Fenerbahçe, Diego'suyla, Sow'uyla, Nani'siyle iyi maç çıkarttı.
Kuşkusuz maçın en iyi ismi Diego'ydu. Takımın beyni olabilecek tarzda bir oyuncuydu, en sonunda da bunu bize göstermeye başladı. Takımda en çok ön plana çıkan oyuncuydu. Gerektiğinde stopere, gerektiğinde orta sahadan aldığı toplarla forvete, gerektiğinde de forvet gibi pozisyonlara girmesiyle açıkcası alkış toplayacak derecede iyi performans sergiledi, ki iyi de alkış topladı. Orta sahanın ortasında Josef'le beraber oynadı ve izlediğimiz pozisyonun dışındaydı. Sahada çok efor sarfetti ve ikinci yarıda yoruldu, çıktı.
Ön plana çıkan bir diğer isim ise, Moussa Sow. Adeta "ben yedek kalacak oyuncu muyum?" dercesinde bir performans sergiledi. Hele ki, attığı ilk goldeki rövaşatası mükemmeldi. Performansı başarılıydı. Etkili olmaya çalıştı ve başarılı da oldu.
Luis Nani topla çok fazla buluşmadı ama buluştuğu anlarda klasını konuşturdu. Hele attığı paslar çok iyiydi, özelikle de tek pasları. Hiç beklenmedik anda, beklenmeyecek şekilde kendini gösterdi. Takıma uyum sağladığı taktirde çok başarılı işlere imza atacaktır.
Ayrıca Uygar Mert Zeybek'i de es geçmemek lazım. Genç oyuncu girdiği andan itibaren özgüvenli bir şekilde kendini göstermeye çalıştı. Hatta direkten dönen şutu da var, çok iyi bir şut çıkarmıştı. İlerleyen yıllarda kendini geliştirip, çok iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum.
Takımda yepyeni bir değişim var. Vitor Pereira, takımın kalıplarını kırıp, bambaşka bir sistem oluşturmaya çalışıyor. Takım uyum sağladığı taktirde iyi işler ortaya çıkabilir. Şu anda Nani gibi bir kozumuz var, yanında Van Persie gibi bir kozumuz var. Takımda daha birçok başarılı oyuncu var. Diego gibi, Sow gibi, Fernandao gibi.
İyi bir ışık sezdim takımdan. İşte takımın oturması gerekiyor, uyum sorunun aşılması gerekiyor, bir de sistem olayının tam anlamıyla ortaya çıkması.
Bakalım ilerleyen zamanlarda Vitor Pereira ne gibi değişikliklere uğratacak takımı, nasıl bir sistem oluşturacak ve takım ne kadar zamanda uyum sağlayacak, işte bunları zaman içinde bekleyip göreceğiz.