Yeni Yıl...Yılbaşı..Noel.. Nasıl demek isterseniz...

The_Erinch

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
33,098
Puanı
1,060
3b52efbdyilbasi-susleri48.jpg

Yeni yıl, yeni bir takvim yılının başladığı ve takvimin yıl sayısının bir arttığı zaman. Pek çok kültürde bu olay bir şekilde kutlanmaktadır. Günümüzde en çok kullanılan takvim olan Miladi takvimin yeni yılı 1 Ocak'a denk gelmektedir. Birçok ülke 1 Ocak'ı resmî tatil olarak belirlemiştir.

muhtemelen-daha-once-hic-duymadiginiz-ilginc-yilbasi-gelenekleri.jpg

Sayılı günler kaldı...2020 yi bitirmemize; belkide yaşadığımız en farklı yıl olabilir...Daha ne yaşayabilirdik değil mi?
Koca bir yılı ağzımızda maske ile yeri geldi evden burnumuzu çıkarmadan bitirmek üzereyiz.

YeniYıl,Yılbaşı,Noel, Yeni Bir Yılı karşılama..Kim nasıl istiyorsa öyle kutluyor bugünü.

Bu sene Pandemiden kaynaklı işler değişti ama Yılbaşı denince akla gelenlere bakalım mı? :)

Tombala
1608306475320.png

Hindi yada Bütün Tavuk
1608306505394.png

Televizyon Yılbaşı programları,eskiden olsa Dansöz geleneği.
1608306543606.png

Yanar Dönerli Işıklar,Yılbaşı ağaçları
1608306566236.png

Milli Piyango(Özelleşince kıymeti ve güvenirliği azalsada...)
1608306582978.png

Melekler
1608306679341.png

Kırmızı İç Çamaşırı Giymek
1608306714902.png

Nar Parçalamak
1608306748789.png

Yılbaşı hediyesi almak yada yılbaşı hediye çekilişleri.
1608307041682.png

Ve "Seneye Görüşürüz" geyiği
1608306772927.png

Bu sene yılbaşı Pandemi yasaklarından kaynaklı evde geçeceğine göre;

Bu senenin favorisi

PTT olacaktır;

1608306899346.png

Siz yılbaşında ne planlıyorsunuz?

Yılbaşı gelenekleriniz var mıdır?

Haydi bakalım,parmaklar çalışsın...

Konuya bekleniyorsunuz.

Sevgilerimle.

5c8e114007291c1d740556d0.jpg

Geçen sene 10-15 arkadaş beraber girmiştik, çok keyifli değildi ama kalabalıktı sonuçta. Bir beraberlik, sesler, gürültü güzeldi yine de. Bu yıl yalnız, tek başıma gireceğim. Eve yiyecek içecek stoklarımı yapıp film/dizi dinlenme ile geçireceğim. Geçen yıl arkadaşlarla ''Seneye kulüpteyiz'' demiştik, vay be...

• Üzücü
Reactions: The_Erinch
Geçen sene 10-15 arkadaş beraber girmiştik, çok keyifli değildi ama kalabalıktı sonuçta. Bir beraberlik, sesler, gürültü güzeldi yine de. Bu yıl yalnız, tek başıma gireceğim. Eve yiyecek içecek stoklarımı yapıp film/dizi dinlenme ile geçireceğim. Geçen yıl arkadaşlarla ''Seneye kulüpteyiz'' demiştik, vay be...
Bende ilk kez tek olacağım;
Arkadaşlarla toplanamıyoruz..Evle yürüme mesafesnde değil.

Dışarı çıkamıyoruz...

Memlekete gidemiyorum...

Aynı senin gibi kaldım tek.....

Bende ilk kez tek olacağım;
Arkadaşlarla toplanamıyoruz..Evle yürüme mesafesnde değil.

Dışarı çıkamıyoruz...

Memlekete gidemiyorum...

Aynı senin gibi kaldım tek.....
Bizimkiler bu yılı köyde geçiriyor, normalde yazın köyde kışın Ankara'ya gelirlerdi. Virüsten dolayı bu yıl gelmeme kararı aldılar, ben de sonuna kadar destekledim zaten. Tek olsun bu yıl da, yeni yılımız sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. :)

• Harika
Bizimkiler bu yılı köyde geçiriyor, normalde yazın köyde kışın Ankara'ya gelirlerdi. Virüsten dolayı bu yıl gelmeme kararı aldılar, ben de sonuna kadar destekledim zaten. Tek olsun bu yıl da, yeni yılımız sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. :)
O konuda haklısın,
Sağlığımız yerinde olsun...seneye sevdiklerimizle oluruz 🥰 🥰 🙏🙏

Bu arada konu bildirimi geldi mi sana ?

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Bu sene biraz sönük geçse de iyi bir akşam yemeği, arkasından güzel bir televizyon programı. 1 hafta sonraya süslemelere başlayacağım.

• Harika
Pek çok şey gibi yılbaşıları da çocukken daha anlamlıydı, renkliydi. Hiçbir zaman özel kutlamalar yapan biri falan olmadım ama her yerin süslenmesi, özellikle televizyonda her dizinin ve programın özel bölümlerinin yayınlanması heyecan vericiydi... Şimdi O Ses Türkiye dışında anlamı kalmadı. :(

O değil de geçen sene şu günler Almanya'da Noel marketlerini geziyordum, şimdi aylardır yan sokağa bile çıkmadım neredeyse. :( Yabancılardaki yılbaşı çok başka gerçekten, başka ülkelerde de yaşamak isterim o tecrübeyi ilerleyen yıllarda. Size de tavsiye ederim yurtdışı çıkma hedefiniz varsa Aralık'a denk getirmenizi. :)

Benim için normal sıradan bir gün, pandeminin oluşu birşey etkilemez yani :A

İsveçliler yılbaşı gecesine çok önem vermez. Noel zamanı aileler toplanır, yemek yenir, hediye dağıtılır. Yılbaşında genelde havai fişek patlatılır belki parti ama parti zaten normal haftasonuda yapılırdı.
Bu sene onlar ne kadar etkilenir bilmiyorum.

Türkiye'de ise gözlemlediğim kadarı ile Türkler,Avrupalıların Noelini birebir yılbaşı gecesi yaşıyorlar. Ailece yemek yeme, hediye, süslenmiş çam ağacı vs. En azından TV'de izlediğimiz bu yönde.