Favori gazete 2. Sayı 21.05.2011

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Favori gazete 2. Sayı 21.05.2011 DEĞİŞİKLİKLER VAR

FAVORİ GAZETE

FORUMUMUZUN YÜKSELEN GAZETESİ SAYI: 2 21.05.2011



Polis Helikopteri Düştü

Beykoz semalarında uçuş yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube'ye ait polis helikopteri denize düştü. Helikopterin içinde 5 kişi olduğu, pilotun yüzerek kurtulduğu, diğer 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Fransız yapımı Alouette SA 318c tipi helikopter, saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminalinden kalkış yaptı. Helikopter ile telsiz irtibatı saat 16.30'da kesildi. Ardından Beykoz Anadolu Kavağı Umum Yeri Mevkii'nde düştüğü öğrenilen helikoptere ilk müdahaleyi Sahil Güvenlik ekibindeki askerler yaptı. Yaralı olarak kurtarılan Emniyet müdür Yardımcısı pilot Kemal Özdemir’in "Helikopterde 5 kişiydik." sözleri üzerine 4 polisi arama çalışmaları başlatıldı. Bölge polis tarafından güvenlik çemberi altına alındı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.



MÜDÜR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Beykoz'da düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan Havacılıktan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Pilot Kemal Özdemir, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Özdemir'in ayaklarında kırıklar olduğu fakat sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ÇAPKIN: 4 ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK

Kemal Özdemir'i tedavi altında alındığı hastanede ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, çıkışta yaptığı açıklamada acı haberi verdi. Çapkın; "Üzücü bir olay tabii, bir kaza elim bir kaza, 4 arkadaşımızı kaybettik. Müdür yardımcısı arkadaşımız yaralı kurtuldu öyle gözüküyor. Üzücü bir kaza teşkilatımıza ve hepimize geçmiş olsun." dedi.
Helikopterde Bilgi İşlem Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve oğlu Deniz Bilgen ile komiser Murat Güçlü ve bir THY görevlisinin bulunduğu açıklandı.

helikopter890.jpg












Türk ve Dünya Tarihinde 21 Mayıs Günü Yaşanan Önemli Olaylar
1847: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (Defterhane-iş Amire Kalemi) kuruldu.
1994: Hacda şeytan taşlama sırasında izdiham çıktı: Yedisi Türk olmak üzere 185 hacı öldü.
2009: İlk kez Avrupa kıtası dışında, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda, UEFA Kupası adıyla son kez oynanan karşılaşmayı Shakhtar Donetsk kazandı.

GÜNÜN FIKRASI
Gümrük kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için bekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış.
Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 adet don çıkmış.
"Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar.
O da "Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş.
"Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki."
"Sıra Fransız'ın valizine gelmiş. Açmışlar bakmışlar 8 tane don.
"7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Her gün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş.
"Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler.
Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don.
"Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?"
Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart.”




ESKİ DİZİLER NEDEN TEKRAR BAŞLIYOR?

Neden diziler tekrar başlıyor? Sihirli Annem, Doktorlar, Çocuklar Duymasın… Sanırım senaristler yeni projeler üretemedikleri için eski dizilere dönme gereği duyuyorlar.


Bu dizileri izlemek artık insana sıkıcı gelmeye başlıyor. Bir şeyleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. Ben Birol Güven’in son yıllarda kendi hayal dünyasının pek gelişmediğini görüyorum. Özellikle Çocuklar Duymasın’ı tekrar başlatması. Aşk-ı Memnu Ve Fatmagül’ün Suçu Ne? Gibi daha önce sinemada uyarlanmış olan bu projeleri tekrar önümüze dizi olarak getiriyor. Herkes için kötü mü oluyor? Hayır. Diziler tutuyor ve bende ara sıra takip edebiliyorum. Ama tamamıyla kendi projelerini üretmeleri daha iyi olabilir. Yine aynı şekilde Babam Sağolsun. En son babalar duyarın aynısı. Birol Güven bunu kabul etti zaten. Hep aynı şeyleri tekrar önümüze koyunca izleyici sıkılıyor. Sinema filmlerini dizi formatına dönüştürme her ne kadar başarılı olsa da eski dizileri tekrar başlatınca eski reytinglerinde çok uzak oluyorlar. Gani Müjde Yahşi Cazibe gibi yeni bir projeyle geldi önümüze ama Birol Güven son yıllarda genellikle uyarlamalarla karşımıza geliyor nitekim her işi tutuyor.


Kısacası söylemek istediğim şu kitaplar’ı diziye uyarlamayın bırakın onlar kitap olarak kalsın. Kendi projelerinizi üretin yeni şeylerle karşımıza gelin demek istiyorum. Tabii ki bazı kitaplar ve fimler diziye dönüşebilir ama bu sürekli yapılmaz.



YAZI-YAYIN KURULU BAŞKANI
SANCHEZ45



Öyle Bir Geçer Zaman Ki Dizindeki Tecavüz Olayı!
Öyle Bir Geçer Zaman Ki televizyon dünyasındaki en başarılı diziler arasında nerdeyse 1. sıraya oturacak diyorduk ki o gereksiz tecavüz olayı ile ekranlara gelerek hayallerimizi suya düşürdü ne yazık ki. Ben hala neden böyle bir şey yaptıklarını anlamış değilim mesela. Dünyada konumu kalmadı ki böyle kaliteli bir diziye saçma sapan olayları sokup hem izleyicinin tepkisini aldınız hem de reytinglerde düşüş yaşadınız. Herhalde halkın her dizide olduğu gibi bu tecavüz olayına da sıcak bakacağını düşündünüz ama düşündüğünüz gibi olmadı. Zaten olması da beklenmezdi. Çünkü bu dizi diğer diziler gibi her konuyu benimseyecek dizilerden değil. İzleyici de bunu bildiği için tecavüz olayını hoş karşılamadı zaten. Hatta buna örnek vermek gerekirse bazı sosyal paylaşım sitelerinde "Öyle Bir Geçer Zaman Ki tam bir Türk diziyi olma yolunda ilerliyor" gibi yorumlar yazılıyor. Haksızda değiller kanımca siz bu kadar kaliteli bir dizinin içinde tecavüz ve hastalık gibi saçma sapan konular sokarsanız alacağınız yanıt budur. Sonuç olarak artık dizilerde tecavüz olayının değil tecavüz kelimesinin bile olmadığı bölümleri görmek istiyor ve Cemile'ye de buradan geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.

ali-kaptan-cemile-tecavuz.jpg


KÖŞE YAZARI ULVİ Ç.


795_Oyle_Bir_Gecer_Zaman_k.png


DİZİLERDEN HABERLER:
- HER ŞEYE RAĞMEN SEZON FİNALİYLE REYTİNGDE UÇUŞA GEÇTİ. DEVAM ETME İHTİMALİ YÜKSEK.
- NURİ ARTIK PAZAR 23.00'TE, EZEL DE PAZARTESİ 23.00'TE EKRANLARDA OLACAK.
- EZELİN FİNALİ 13 HAZİRAN 2011'DE OLACAK.





FAVORİ SPOR - SPORUN “ FAVORİSİ “


21–05–2011 Cumartesi İddaa Kuponu
158-Dinamo Moskova - Krylya Sovietov---1---1.45
185-Spartak Moskova - Krasnodar---1---1.30
221-Espanyol - Sevilla---2---2.00
224-Mallorca - Atl. Madrid---2---2.70

Ali Sami Yen 125 yaşında

Galatasaray Kulübü, kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'i, 125. doğum gününde andı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde, "İyi ki doğdun Ali Sami Yen" başlığıyla yayımlanan mesajda, "Kurucumuz Ali Sami Yen Bey, 125 yıl önce bugün İstanbul’un Kandilli semtinde dünyaya gelmişti. Doğumunun 125. yılında kendisini saygıyla ve rahmetle bir kez daha anıyoruz.”

GENEL YAYIN YÖNETMENİ VE FAVORİ SPOR BAŞKANI CEVAA


BAŞKAN: OSMAN ASLAN
GENEL YAYIN YÖNETMENİ: CEVAA
YAZI KURULU BAŞKANI: SANCHEZ45
YAZI KURULU BAŞKAN YARDIMCISI: ULVİ Ç.
4.SAYIDAN İTİBAREN YAZAR: SAMET
 
Son düzenleme:

Mylasa

Favori Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
5,383
Reaksiyon puanı
37
Puanı
159
Yine süper bir iş çıkarmışız. İnşallah arkadaşlarda beğenir.
 

emreemreu

Süper Mod.
Katılım
10 Şubat 2011
Mesajlar
29,859
Reaksiyon puanı
6,296
Puanı
1,060
Konum
Türkiye
Bence gazeteyi günlük yapmayın. Haftalık ya da 3 günde 1 çıkartın. Böyle aceleye geliyor. Hem haftalık ya da 3 günde bir çıkartırsanız daha fazla haber bulursunuz. :)
 
Son düzenleme:

Mylasa

Favori Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
5,383
Reaksiyon puanı
37
Puanı
159
Bence emreemreu haklı böyle çok uğraşıyoruz. Ayrıca işimiz filan çıkıyor olmuyor. 3 günde bir yapalım hemde daha iyi yazılar yazarız hemde daha fazla araştırma.
 

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Bence böyle gayet iyi. Yapabileceğim bu. Kalıcı olarak başkan da ben oldum. Cevaa istemedi. Bu yüzden ziyaretçi mesajlarına yazdığım notu oku ve ona göre her gün çıkartalım. Haftaya 2 günde bir olur. Bu hafta tanıtımımız yapılsın. Haftaya düşünürüz. Belki haftaya 3 günde bir olur. Zaten 4. sayıdan itibaren Samet de katılacak. Haftaya revizyonlar olacak. 26 Mayıs'a kadar her gün...
 

Mylasa

Favori Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
5,383
Reaksiyon puanı
37
Puanı
159
Tamam bu hafta hergün olsun. Gelecek hafta 2 günde bir olur.
 

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Arkadaşlar site hiçbir grafiği almıyor. Legend Killer özel mesaj göndereceğim sana. Lütfen oku.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,740
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Resim şeklinde aldıktan sonra her türlü grafiği alabilirsiniz. Görsellik adına gelişme bekliyorduk ama görsel olarak değişiklik olmamış.

Bence her gün şeklinde devam edebilir ama yazar sayısını arttırabilirsiniz. Ama daha önce de dediğim gibi görsel olarak da gazete gibi olursa daha cazip gelecektir...

Bekliyoruz gelecek sayıları :)
 

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Adminim sağol. Bize moral veriyorsun. Desteğinle görselimizi değiştirecek. Ama resim de kopyalanmıyor. Görsel anlamda değişme sağlayacağız. Ama görselden anlayan birini gazeteye getireceğiz. Yazar sayısı artacak. 5. Sayıdan itibaren değişmeler olacak gazetede. 5. Sayıya kadar da geliştiririz. Ama resim kopyalanmıyor. Ayrıca yazar sayısı az. Yeni yazarlar ile görüşeceğiz. Senin de yazmanı isteriz ama meşgulsün adminim.
 

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Katılım
2 Nisan 2011
Mesajlar
8,075
Reaksiyon puanı
20
Puanı
259
Konum
Ankara
Bize katıl. Ne olur? Gazetemiz senin gibi biriyle çalışmaktan şeref duyar. Ben sana 22.50 gibi mesajları göndereyim. Sade gazeteyi... Sen ne eklersen ekle. Saat 14.00'da da yayınla ne dersin? Bugün başlayalım mı?