Evet telefon kayıtları da varmış.
Aslında final günü sadece sms olmalıydı yok gazeteymiş yok eski yarışmacılar filan derken iş çok saçma oldu. Sadece SMS olacaktı Survivor'da ki gibi. :/
Yok artık.
😱
Eksiden biri çok guzel yazmış
adil bir finalde belki yine kaybederdi. ancak tuncay kazansın diye tasarlanmış bir final sonucu 11 aylık emeği bu adamın elinden çalınmıştır.
önce psikolojik yanından bakalım olaya. final fragmanlarında tuncay'ın mütevazi bir ses tonuyla "ben sadece güneşin doğuşunu görmek istiyorum." beyanına karşı semih'in hırslı bir şekilde "seni buraya gömeceğim" lafı ki bu lafın muhattabı da tuncay değildi, yarışmanın yapımcılarının birinci olarak tuncay'ı belirlediklerini hepimize hissettirdi. kötü insan olarak semih'i, iyi insan olarak da tuncay'ı gösterdi kanal. zaten final gecesi de kim ne yaptı bölümünde tuncay'ın neşeli anları gösterilirken, semih'in bir sobayı yakamaması izlettirildi insanlara. böylece psikolojik olarak kazanması gereken tuncay vurgusu yapıldı halka. devir algı yaratma devri ya...
gelelim 3'lü finale.
hiç birimiz salak değiliz.
zaten eski yarışmacılar arasındaki seçmede semih'in çıkması imkansızdı.
şimdi benim merak ettiğim insan niçin seyirci oylarını, hem de aynı zaman dilimi içerisinde 2 ayrı değerlendirmeye sokar. gazete satışları ve sms... tabiki 1-0 önde başlattıkları tuncay'a 2. golü attırmak için. ben şahsen oylamanın da bir şekilde manüpile edildiği kanısındayım. ne olacak amk 10.000 sms piyasada 700 liraya satılıyor. zaten manüpile edilmese dahi tuncay fanları tüm kurşunlarını sms'e sıktıklarından kazanmamaları son derece düşük ihtimaldi.
keşke gene tuncay kazansaydı da, açık açık böyle haksızlık yapılmasaydı semih'e.
ben semih'in yerinde olsam bu gün itibarıyla ilk iş, taşaklı bir avukata giderim.
yarışmaya katılırken sözleşmede hangi şart yer alırsa alsın anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olamaz.
ayrıca ütopya yarışmacılarının uzun soluklu olanlarına tavsiyem ciddi bir psikolojik destek almalarıdır. hepsi hayatın gerçeklerinden kopmuş, kendi küçük dünyalarının en önemli insanları haline gelmişler. hayata yeniden uyum sağlarken gerçekten faydalı olabilir.
edit: adamın uğradığı açık haksızlığı "ama ben semih'i tanıyorum çok kötü yeaa" diye önemsiz göstermeye çalışanları da gördük. sevmezsin. belki kız arkadaşına sarkmıştır. belki gerçekten kötüdür. ancak bu adaletin ona adaletsiz davranmasını, uğradığı haksızlığın normal karşılanmasını gerektirmez.