Aserat'tan Sezonun En İyileri | 1. Aserat TV Ödülleri - Part II (2014-2015)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,605
Puanı
1,061
thumbnail_1433685632.jpg

2014-2015 sezonunun en iyilerini seçmeye devam ediyoruz. Dün drama kategorilerinde Poyraz Karayel, İlker Kaleli, Özlem Yılmaz, Ekin Koç ve Nursel Köse'yi ödüllendirmiştim. Bugün ise komedi dallarında en iyilerimi seçeceğim. Yarın da birkaç ekstra dalın kazananlarını foruma taşıyacağım. Fazla söze gerek yok, hemen başlayalım.

EN İYİ DİZİ (KOMEDİ)
aramızda kalsın-horz.png

Adaylar: Aramızda Kalsın - Aşk Yeniden - Kardeş Payı - Ulan İstanbul - Yalan Dünya

En İyi Komedi Dizisi kategorisinde adayları seçerken biraz zorlandım. 3 aday başından beri aklımdaydı, ama Kardeş Payı ve Yalan Dünya son sezonlarında formlarını biraz düşürdükleri için alıp almama konusunda emin değildim; yine de sıradan bölümlerinin bile diğer komedi dizilerine göre üstün olması nedeniyle kendilerine yer bulmayı başardılar. Geçtiğimiz aylarda ekrana veda eden Aramızda Kalsın sezonun ilk bölümlerinde yaşadığımız küçük hayal kırıklığını çabuk unutturarak yine keyifli bölümler sundu. Sezonun bomba işlerinden Aşk Yeniden ise tüm klişeleri bir arada toplamasına rağmen romantik komedi türüne yepyeni bir soluk getirdiği için takdiri hak ediyor.

Ancak kazanan Ulan İstanbul oldu. Geçtiğimiz yaz ekranlara gelmeye başlayan ve Şubat ayında internet ortamına geçerek bir ilki başaran yapım, ne yazık ki yanlış bir strateji yüzünden çabuk harcansa ve final dahi yapamasa da 39 bölüm boyunca kalitesinden ödün vermemeyi başardı. Bu arada kategorideki 5 diziden 4'ünün sona erdiğini de son olarak ekleyeyim.

Kazanan: Ulan İstanbul (Kanal D)
İkinci: Aşk Yeniden (FOX)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
kardes-payi-13_313-horz.png

Adaylar:
Ahmet Kural (Kardeş Payı)
Buğra Gülsoy (Aşk Yeniden)
Engin Günaydın (Galip Derviş)
Uğur Polat (Ulan İstanbul)
Uğur Yücel (Aramızda Kalsın)

Deneyimli ve genç oyuncuların bir araya geldiği Erkek Oyuncu dalında sıra. Uğur Polat, Ulan İstanbul ile komedide de ne kadar başarılı olabileceğini kanıtladı. Uğur Yücel, Aramızda Kalsın'da yine harika bir aile babası portresi sundu. Galip Derviş'in 3. sezonu her ne kadar kötü olsa da Engin Günaydın'ın döktürmediğini söylemek haksızlık olur. Kardeş Payı'nda Murat Cemcir'in abartılı tavırlarına karşılık Ahmet Kural yine çok iyi bir performans sundu. Ancak kazanan Buğra Gülsoy oldu. Bugüne kadar "dram dizilerinin başrol çocuğu" olarak bildiğimiz Gülsoy, Aşk Yeniden'de her kadının sahip olmak isteyeceği Fatih rolünde adeta oyunculuk dersi veriyor. Bu yüzden de galibiyeti hak ediyor.

Kazanan: Buğra Gülsoy (Aşk Yeniden)
İkinci: Ahmet Kural (Kardeş Payı)

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
algı_galip-horz.png

Adaylar:
Algı Eke (Galip Derviş)
Binnur Kaya (Aramızda Kalsın)
Gökçe Bahadır (Aramızda Kalsın)
Özge Özpirinçci (Aşk Yeniden)
Şebnem Bozoklu (Ulan İstanbul)

Galip Derviş'te bu sezon bir adım geri planda kalan Algı Eke, buna rağmen doyurucu bir performans sergilemeyi başardı. Aramızda Kalsın'ın Yadigar'ı Gökçe Bahadır, yeni bir yola giren karakterini ekrana güzelce yansıttı. Aşk Yeniden ile ekranlara dönen Özge Özpirinçci, öncekilerden pek farklı görünmeyen bir role hayat verirken yine deneyimini konuşturarak ilk 5'e girmeye hak kazandı. Ulan İstanbul'un Yaren'i Şebnem Bozoklu, başarılı oyunculuğunun yanı sıra harika sesiyle de ön planda oldu sezon boyunca. Ama kazanan Binnur Kaya oldu. Açıkçası kendisinin hiçbir performansına kayıtsız kalamıyorum. Bu nedenle 2. sezonda da döktürmüşken ödül vermemek haksızlık olurdu açıkçası.

Kazanan: Binnur Kaya (Aramızda Kalsın)
İkinci: Şebnem Bozoklu (Ulan İstanbul)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
YARDIMCI-ERKEK-OYUNCULAR.jpg

Adaylar:
Beyti Engin (Ulan İstanbul)
Caner Cindoruk (Aramızda Kalsın)
Erkan Kolçak Köstendil (Ulan İstanbul)
Toygan Avanoğlu (Güzel Köylü)
Umut Kurt (Beni Böyle Sev)

Aramızda Kalsın'da yine güzel bir performans çıkaran Caner Cindoruk, sevmesi zor bir karakteri sempatik hale getiren Beyti Engin, Beni Böyle Sev'in 3. sezonunu Burcu Altın ile birlikte sırtlayan Umut Kurt ve "Sakarya Fırat" ile hayatlarımıza giren, ama aradığı ünü Ulan İstanbul'daki Karlos rolüyle bulan Erkan Kolçak Köstendil'in adaylar arasında olduğu kategorinin kazananı ise Güzel Köylü'den Toygan Avanoğlu oldu. Aslında Köstendil'i de seçmek isterdim, ama Bünyamin gibi bir karakteri şimdiden efsaneler arasına sokan Avanoğlu'nu ödülsüz bırakmaya gönlüm razı olmadı. Kendisine ait bir dizi yapılsa reytingleri silip süpürebilecek bir kapasitede olan Bünyamin, Güzel Köylü'nün en önemli parçalarından biri şüphesiz.

Kazanan: Toygan Avanoğlu (Güzel Köylü)
İkinci: Erkan Kolçak Köstendil (Ulan İstanbul) & Umut Kurt (Beni Böyle Sev)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
ayca!-horz.jpg

Adaylar:
Ayça Damgacı (Aramızda Kalsın)
Burcu Altın (Beni Böyle Sev)
Demet Gül (Ulan İstanbul)
Gamze Karaduman (Aramızda Kalsın)
Zeynep Kankonde (Ulan İstanbul)

Aramızda Kalsın'da Celepoğlu ailesinin sempatik yardımcısı (hatta kızları saydıkları) Hatçik ile Ayça Damgacı, yine aynı dizide Arife rolünü sevdirmekle kalmayıp ailemizden biri haline getiren Gamze Karaduman ve Beni Böyle Sev'de canlandırdığı Reyhan rolüyle harikalar yaratan ve adeta 3. sezonun cam simidi olan Burcu Altın, sezon boyunca yeteneklerini herkese kanıtladılar.

Kazananı belirlemeye geldiğimde ise Şehriban performansıyla bu tür rollere yepyeni bir boyut getiren Zeynep Kankonde ile diğer yanda ise daha rol aldığı ilk Türk dizisinde ortalığın tozunu attıran Demet Gül arasında bir seçim yapmam gerekti. Ben de seçimimi Kankonde'den yana kullandım. Dediğim gibi karakterine farklı bir boyut katması ve bunu yaparken de abartıya kaçmaması nedeniyle ödülüm, "Tutar mı Tutar" dizisiyle yakında ekranlara dönecek olan başarılı oyuncuya gidiyor.

Kazanan: Zeynep Kankonde (Ulan İstanbul)
İkinci: Demet Gül (Ulan İstanbul) & Burcu Altın (Beni Böyle Sev)

Son düzenleme:
Öncelikle emeğine sağlık.

Yazdıklarının birçoğuna katılıyorum. Aramızda Kalsın ve Ulan İstanbul kesinlikle çok başarılı 2 komedi dizisydi. Aramızda Kalsın içindeki aile sıcaklığı Ulan İstanbul ise komedi alanına yeni bir boyut kazandırmasıyla benimde her zaman en'lerim olacaklar.

Yardımcı Kadın Oyuncu seçimini Hatçikten yana kullanmanı beklerdim :F

Öncelikle emeğine sağlık.

Yazdıklarının birçoğuna katılıyorum. Aramızda Kalsın ve Ulan İstanbul kesinlikle çok başarılı 2 komedi dizisydi. Aramızda Kalsın içindeki aile sıcaklığı Ulan İstanbul ise komedi alanına yeni bir boyut kazandırmasıyla benimde her zaman en'lerim olacaklar.

Yardımcı Kadın Oyuncu seçimini Hatçikten yana kullanmanı beklerdim :F
Vallahi o da çok iyiydi, ama Şehriban'ın kalitesini göz ardı edemezdim. :D

Kardeş Payı finali haketmiyordu ama neyse. Burcu Altın benim favorim o listeden. :A Eline sağlık.

Kardeş Payı finali haketmiyordu ama neyse. Burcu Altın benim favorim o listeden. :A Eline sağlık.
Beni Böyle Sev'e özel bir ödül vermeyi düşünüyorum, en azından bir ödül almalı. Değerlendirilmesi gereken 3. sezona gelmediğim için Burcu Altın'ı da eklemek konusunda tereddütlüydüm aslında, ama ilk sezondaki Reho tatlılığını göz ardı etmek olmazdı. :D

Teşekkürler bu arada. :)

Beni Böyle Sev'e özel bir ödül vermeyi düşünüyorum, en azından bir ödül almalı. Değerlendirilmesi gereken 3. sezona gelmediğim için Burcu Altın'ı da eklemek konusunda tereddütlüydüm aslında, ama ilk sezondaki Reho tatlılığını göz ardı etmek olmazdı. :D

Teşekkürler bu arada. :)
Beni Böyle Sev çok ödül aldı üniversitelerden zaten bir tane de sen vereydin iyiydi. :D

Burcu Altın bana göre Beni Böyle Sev'in 3. sezonunu Umut Kurt ile sırtlayan kişiydi. Bir de nedense Burcu Altın'ın oyunculuğu ile Algı Eke'nin oyunculuğunu ben benzetiyorum çok. :D

Zeynep Kankonde, Binnur Kaya ve Ulan İstanbul seçimlerine katılıyorum, ama en iyi erkek komediyi ben olsam Ahmet Kural'a verirdim. :)

Erkek Oyuncu ödülünü verirken performans bazlı değil, biraz da şaşırtmasına baktım. Buğra Gülsoy hep dram dizilerinde oynadı, bir komedi dizisinde de çok iyi bir performans çıkarınca göz ardı etmek istemedim. :) @Tzira

Ulan İstanbul bence de sezonun en iyi komedi dizisidir. Zeynep Kankonde seçimini de beğendim Şehriban karakteri unutulmayacak bir karakter oldu. :D

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü Toygan Avanoğlu'ndan başkasına gitse olmazdı zaten. Bünyamin karakteri efsane bir karakter oldu, diziyi taşıyan, diziye en çok renk katan karakterdir, kesinlikle sezona damgasını vurmuştur. :D

Aramızda Kalsın izlemedim ama Binnur Kaya'nın oyunculuğu tartışılmaz. :)

Buğra Gülsoy'un da ödülü hak ettiğini söyleyebilirim bize bambaşka bir yönünü gösterdi Aşk Yeniden'le. Romantik komediye baya yakıştı cidden. :)

Eline sağlık @Aserat :)

Ulan İstanbul bence de sezonun en iyi komedi dizisidir. Zeynep Kankonde seçimini de beğendim Şehriban karakteri unutulmayacak bir karakter oldu. :D

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü Toygan Avanoğlu'ndan başkasına gitse olmazdı zaten. Bünyamin karakteri efsane bir karakter oldu, diziyi taşıyan, diziye en çok renk katan karakterdir, kesinlikle sezona damgasını vurmuştur. :D

Aramızda Kalsın izlemedim ama Binnur Kaya'nın oyunculuğu tartışılmaz. :)

Buğra Gülsoy'un da ödülü hak ettiğini söyleyebilirim bize bambaşka bir yönünü gösterdi Aşk Yeniden'le. Romantik komediye baya yakıştı cidden. :)

Eline sağlık @Aserat :)
Buradaki seçimleri dram kategorilerinde yaptıklarıma göre daha fazla beğendin galiba? Teşekkürler bu arada. :) @Bully