MasterChef Türkiye yarışmacılarından Uğur Yılmaz Deniz'in, yaklaşık bir hafta önce, 21 Kasım 2020 tarihinde Acun Ilıcalı'nın yapmış olduğu açıklama ile yarışmadan diskalifiye edildiği duyurulmuştu. Uğur'un yarışmadan diskalifiye edilmesinin sebebi ise, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlardı.
Uğur'un yarışmadan nasıl ayrılacağı ise merak konusuydu. Bu sorunun yanıtı dün akşam yayınlanan bölümle birlikte verilmiş oldu. 21 Kasım 2020 Cumartesi günü diskalifiye edildiği açıklanan Uğur'un yarışmadaki görüntüleri düne kadar, yani 29 Kasım Pazar tarihine kadar yayınlanmaya devam etti.
Dün akşam ise yarışmanın üç şefi, Uğur'un sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlardan ötürü yarışma ile ilişiğinin kesildiğini kendisine duyurdu. Somer Şef, "Sosyal medyada çıkan talihsiz haberleri hepimiz biliyoruz. Bunun üzerine yarışmaya devam etmenin uygun olmayacağına karar verdik." dedi.
Uğur ise, "Şef öncelikle bu sebepten dolayı önünüze gelmek ve ayrılıyor olmak gerçekten hiç istemediğim olaydı. Sosyal medyaya başladığımda hiç aklımda böyle bir şey yoktu. O zaman ailevi problemler yaşamıştım. Çok fazla ağzımdan küfür çıktı, her yere saldırdım. Seneler geçtikçe olgunlaşıyoruz ve pişman oldum. Öncelikle sizlerden, tüm insanlardan özür diliyorum. Ne desem bilmiyorum şefim." ifadelerini kullandı.
Uğur'un ağladığı ve defalarca özür dilediği görüntülerin, müzik eşliğinde dakikalarca ekranda gösterilmesi izleyicilerin tepkisini topladı.
Uğur Yılmaz Deniz'in dün akşam diskalifiye görüntülerinin yayınlanmasının ardından yayınladığı açıklaması şu şekilde:
İzleyicilerden gelen tepkilerin bazıları ise aşağıdaki gibi: