Muhteşem Yüzyıl: Kösem 1. Bölüm Yorumları

İlk bölümü nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    28
Güzeldi bence, beğendim. Evet yer yer sıkıldım ama ilk bölüm, olur o kadar önümüzdeki bölümden itibaren temponun artacağını düşünüyorum.

Ekin Koç'u çok beğendim ben, rolün altından fazlasıyla kalkmış. Anastasia da iyiydi. Ekin'le de fena değiller. Ama Beren'im geleceği için Anastasia'ya fazla alışmasam iyi olacak. :A

Aslıhan Gürbüz de iyiydi, Mahidevran Sultan'ımı hatırlattı bana. :( Ay o küçük Mustafa da çok tatlı maşallah isminden dolayı hemen ısındım zaten. :bhr: Abisi sonradan katline ferman vermeyeydi iyiydi. ss

Hülya Avşar da Safiye Sultan'ı gayet iyi canlandırmış, ilk bölümde baya yer vermişler Hülya'ya. Handan'ı sevmedim. ss

Mete Horozoğlu, Kadir Doğulu ve Berk Cankat fena değillerdi ama Erkan olmamış sanki o role. :( Yüzü komediye daha çok yatkın öyle ciddi bir role pek olmamış sanki bilemedim. Adama bakınca gülesim geliyor benim yani. :F

Son olarak ekibe tebrikler. Büyük emek vermişler. Çekim kalitesi de muazzamdı. İnşallah bu büyük emeklerin karşılığı alınır.
aslıhan hürrem be handan maho :F

kadınlar saltanatının zirve noktası 1.ahmed ve sonraki 25 yıl kadınlar ön planda olacak tabi:) zaten kösemin sarayda kaldığı 48-49 yılda 32 sadrazam 6 padişah değişmiş güçlü bir erkek figür yok dönemde:)

O halde II.Abdulhamit dönemini yapsınlar, meşrutiyete geçiş, baskı dönemi, dönemin savaşları ve bunun halka yansıması. Halkın durumu vb. Yüzlerce yıllık tarih sadece kadın entrikalarıyla dolu değildi elbet, bunlar kadın izleyici hazır olduğu için kolaya kaçma stratejileri.

:F ne içmesi töbe töbe ya misafir vardı zor baktım bölüme ama yani polat vardi ya

göreceksin bak ab de biz olacağız
tamam işte 22:00 dan itibaren vardı ilk reklamdan sonrakı 1 saatlik dilimde vardı onu görmüşsün sen 21:45 kadar ilk 45 dakıkaya pek bakamamışsın tavuk gibi tıra çökmüş bekledi reklam bitene kadar :A:A:A

O halde II.Abdulhamit dönemini yapsınlar, meşrutiyete geçiş, baskı dönemi, dönemin savaşları ve bunun halka yansıması. Halkın durumu vb. Yüzlerce yıllık tarih sadece kadın entrikalarıyla dolu değildi elbet, bunlar kadın izleyici hazır olduğu için kolaya kaçma stratejileri.
osmanlıyı senin istediğin gibi anlatmak için her diziye 4 milyon dolar bütçe vermek lazım abd dışında o bütçelere sahip diziler yok :)

ayrıca savaşlar-erkek karakterler bilinen şeyler insanlar bilinmeyeni görmek ister:) tudors-white queen hep kadınlar çevresinde anlatılır hikayer :) erkeklere yönelik bir spartacus vardı o da izlenmedi zaten :)

Diziyi izledim ve acayip derece sıkıldım doğrusu.1,5 yıl gün sayan ben Ekin, Mete, Berk ile hüsrana uğradım.

Ekin o kadar yakışmamış ki diziye. Yani bundan 300 küsür yıl öncesi anlatılıyor ben Ekin dizide Ahmeti günlük şu anda konuştuğumuz gibi anlatıyor. Tavırları desen yapmacık. Keşke bu role hiç olmasaydı. Bunun sayesinde hiç beğenmedim.
Mete Ey can bu yolzordur konuşmasında hiç etkilenmedim. Halbu ki Şehzade Mustafanın ölümündeki yeniçeri ağası yani Muhteşem Yüzyıldaki yeniçeri ağası tüylerimi diken diken ediyordu.
Berk desen o da aynı hatta ben onun rolünün çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ben Mahpeyker ile sevgili sanıyordum ama öyle değilmiş. Oyunculuk malesef Güzel Köylüdeki gibi değil.

Genç Kösem ilk bölümde çok iyiydi. Şu anda biraz safoz ve cahil tavırları var.Beren gelince düzelir tavırlar.
Hülya yani Safiye Sultan evet olmuş ama Nebahat Çehre gibi olamamış.Ve ya Vahide Perçim hiç Muhteşem Yüzyıl'da olmasaydı da bu dizide olsaydı çok iyi olurdu. Yani Hülya ortalama.
Dizide en sevdiğim Karakter Cennet Hatun oldu. Çok komik. Bence onun üstüne biraz gitsizler. Sümbül Ağa ve Nigar Kalfa çıkar ondan.:A

Dizide sevmediğim şey Sakız Adasında karakterler konuşurken hem yabancı hem de türkçe konuşmaların birbirine girmesi ve bazı cümlelerin çevirilmemesi oldu.
Sevdiğim şey ise görüntüler efektler.:)
İlk bölüme göre iyi başlamadı. Ama inşallah Ahmet'i Hazirana kadar hatta daha evvel öldürürler.Yoksa ben gelecek sezonda Ekin'i izleyemem.

@Bully @Yiğitt Benim Adım Gültepe'de Ekin'in üstüne yazılmış senaryo diyordum burada da aynısı söz konusu inşallah batırmaz.:(

Diziyi izledim ve acayip derece sıkıldım doğrusu.1,5 yıl gün sayan ben Ekin, Mete, Berk ile hüsrana uğradım.

Ekin o kadar yakışmamış ki diziye. Yani bundan 300 küsür yıl öncesi anlatılıyor ben Ekin dizide Ahmeti günlük şu anda konuştuğumuz gibi anlatıyor. Tavırları desen yapmacık. Keşke bu role hiç olmasaydı. Bunun sayesinde hiç beğenmedim.
Mete Ey can bu yolzordur konuşmasında hiç etkilenmedim. Halbu ki Şehzade Mustafanın ölümündeki yeniçeri ağası yani Muhteşem Yüzyıldaki yeniçeri ağası tüylerimi diken diken ediyordu.
Berk desen o da aynı hatta ben onun rolünün çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ben Mahpeyker ile sevgili sanıyordum ama öyle değilmiş. Oyunculuk malesef Güzel Köylüdeki gibi değil.

Genç Kösem ilk bölümde çok iyiydi. Şu anda biraz safoz ve cahil tavırları var.Beren gelince düzelir tavırlar.
Hülya yani Safiye Sultan evet olmuş ama Nebahat Çehre gibi olamamış.Ve ya Vahide Perçim hiç Muhteşem Yüzyıl'da olmasaydı da bu dizide olsaydı çok iyi olurdu. Yani Hülya ortalama.
Dizide en sevdiğim Karakter Cennet Hatun oldu. Çok komik. Bence onun üstüne biraz gitsizler. Sümbül Ağa ve Nigar Kalfa çıkar ondan.:A

Dizide sevmediğim şey Sakız Adasında karakterler konuşurken hem yabancı hem de türkçe konuşmaların birbirine girmesi ve bazı cümlelerin çevirilmemesi oldu.
Sevdiğim şey ise görüntüler efektler.:)
İlk bölüme göre iyi başlamadı. Ama inşallah Ahmet'i Hazirana kadar hatta daha evvel öldürürler.Yoksa ben gelecek sezonda Ekin'i izleyemem.

@Bully @Yiğitt Benim Adım Gültepe'de Ekin'in üstüne yazılmış senaryo diyordum burada da aynısı söz konusu inşallah batırmaz.:(
Az çok aynı yorumlarımız. :D

@xemrexxx hadi yap değerlendirmeni.ss
@destere 30 dakikadır konuda olduğuna göre destan yazıyor sanırım. :A

Az çok aynı yorumlarımız. :D

@xemrexxx hadi yap değerlendirmeni.ss
@destere 30 dakikadır konuda olduğuna göre destan yazıyor sanırım. :A
genel yoruma geçelim:

Halime Sultan: Aslıhan Gürbüz en iyi performansı sergileyendi.
Cennet Hatun: Esra Dermancıoğlu, Mukaddes'e yakın oynak-fettan bir karakter bulmuş yine başarılıydı.
Derviş: Mehmet Kurtuluş ilk bölüm geride kalsa da yer aldığı sahnelerde gayet iyiydi.
Ekin Koç: Beklediğimden çok daha iyiydi, bu işi kotarıcak gibi
Anastasia Thsilimpou: Bir içim su keşke daha uzun kalsa
Hülya Avşar: Pek çok kişinin aksine iyi performans sergilediğini düşünüyorum
Tülin Özen: Beklentim büyük olduğu için hayal kırıklığı yaratanlardan oldu.
Erkan Kolçak Köstendil: Çok fazla tiyatro sahnesinde oynuyor gibiydi :(
Kadir Doğulu-Gülcan Arslan: Pek etkileri yoktu

Yılmaz Şahin game of thrones ayarını az kısmalı :)

müzikler çok iyiydi :)
4 yönetmenli türk dizisi ilk kez gördüm :) helal olsun

Neyse dizide çok önemli olaylar olacak. İlk önce Beren gelecek. Ahmet ölecek ve yerine Mustafa geçecek.
Ama ben dizide en çok genç Osman'ın katlini merak ediyorum. Ve 4. Murat'ı.
Ya neden Ekin ya başka oyuncu mu yok.Kafayı yiyeceğim valla bu akşam bana uyku haram.::(
İnşallah uzatmazlar onu. Sultanahmet caamiyi yaptırıp öldürsünler.
Yanlış anlaşılmasın Sultan Ahmet'i severim ama Ekin batırmış. Bu sene herhalde en iyi dizim Gecenin Kraliçesi olacak.
Beren bekleniyor.(Kösemde)

bu arada @sürgünüm ile ranini teyzernin son hbaerini konuşuyoz meral çetinkaya katımış kadroya doğruysa süper transfer dizideki en iyi 3 isimden biri olur :D @Yiğitt @destere @Bully
baştan sona izledim dizi bir harika anastasiam muhteşem özellikle legende çamaşır yıkadıkları sahne daha bir güzeldi sanki :)
anastasia nın baabsıyla konuşmalarını türkçeye çevirirken şiveli olarak çevirmeseler daha güzeldi
diğer karakterlerden mukaddes hatun harika olmuş birde köşede bucakta yakaladığı askerlere tecavüz ediyorki kadın bir alem :)
anastasiayı kaçıran dilsiz zenci gölge hatunda ilginç bir karakter umarım devam eder diziye
zülfikar ağa mükemmel duruyor
yine ahmet e yapışık dolaşan derviş ilginç bir karakter vede kaliteli bir duruşu var
andro senle @Çiğdem- in parlağı sanırım :)
dudu hatun karakteri harika
tülinin oynadığı handan ortalama bir kalitede
halimeyi canlandıran oyuncu muhteşem olmuş tam bir kötülük merkezi gibi duruyor
defterdar çelebi ve şahin giray karakterleri kaliteli kötü karakterler
aslanla ahmetin çiftleşme sahneelrinden pek bir tat alamadım
anastasianın kedinin peşinde bahçeye çıktığı ve ahmetle karşılaştığı sahne çok iyiydi
fahriye sultan güzeldide fazla bir rol vermemişler kadına

senin harem ağalarından bülbül ağayı canlandıran vatandaşı isttanbulun altınlarında seyretmiştik çok iyi bir oyuncuydu burda aynı formunda değil
bahtiyar ağa tam senlik emre :)
ahmetin karşısında danseden fahrinuş sultanmıydı erosbu sultanmıydı neydi bilemem ama muhteşem bir vücut var kızda sadece tip yok vücut harika onu reddeden ahmete bizim oralarda kısaca dop denir :) tamam anastasia aşık olunacak kız yine anastasia yı kaçırmada yani arada diğer kıvıran kızıda götür sanki sayıylamı veriyorlar top kafalı amet orda ne düşündüde kaçtı :)

ahmet i oynayan vatandaş çok iyi oyuncu olmasada en azından sempatik bir vatandaş itici değil yani vasat olsada idare eder
anastasiam harika zaten ilerde beroşa dönüşecek kaarkterinde böyle sevimli ve şeker gibi bir kız olması lazımdı :) anastasianın bahti yi bakti olarak telafuz edişi güzeldi :)

kısaca dizi harika olmuş yani tam olmuş @mrt-06 @Harunnn60 @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @denizz19 @Yiğitt @Almila

baştan sona izledim dizi bir harika anastasiam muhteşem özellikle legende çamaşır yıkadıkları sahne daha bir güzeldi sanki :)
anastasia nın baabsıyla konuşmalarını türkçeye çevirirken şiveli olarak çevirmeseler daha güzeldi
diğer karakterlerden mukaddes hatun harika olmuş birde köşede bucakta yakaladığı askerlere tecavüz ediyorki kadın bir alem :)
anastasiayı kaçıran dilsiz zenci gölge hatunda ilginç bir karakter umarım devam eder diziye
zülfikar ağa mükemmel duruyor
yine ahmet e yapışık dolaşan derviş ilginç bir karakter vede kaliteli bir duruşu var
andro senle @Çiğdem- in parlağı sanırım :)
dudu hatun karakteri harika
tülinin oynadığı handan ortalama bir kalitede
halimeyi canlandıran oyuncu muhteşem olmuş tam bir kötülük merkezi gibi duruyor
defterdar çelebi ve şahin giray karakterleri kaliteli kötü karakterler
aslanla ahmetin çiftleşme sahneelrinden pek bir tat alamadım
anastasianın kedinin peşinde bahçeye çıktığı ve ahmetle karşılaştığı sahne çok iyiydi
fahriye sultan güzeldide fazla bir rol vermemişler kadına

senin harem ağalarından bülbül ağayı canlandıran vatandaşı isttanbulun altınlarında seyretmiştik çok iyi bir oyuncuydu burda aynı formunda değil
bahtiyar ağa tam senlik emre :)
ahmetin karşısında danseden fahrinuş sultanmıydı erosbu sultanmıydı neydi bilemem ama muhteşem bir vücut var kızda sadece tip yok vücut harika onu reddeden ahmete bizim oralarda kısaca dop denir :) tamam anastasia aşık olunacak kız yine anastasia yı kaçırmada yani arada diğer kıvıran kızıda götür sanki sayıylamı veriyorlar top kafalı amet orda ne düşündüde kaçtı :)

ahmet i oynayan vatandaş çok iyi oyuncu olmasada en azından sempatik bir vatandaş itici değil yani vasat olsada idare eder
anastasiam harika zaten ilerde beroşa dönüşecek kaarkterinde böyle sevimli ve şeker gibi bir kız olması lazımdı :) anastasianın bahti yi bakti olarak telafuz edişi güzeldi :)

kısaca dizi harika olmuş yani tam olmuş @mrt-06 @Harunnn60 @Çiğdem- @sokak sanati @Bully @denizz19 @Yiğitt @Almila
kısa olmuş :A

genel yoruma geçelim:

Halime Sultan: Aslıhan Gürbüz en iyi performansı sergileyendi.
Cennet Hatun: Esra Dermancıoğlu, Mukaddes'e yakın oynak-fettan bir karakter bulmuş yine başarılıydı.
Derviş: Mehmet Kurtuluş ilk bölüm geride kalsa da yer aldığı sahnelerde gayet iyiydi.
Ekin Koç: Beklediğimden çok daha iyiydi, bu işi kotarıcak gibi
Anastasia Thsilimpou: Bir içim su keşke daha uzun kalsa
Hülya Avşar: Pek çok kişinin aksine iyi performans sergilediğini düşünüyorum
Tülin Özen: Beklentim büyük olduğu için hayal kırıklığı yaratanlardan oldu.
Erkan Kolçak Köstendil: Çok fazla tiyatro sahnesinde oynuyor gibiydi :(
Kadir Doğulu-Gülcan Arslan: Pek etkileri yoktu

Yılmaz Şahin game of thrones ayarını az kısmalı :)

müzikler çok iyiydi :)
4 yönetmenli türk dizisi ilk kez gördüm :) helal olsun
İlk bölümde biraz abartıya kaçırılır sonra ki bölümlerde ayarı kısarlar. :A

Anastasia'yı bu kadar beğenmen şaşırtıcı.