Bizim birda ısrara okul kapanmıyor çünkü çocukların bu hastaliktan etkilenmediği ve risk teşkil etmediğini söylenmişti ilk açıklanmada ama en önemli gerekçe ise İsveç'te çalısan anne/babalarin çocuklarına babaanne/anneanne bakma kültürü yok ve sağlık sektöründeki kişiler okul tatil olursa evde kalmak isterler ve buda problem yaratır. Tüm ısrar özelikle bundan dolayı.
Çocuklardan ailelere taşınma olasılığı çok yüksek işte, bizim Türkiye'de ana sebep de o... Anneler de artık idari izinli sayılacak çocuklar için.

• Beğendim
Reactions: Dosi
Güzel haberler de geliyor.

Azerbaycanda daha 3 kişi iyileşmiş. 2 gün önce de 3 kişi iyileşerek eve gönderilmişti. Böylelikle 19 toplam vakadan 6-sı iyileşti, 1 ölü var. Şu ana toplam aktif vaka sayısı 12.

Çocuklardan ailelere taşınma olasılığı çok yüksek işte, bizim Türkiye'de ana sebep de o... Anneler de artık idari izinli sayılacak çocuklar için.
Ölen kişi 85 yaşında ve benim şehrimde Göteborg. Günlerdir hastanede yatan biriymiş ve baya hastalığı varmış. "Risk grubu" diye adlandırdığı hastalıkları varmış yani ve nasıl bulaştıği henüz belirsiz.

Bizim ailede risk grubunda bulunan kişiler çok ve bu yüzden tedirginlik başladı. Ailedeki doktor vakitlerini iptal ettirdim dün.

• Beğendim
Reactions: cookies and Yiğitt
Ölen kişi 85 yaşında ve benim şehrimde Göteborg. Günlerdir hastanede yatan biriymiş ve baya hastalığı varmış. "Risk grubu" diye adlandırdığı hastalıkları varmış yani ve nasıl bulaştıği henüz belirsiz.

Bizim ailede risk grubunda bulunan kişiler çok ve bu yüzden tedirginlik başladı. Ailedeki doktor vakitlerini iptal ettirdim dün.
Aman dikkat et kendine, ben de evden çalışacağım artık. Dışarı falan da çıkmayacağım, bugün gidip alışveriş yapacağım evi doldurayım daha da çıkamam. Faturaları yatırayım, işlerimi halledeyim daha da eve kapatırım kendimi.

Akşama kadar Netflix, kitap, dizi şeklinde ilerleyecek anlaşılan...

• Beğendim
Reactions: Dosi
Son dakika… Kanadalı bilim insanlarından corona virüsü başarısı: İzole ettiler
Corona virüsü salgını devam ederken Kanadalı bilim insanları aşıya ulaşmak için çok kritik bir adım atıldığını duyurdu. Üç farklı üniversitede görevli bilim insanları, corona virüsünün başarılı bir şekilde izole edildiğini ve corona virüsünün kopyalarının geliştirildiğini açıkladı. Böylelikle bilim insanları aşı yapımında çok daha hızlı çalışabilecek.

• Beğendim
Reactions: cookies
Aman dikkat et kendine, ben de evden çalışacağım artık. Dışarı falan da çıkmayacağım, bugün gidip alışveriş yapacağım evi doldurayım daha da çıkamam. Faturaları yatırayım, işlerimi halledeyim daha da eve kapatırım kendimi.

Akşama kadar Netflix, kitap, dizi şeklinde ilerleyecek anlaşılan...
Benim kronik rahatsızlığım var yani böyle bu durumda benimde etkilenme riskim çok yüksek ama yaklaşık 1 aydır ailemdeki herkes çok şiddetli grip süreci geçirdiler ve şansmi yoksa bağışklık sitemimmi güçlenmiş bilmiyorum ama bir tek ben yakalanmadım. Kimisi 3 hafta ağır geçirdi. Ben yılbaşıdan bu yana çalışmıyorum, üniversiteye başlayacaktim ama başvuru tarihini kaçırmıstim Şimdi düşunuyorumda, her işte bir hayır var dedikleri bu. En azindan çıkmak zorunda kalmıyorum. Dün baya alısveriş yaptım. Pazarteside ailemle yapacağız alışverişimizi, onun dışında cıkmam. Zaten arabayla gidiyoruz, kalabalığa fazla maruz kalmayiz.
Kaderimizde varsa zaten gideriz bu hastaliktanda, ben kendim için değil, yakinlarımı kaybetmekten korkuyorum :(

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Benim kronik rahatsızlığım var yani böyle bu durumda benimde etkilenme riskim çok yüksek ama yaklaşık 1 aydır ailemdeki herkes çok şiddetli grip süreci geçirdiler ve şansmi yoksa bağışklık sitemimmi güçlenmiş bilmiyorum ama bir tek ben yakalanmadım. Kimisi 3 hafta ağır geçirdi. Ben yılbaşıdan bu yana çalışmıyorum, üniversiteye başlayacaktim ama başvuru tarihini kaçırmıstim Şimdi düşunuyorumda, her işte bir hayır var dedikleri bu. En azindan çıkmak zorunda kalmıyorum. Dün baya alısveriş yaptım. Pazarteside ailemle yapacağız alışverişimizi, onun dışında cıkmam. Zaten arabayla gidiyoruz, kalabalığa fazla maruz kalmayiz.
Kaderimizde varsa zaten gideriz bu hastaliktanda, ben kendim için değil, yakinlarımı kaybetmekten korkuyorum :(
Şurada 20 gün daha, Nisan başına kadar daha direnirsek ben virüsün etkisinin sona ereceğini düşünüyorum. Ülkelerin ve vatandaşların yapacağı hijyen çalışmaları, alınan tedbirler doğrultusunda virüs etkisini yitirecektir. Bu sıralar yurt dışı vakaları sıkıntıda, kuluçka dönemleri de düşünülerek riskler ancak öyle dikkat çekebilir. Gribe göre bulaşma olasılığının çok fazla olması sıkıntı, ölüm oranı da ona göre yüksek...

• Beğendim
Reactions: cookies and Dosi
Şurada 20 gün daha, Nisan başına kadar daha direnirsek ben virüsün etkisinin sona ereceğini düşünüyorum. Ülkelerin ve vatandaşların yapacağı hijyen çalışmaları, alınan tedbirler doğrultusunda virüs etkisini yitirecektir. Bu sıralar yurt dışı vakaları sıkıntıda, kuluçka dönemleri de düşünülerek riskler ancak öyle dikkat çekebilir. Gribe göre bulaşma olasılığının çok fazla olması sıkıntı, ölüm oranı da ona göre yüksek...
Bizim havalar bir süre sıcak olmaz daha. Şimdilik 2 haftalık baktığımda 7 derece ortalamada. İnşallah bizimde havalar Nisan ayında ısınır. Bazı seneler nisan ayımız iyi geçiyor.
4 nisanda paskalya tatili başlar ve 12 Nisan'a kadar okullar kapalı olur ve bu süreçte hastalığin artışida azalır muhakkak.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
SON DAKİKA!

Danimarka'da 23 yeni Coronavirüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 827'ye ulaştı.

SON DAKİKA | İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi artarak 611'e yükseldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup, 15 Mart'ta tamamı ülkemize dönmüş olacaktır. Umreden dönenler 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir.

• Olmamış
Reactions: cookies
Corona virüsüne karşı tedbirlerini görüşmek üzere toplantı yapan Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği, AVM'lerin saat 12.00 - 20.00 arasında açık tutulmasına ve çocuk oyun alanları kapatılarak dezenfekte edilmesine karar verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: 21 bin civarında umrecimiz Suudi Arabistan’da bulunmakta olup, 15 Mart'ta tamamı ülkemize dönmüş olacaktır. Umreden dönenler 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri konusunda bilgilendirilmiştir.

Bilgilendirme ne işe yarar... alacaksınız hepsini özel uçaklarla koyacaksınız 14 gün karantinaya
Hangi birinin yasağa uyacağını sanıyorlar.

• Beğendim
Reactions: S.G.A.T.
AVM'ler bomboş durumda, ilk kez böyle rahat bir alışveriş yaptım sanırım. Esnafın işleri ne durumda olacak böyle? İnsanlar maske ve eldivenle çıkmaya başlamış, ben de eldivenle gittim. Kolonya ve makarnalar tamamen tükenmiş, sadece ikisinin rafları boştu. Makarna fiyatları aynı kalmış ama rafta makarna kalmamış, kolonya fiyatlarına fazla hakim değilim ama rafları boştu...

• Güldürdün
Reactions: Harunnn60
AVM'ler bomboş durumda, ilk kez böyle rahat bir alışveriş yaptım sanırım. Esnafın işleri ne durumda olacak böyle? İnsanlar maske ve eldivenle çıkmaya başlamış, ben de eldivenle gittim. Kolonya ve makarnalar tamamen tükenmiş, sadece ikisinin rafları boştu. Makarna fiyatları aynı kalmış ama rafta makarna kalmamış, kolonya fiyatlarına fazla hakim değilim ama rafları boştu...
Kolonyalar gelecekmiş 2 güne. :A

• Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: cookies and Yiğitt