FAV10 ÖZEL - Yiğitt!
Türkiye'nin kanalı Kanal D'de bu hafta 24. yaş kutlaması var!
19 Aralık 1993 yılında doğan ve bu hafta 24.yaşını kutlayacak Kanal D, 24 yıl boyunca Türk piyasasına damga vurdu. Dizi ihracatında Türkiye birincisi olan Kanal D, geçtiğimiz gün aldığı ödülle de ayrı bir taçlandı. Yıllardır aldığı ödüllerle, en iyi kanal gururuyla reytinglere damga vurdu. İsterseniz Kanal D'nin ülkemize damga vuran yapımlarına kısaca göz atalım...
Eski yıllarda yayınlanmış Kınalı Kar, Elveda Derken, Annem, Berivan, Aşk Oyunu, Menekşe ile Halil, Türkan, Genco, Haziran Gecesi, Binbir Gece, Gümüş, Hırsız Polis, Kavak Yelleri, Ihlamurlar Altında, Serseri, Gece Gündüz, Çemberimde Gül Oya, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Hanımın Çiftliği, Yılan Hikayesi, Kayıp Şehir, Merhamet, Kanıt, Arka Sokaklar, Kuzey Güney, Yaprak Dökümü, Asi, Küçük Kadınlar, Umutsuz Ev Kadınları, İntikam, Güllerin Savaşı, Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne, Poyraz Karayel gibi dramlarla izleyiciyi ekrana kitledi.
Hala akıllardan silinmeyen komedi dizileriyle de izleyiciyi ekrana kilitledi. Çılgın Bediş, İnce İnce Yasemince, Ah Polis Olsam, Kaynanalar, Zoraki Koca, Sihirli Annem, Acemi Cadı, Yarım Elma, Ruhsar, Hayat Bilgisi, Yabancı Damat, Akasya Durağı, Geniş Aile, Yalan Dünya gibi dizileriyle de izleyiciyi epey güldürdü.
Ekranlara hızlı giriş yapan, 2014 sezonundan itibaren ise bana göre uyguladığı 'yanlış politika' sebebiyle düşüşe geçen kanalın dizi kalitesinde de düşüş görüyorum. Eskiden az ve öz dizi sipariş eden kanal son yıllarda çok ve bana göre basit dizileri ekrana sürmeye başladı. Bu nedenle birini sürüp, oranları düşünce hemen diğerini yayınlamaya çalıştı. İzleyici de bu politikadan dolayı kanala belki de küstü, izleyici de ayrı bir izlenim bıraktı.
Her dönem büyük merakla beklenen yeni sezon tanıtımlarıyla da büyük ilgi topladı, bugüne kadar en çok izlenen tanıtım da yine Kanal D'den çıktı.
Şu an yayınladığı Siyah Beyaz Aşk, Meryem, Vatanım Sensin, Kızlarım İçin, Arka Sokaklar, Çocuklar Duymasın ve Dostlar Mahallesi dizileriyle de izleyiciyi ekranlara çekmeye çalışan kanal da bol şans diliyoruz!
Benim en sevdiğim kanal Kanal D olsa da şu an hiçbir yapımını izlemiyorum. Kısa süreden bitmesinden korkuyor, belki de bana hitap eden dizi olmadığından böyle düşünüyorum. Umarım Kanal D, eski politikasına döner ve izleyiciden yine tam not alıp zirveye konar.
Vee Kanal D'nin bu hafta yeni yıl haftası. Ekranların en sevilen ve ödüllere boğulan kanallarından biri olan Kanal D'ye nice güzel yaşlar ve reytinglerde bol şans diliyoruz...