Muhteşem Yüzyıl: Kösem 1. Bölüm Yorumları

İlk bölümü nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    28
baştan sona izledim dizi bir harika anastasiam muhteşem özellikle legende çamaşır yıkadıkları sahne daha bir güzeldi sanki :)
anastasia nın baabsıyla konuşmalarını türkçeye çevirirken şiveli olarak çevirmeseler daha güzeldi
diğer karakterlerden mukaddes hatun harika olmuş birde köşede bucakta yakaladığı askerlere tecavüz ediyorki kadın bir alem :)
anastasiayı kaçıran dilsiz zenci gölge hatunda ilginç bir karakter umarım devam eder diziye
zülfikar ağa mükemmel duruyor
yine ahmet e yapışık dolaşan derviş ilginç bir karakter vede kaliteli bir duruşu var
andro senle @Çiğdem- in parlağı sanırım :)
dudu hatun karakteri harika
tülinin oynadığı handan ortalama bir kalitede
halimeyi canlandıran oyuncu muhteşem olmuş tam bir kötülük merkezi gibi duruyor
defterdar çelebi ve şahin giray karakterleri kaliteli kötü karakterler
aslanla ahmetin çiftleşme sahneelrinden pek bir tat alamadım
anastasianın kedinin peşinde bahçeye çıktığı ve ahmetle karşılaştığı sahne çok iyiydi
fahriye sultan güzeldide fazla bir rol vermemişler kadına

senin harem ağalarından bülbül ağayı canlandıran vatandaşı isttanbulun altınlarında seyretmiştik çok iyi bir oyuncuydu burda aynı formunda değil
bahtiyar ağa tam senlik emre :)
ahmetin karşısında danseden fahrinuş sultanmıydı erosbu sultanmıydı neydi bilemem ama muhteşem bir vücut var kızda sadece tip yok vücut harika onu reddeden ahmete bizim oralarda kısaca dop denir :) tamam anastasia aşık olunacak kız yine anastasia yı kaçırmada yani arada diğer kıvıran kızıda götür sanki sayıylamı veriyorlar top kafalı amet orda ne düşündüde kaçtı :)

ahmet i oynayan vatandaş çok iyi oyuncu olmasada en azından sempatik bir vatandaş itici değil yani vasat olsada idare eder
anastasiam harika zaten ilerde beroşa dönüşecek kaarkterinde böyle sevimli ve şeker gibi bir kız olması lazımdı :) anastasianın bahti yi bakti olarak telafuz edişi güzeldi :)

kısaca dizi harika olmuş yani tam olmuş @mrt-06 @Harunnn60 @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @denizz19 @Yiğitt @Almila
Destere sevmiş hadi geçmiş olsun))))

1.bölümü yeni bitirdim. Teknik açıdan çok sağlam. Efektler daha da gelişmiş. Oyunculuklar çok iyiydi. Anastasya da çok güzel.kamera açıları fevkaladeydi. şimdi buraya kadar olumlu yönleri yazdım.gelelim olumsuzlara. Müzikler çok bayıktı.my den kalan müzikler güzel ama onlarıda sahnelerle tam adapte edememişler hiç olmamış. senaryo çok durgundu(daha doğrusu sahnelerde his yoktu.güzel sahneler bile sıkıcıydı). karakter çatışmalarında zevk yoktu. sahnelerin geçişleri kopuktu.çok şaşırdım cidden atlaya atlaya bir hal oldum bölümde.ilk bölüm olduğu için biraz tanıtım ağırlıklı olmuş olabilir.belki ileriki bölümlerde açılacaktır ama ben my deki kadın çatışmalarının zevkinin olmayacağını düşünüyorum.hülya rolüne çok yakışmış ama sürekli "biz" demeside yapay yani.o kısımda olmamış.sahneler çok uzundu. bu rayda giderse total 7 ab ve abc de 10 u anca bulur bu dizi, o da ilk bölüm çok uzun olduğu için.ama 2 saate düştüğünde ona bile ulaşamaz(eğer bu ayarda giderse) sosyal medyadaki fırtınaya kimse bakmasın.o twitlerin yarısı kösem muhaliflerinden zaten.ve dirilişte bu sezonun ilk bölümünde dünyada 4.sıradan ttye yerleşti ama o bölüm aldığı reyting total 5küsür ab 8küsür abc 7küsürdü

Yorumları okudum herkes My etkisiyle yorum yapmış. Hiç biride sahici değil haftaya daha sahici yorumlar gelir. Bu dizinin erkekleri ekrana çekecek hiç bir yani yok. Güçlü kudretli biri yok. Kadınların taht kavgalari tarzında olacak. Ve ortada Meryem gibi etkili bir kadın baş rol yok. Berenin oyunculuğu da kötü olduğu için biraz beren için bakılır zamanla ortalama bir reytingle gidilir

Aslıhan gürbüz dışında da gerçekten oynayan yok. My de öyleyimdi gerçek oyuncu kaynıyordu. Bu dizin şansı vadinin kan kaybedttigi dönemde gelmesi o kadar

1.bölümü yeni bitirdim. Teknik açıdan çok sağlam. Efektler daha da gelişmiş. Oyunculuklar çok iyiydi. Anastasya da çok güzel.kamera açıları fevkaladeydi. şimdi buraya kadar olumlu yönleri yazdım.gelelim olumsuzlara. Müzikler çok bayıktı.my den kalan müzikler güzel ama onlarıda sahnelerle tam adapte edememişler hiç olmamış. senaryo çok durgundu(daha doğrusu sahnelerde his yoktu.güzel sahneler bile sıkıcıydı). karakter çatışmalarında zevk yoktu. sahnelerin geçişleri kopuktu.çok şaşırdım cidden atlaya atlaya bir hal oldum bölümde.ilk bölüm olduğu için biraz tanıtım ağırlıklı olmuş olabilir.belki ileriki bölümlerde açılacaktır ama ben my deki kadın çatışmalarının zevkinin olmayacağını düşünüyorum.hülya rolüne çok yakışmış ama sürekli "biz" demeside yapay yani.o kısımda olmamış.sahneler çok uzundu. bu rayda giderse total 7 ab ve abc de 10 u anca bulur bu dizi, o da ilk bölüm çok uzun olduğu için.ama 2 saate düştüğünde ona bile ulaşamaz(eğer bu ayarda giderse) sosyal medyadaki fırtınaya kimse bakmasın.o twitlerin yarısı kösem muhaliflerinden zaten.ve dirilişte bu sezonun ilk bölümünde dünyada 4.sıradan ttye yerleşti ama o bölüm aldığı reyting total 5küsür ab 8küsür abc 7küsürdü
ay pis yine ortadan yorum yapmış .ss

Anam bunun derdi de ayrı deli. :F

Destere Analar ve Danalar'ı unuttun yayından kaldırdın sanki. :))))))
yanlız beyazsoy kösemi kötülücem diye meryem ve my yi övüyor ben şok değil tabiki de aynı taktiği intikam ve kpa için de yapmıştı :) intikam başlarken beroşcu ve anti tubacı (20 dk dizisi) kpa başlarken artık intikam çökmüş tubacı olmuş anti berenci olmuştu :))) rüzgar nereden eserse :)) @destere @Almila @denizz19 @sürgünüm

Yorumları okudum herkes My etkisiyle yorum yapmış. Hiç biride sahici değil haftaya daha sahici yorumlar gelir. Bu dizinin erkekleri ekrana çekecek hiç bir yani yok. Güçlü kudretli biri yok. Kadınların taht kavgalari tarzında olacak. Ve ortada Meryem gibi etkili bir kadın baş rol yok. Berenin oyunculuğu da kötü olduğu için biraz beren için bakılır zamanla ortalama bir reytingle gidilir

Aslıhan gürbüz dışında da gerçekten oynayan yok. My de öyleyimdi gerçek oyuncu kaynıyordu. Bu dizin şansı vadinin kan kaybedttigi dönemde gelmesi o kadar
tarihimizin reyting açısından en güçsüz olduğumuz döneme denk gelmesi bile fayda etmeyecek
keşke 2-3 sene önce karşımıza gelseydi özetimizi dahi geçemezdi yarında totalde zirve bizimdir

ay pis yine ortadan yorum yapmış .ss
ortadan mortadan değil direk düşüdüklerimi yazdım.. teknik açıdan bomba ama senaryo,müzik,sahne geçişleri vs batıktı.en azından ilk bölüm için böyleydi. ama tempo artsa da my nin geriliminin yanına yaklaşamayacağı belli oldu. reytingleride öyle.total ortalama 7lerde olur ab ve abc1 de 10 aldığı haftalar şükretsin. birde 90 dkikaya mı düşecekmiş.hiç denemesinler batarlar.ha biz zaten yurtdışında yeterince satış yapıp maliyetimizi çıkardık prestije önem veriyoruz derseler orası ayrı.ne kadar az süre o kadar kalite.

Dizinin bu bölümü ile ilgili genel bir yorum yapayım.

Nereden başlasam bilemiyorum ama ben gerçekten hayran kaldım diziye. Dizinin bana göre bazı eksileri olmasına rağmen(çok fazla gereksiz karakterin olması, saray dışında çekimlere ağırlık verilmesi.) Nedense ben hep saray entrikası görmek istiyorum :F

Tarih'i isyanları zaten biliyoruz :D

Hülya Avşar resmen döktürdü. Diğer karakterlere oranla konuşması, kullandığı kelimeler tam bir kraliçe!

En beğendiğim sahneleri, Handan Sultan'a haremde söyledikleri, Ahmet'e son sahnede söyledikleri, Anastasia ile konuşması of hepsi ya :F

Kadir Doğulu'ya özel sahneler olmasını isterdim. :A

Küçük Mustafa çok tatlı. Ama Halime tam bir şeytan. Celaliler ile anlaşma yapmak ne demek?

Yarın diziyi birkez daha izleyip, daha kapsamlı bir yorum yaparım. Başta @xemrexxx, @sokak sanati olmak üzere herkese teşekkürler :)

@mrt-06 yorumunu bekliyorum seninde, unuttum sanma :X

@GunesinOglu @destere @Harunnn60 @Bully @cookies @-potterhead- @vadikızı

tarihimizin reyting açısından en güçsüz olduğumuz döneme denk gelmesi bile fayda etmeyecek
keşke 2-3 sene önce karşımıza gelseydi özetimizi dahi geçemezdi yarında totalde zirve bizimdir
Hayaller :F

Vadi 3-4 ay dirense yeter sonra Allahın izniyle kolay. . My yemeğini daha kötü malzeme ile bu halka yedirmeye çalışıyorlar . Millet bir iki ay yer bu yemegi bayat diye geri iade eder

ortadan mortadan değil direk düşüdüklerimi yazdım.. teknik açıdan bomba ama senaryo,müzik,sahne geçişleri vs batıktı.en azından ilk bölüm için böyleydi. ama tempo artsa da my nin geriliminin yanına yaklaşamayacağı belli oldu. reytingleride öyle.total ortalama 7lerde olur ab ve abc1 de 10 aldığı haftalar şükretsin. birde 90 dkikaya mı düşecekmiş.hiç denemesinler batarlar.ha biz zaten yurtdışında yeterince satış yapıp maliyetimizi çıkardık prestije önem veriyoruz derseler orası ayrı.ne kadar az süre o kadar kalite.
senaryo ilk bölümden belli olacak tarzda değil birçok karakter az gözüktü , 9-10 tanesi yoktu zaten ilk bölümde :) müzikleri hollywoodtan bestecil getiri yaptırmışlar zaten ellerinde my müzikleri de var pek sırıtmaz müzikler:)
my deki başrol kadrosuyle karşılaştırılamayacağını söyledim zaten beren de gelse my den zayıf kadrosu :) reytingleri beren geldikten sonra belli olur ekinle uyumu, tülin özen diziden çıkacak yeri nasıl dolacağı,safiye-kösem savaşı nasıl başlayacak 10.bölümü bulur reytingin oturması:)

Diziyi beğendim çok emek harcanmış efektler harikaydı. Başta Cennet hatun olmak üzere oyunculuklar da gayet iyidi herkesin emeğine sağlık.

İlginç karakterler de vardı mesela Gölge hatun'u inşallah devamlı görürürüz.

Bir Nevşehirli olarak yeniçerilerin Hünkar Hacıbektaş-ı Veli'yi anması da ayriyeten hoşuma gitti.

Diziyi takip edeceğim :)

Forum İstatistikleri

Konular
176,543
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy