Sıradışı ve ilginç bir konusu vardı burda hemfikiriz ama o sıradışı konu bu kadar ağır tempoya kurban edilmez yazık etmişler ..
daha filmi izlemeden kısa yorumlara baktım film sitelerinde özet aynen şu şekilde , mutlu mesut yaşayan bir ailenin kaderi martin diye bir çocuğun aileye katılmasıyla mahfolur ? peki izlediğimiz aile mutlu mesutmuydu babadan tut anneye anneden kıza oğlana hepsi baston yutmuş gibiydi... mutluluk eğer çok paraya sahip olup 20 odalı malikanede oturmak olarak algılanmıyorsa o zaman bu aile zaten mutlu değildi? günlük rutin sohbetleri veya yatak odası maceraları bile iç karartıcıydı (nicole kidman ın muhteşem vücudu hariç
)
sonra başlarına martin belası geldi neyse zaten oğlan kafadan sıyrık biriydi mitolojideki olaya gönderme yapılmış güya .. sen babamı öldürdün o zaman seç ailenden birini birde sizden gitsin dedi martin... ondan sonra ailede bir şaşkınlık bir korku bir panik havası esmesi gerekmiyormu ?dolu dolu ağlayıp dolu dolu gülmeleri gerekmiyormuydu aile derin dondurucudan çıkmış gibiydi ruhsuz ve donuk foktan bir aileydi..... ne yazıkki buda seyircinin ruh halini bayağı etkiliyor ben çöktüm iki saat içinde
martinin annesiyle stive arasında televizyon sohbeti gülümsetti
ailenin kızı kim in baaabaa annee velet biraderim ölüyor diye mal mal çığırışları gülümsetti arada filme az bir renk kattı bu sahneler
ölüm kapıya dayandığında aile bireyleri arasındaki bencilliğin tavan yapması güzel anlatılmıştı filmde, onun dışında sıradışı konuya sahip olması ilginçti zaten filme tahammül etmemin sebebide buydu
Aslında yönetmen konu olarak yakalamış büyük balığı ama fazla beklete beklete sunum yaptığı için bize ulaşan balık kokmuştu resmen
5 Puan
umarım adaylar hep izlemediklerimizden çıkar