TRT 1'den Yeni Dizi : 'Ya İstiklal Ya Ölüm!' | 'Atatürk' Rolü İçin Kime Teklif Gitti?

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Reaksiyon puanı
58,692
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
TRT 1'den 'Ya İstiklal Ya Ölüm' adında yeni bir dizi!

5d848cccae298b3c026272f8

Yasin Uslu'nun yönetmen koltuğunda oturacağı, yapuımcılığını Vizyon Film'in üstlendiği ve senaryosunu Funda Çetin'in kaleme alacağı 6 bölümlük mini dizinin adı 'Ya İstiklal Ya Ölüm' olarak belirlendi.

Dizide Mustafa Kemal Atatürk karakterini canlandırması için yapımcı son olarak 'Çarpışma' dizisinde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ'a tekif götürdü.

Eğer başarılı oyuncu teklifi kabul ederse Atatürk'ü canlandıracak.

'Ya İstiklal Ya Ölüm' Mart'ta TRT 1'de!

Kaynak : TV100 / Birsen Altuntaş

Vaovv Atatürk'ü oynama şerefine erişecek nadir isimlerden olabilir. Senarist, tarih danışmanları ve ekibe de bakmak lazım yalnız. :)

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
TRT 1'de olması şaşırttı beni.... Başka kanal da beklerdim böyle bir proje.

Kıvanç umarım kabul eder teklifi. Ülkede ondan daha iyi oynayacak bir isim yok bence.

6 bölüm, yani mini dizi olması ise kötü. :(

Kariyeri için çok önemli bir adım olur umarım kabul eder. :D
Kanala takılanları anlamıyorum. Trt1 olmasının ne önemi var, esas önemli olan tarihi iyi yansıtıp yansıtamayacağı. Kıvanç Tatlıtuğ'da Atatürk'ü cok iyi canlandırır ama eğer iş gerçekten nitelikli olacaksa kabul etsin, Atatürk dönemini iyi yansitamayacaksa Atatürk'ü canlandırmasın ki Kıvanç'ta zaten oyle bir iste oynayacak birisi değil.
Aksine bir devlet kanalı olarak en başta TRT'de olması lazım.

TRT'in devlet kanalı olmasından dolayı bu proje oraya yakışır tabi. Diğer kanallar yaparsa prim kasar. Bkz:Osman'ın atv'ye geçmesi...

Kıvanç ve mini dizi olmasıysa kaymaklı kadayıf.

Katıliyorum ama Trt'nin malum son dönemlerde yaptigi isler genelde Cumhuriyet dönemini karalayan bir politika içeriğinde ikircikli yayın yapiyor. Mehmetçik Kutül Amare dizisinde Atatürk'ün adı bile geçmedi. Seddülbahir aynı şekilde... Yani Atatürk dönemine ait bir dizi çekmesi şu zamanda tuhaf karşılanabilir politik sebeplerden dolayı. Çekiyorsa da işin nasil olacağı soru işareti?

Benim TRT 1 olmasına şaşırma nedim bu işte. Nasıl yapacaklar cidden merak ediyorum.

• Beğendim
Reactions: blacklion
Katıliyorum ama Trt'nin malum son dönemlerde yaptigi isler genelde Cumhuriyet dönemini karalayan bir politika içeriğinde ikircikli yayın yapiyor. Mehmetçik Kutül Amare dizisinde Atatürk'ün adı bile geçmedi. Seddülbahir aynı şekilde... Yani Atatürk dönemine ait bir dizi çekmesi şu zamanda tuhaf karşılanabilir politik sebeplerden dolayı. Çekiyorsa da işin nasil olacağı soru işareti?
TRT son yıllarda iktidara yönelik onun istediğini yapıyor ,bu çok yanlış. Halbuki devletin kanalı !

TRT'nin imkanları var yapacaklarsa yapsınlar, sonuçta Turkuaz grubu yapmıyor.

Umarım haber doğrudur. Kıvançı görmek isterim bu rolde.

Bekleyip göreceğiz, Kıvanç kabul etmezse zaten anlayabiliriz ki bu iş yaş. :A
Benim TRT 1 olmasına şaşırma nedim bu işte. Nasıl yapacaklar cidden merak ediyorum.
TRT'in devlet kanalı olmasından dolayı bu proje oraya yakışır tabi. Diğer kanallar yaparsa prim kasar. Bkz:Osman'ın atv'ye geçmesi...

Kıvanç ve mini dizi olmasıysa kaymaklı kadayıf.
Vallahi çok yakışır ama ben uzun süreli bir işte Atatürk'ü canlandırmasını isterim, çok da yakışacaktır. :X
@alperuz @vadikızı @mrt-06