVİNİne yapayım abicim seviyorum trt arşivini birde doğru düzgün gif yok ne yapayım 😉
bağırma abiyeee taş olursun taşşşşne yapayım abicim seviyorum trt arşivini birde doğru düzgün gif yok ne yapayım 😉
Anadolu geleneklerinde evin içinde nar patlatılarak, parçalanan tanelerinin etrafa dağılmasıyla, eve bereket getireceği inancı....Harika bir konu daha gelmiş, bir zamanlar yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olan tombalanın artık yüzüne bile bakmıyoruz. Her yıl olduğu gibi dizileri izleyerek girerim.
Bu arada dikkatimi çekti nar parçalamayı ilk defa gördüm.
Eline emeğine sağlık abi. @The_Erinch
İlginç, yeni bir şey daha öğrenmiş oldum ama cidden şaşırtıcı. 😱Anadolu geleneklerinde evin içinde nar patlatılarak, parçalanan tanelerinin etrafa dağılmasıyla, eve bereket getireceği inancı....