Yaşam Uyku

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,954
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
= Mutluluk. Yaşamın asıl amaçlarından biri. Dünyanın ya da daha genelleyecek olursak yaşamın en zevkli eylemlerinden biri. Huzurun dibi. Hayatta alınabilecek en büyük hazların başı.

Her insan ömrünün 1/3 ünü uyuyarak geçirir. Bu benim içim 1.20/3.0 iken elimde olsa 1.75/3.0 yapardım. İnanın kutup ayıları çok şanslı. Misler gibi dert, sıkıntı, sorumluluk, uğraş, acı, hüzün ve en önemlisi stres olmadan 6 ay boyunca deliksiz olarak hazzın dibine vuruyorlar. Ne güzel ne şanslı canlılar!

ijutoZB948Oj4jJOLoWAN-3mcX48x94xucnr8IQ9VG3Hn6-VKQ6XFf187OeY30w0k_PTgbhTCAVvoh--ucesZTuUTMNaqqbfVjKmM-4n7SKM0xUcJWfuyDZTmNgN_qoMI-7jmKd-0yAzkzBZdBafjRg3uWcCWPUso9M=w400-h213-nc

Benim için hayatımda Su içmekten sonra gelen 2. Temel ihtiyaç. Yemek yemek ise 3.olarak gelir.

_P6sLZ0_BVEWndekbrH-x_Sf04yNYnjixgkObPNPvOPvuM_zGqqt93cJ-8mpUb2iTTNB5pcRDur_FdM9X5SlpvroVlSGeOqd1om0qvCniNdiw0nINw03sXtGFTi63A=w457-h322-nc

Zaten yapılan araştırmalara göre bir insan su içmeden "3-4 gün, en fazla 7 gün" yaşarken yemek yemeden ise "40 gün" e kadar dayanabilir. 99 Depreminde tek lokma yemeden 20 küsür gün yaşamış olan kazazadeler var.

Ancak şuana kadar yapılmış ve rekorlar kitabına geçmiş en uzun süre uyumama rekoru "11 gündür." Genel olarak uyumama sınırı bilimsel olarak "7-8 gün" dür.

Ayrıca uyumak sanatsal bir eylemdir çünkü Rüyalar başlı başına bir sanat eseridir. Bilincimizin bütün çöplüğü uyku esnasında rüya yoluyla açığa çıkar, kimi rüyalar hiç hatırlanmaz kimileri ise hiç unutulmaz. Unutulmayacak rüyalardan biri de yaşamımızdır. Yaşamımızın en büyük güç kaynakların tepesinde ise uyku vardır. O halde uyku hiç şüphesiz kutsal bir şeydir. :)

Bence uyumaktan çok uyumamak daha büyük bir yetenek. Daha az süre uyumak isterdim aslında. Ne kadar çok uyursak bizden gidiyor sonuçta :)

Eylül ayından beri uykuyu çok özlüyorum haftanın 7 günü erken kalkıyorum :( el insaf ya :(
Uykunun kıymetini bilin arkadaşlar , şükredin sürekli :(

6 ay uyku sıkıntı olurdu. Böyle havamda olmadığım zamanlar uykudan korkar halde oluyorum. Gücüm bitene kadar uyumam hani.

Yemeksiz yaşabilmek normal çünkü depondan kullanbiliyorsun. Fakat su anlık gereksinim olduğundan yemekten önce gelir.

Benim rekorum 2 gün felandır sonrası hayalden sesler duyarsın zaten. :D

Bence uyumaktan çok uyumamak daha büyük bir yetenek. Daha az süre uyumak isterdim aslında. Ne kadar çok uyursak bizden gidiyor sonuçta :)
Belki kazanıyosundur? :D

Bilimin hızlı olursa belki ölümsüzlüğü yakalarız. :D Bol uyku uzun yaşam. :D

Son düzenleme:
Normal zamanlarda daha az uyumayı isterim daha fazla şey yapabilmek için. Eğer yorgunluğu atmanın başka bir yolu olsa çok iyi olabilirdi. Fakat işsiz oluşum itibariyle uyku dertlerden bir kaçış yolu olduğu için şu sıralar epey seviyorum. :(

Eskiden uykuyu abartırdım ama artık en fazla 6 saat falan uyuyorum yetiyor bana. :)

Fazla abartılmadığı sürece dünyanın en güzel şeylerinden biri, bir de doğru düzgün uyuyamayanları düşününce değeri daha da artıyor. :)

Şiir gibi anlatmışsın uykuyu:D
Uykuyu herkes sever,ama çok uyumak da bir şey değil,yaşamak da lazım)

Benim için bir yaşam tarzı.. Koalaları çok seviyorum hep imrendiğim hayatı yaşıyorlar :(

Bir türlü düzene koyamam. Az uyurum genelde maalesef özellikle benim yaşımda ve boyu uzun olmayan biri için çok yanlış maalesef. Fazlasını da zaman kaybı görüyorum.

Özellikle havalar soğudukça, kış döneminde daha bir tatlı gelen yaşam biçimi. Kış uykusuna yatan kutup ayılarının keyfi gerçekten keyif... 🥱🥱 😴
Evet kışın daha iyi oluyor. Yazın sabaha kadar banyo yapmış gibi oluyoruz. Nem sağ olsun.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Üniversiteli iken sadece 5 saat uyuyan biriydim. Gece 2lere kadar ders çalışırdım. 7 de uyanırdım.
Mesleğimi yapmaya başladığımda da 6 saatlik uykuyla oldum hep ama özellikle son aylarda çok uyuyorum öğlene kadar dışarısı karanlık olduğu için.
Uykumu çok kolay düzene sokan biriyim. Bazı günler 6 saat uyumuş olduğumda da dinç oluyorum.
İlerde uyku problemi yaşarım belki. Şuan keyfini çıkarıyorum :D

Forum İstatistikleri

Konular
172,253
Üyeler
8,471
Son Üye
fatihbuyukcam