12 Eylül 1980...

JezabeL

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
3
Puanı
158
Web Sitesi
www.hizlipasbolpres.blogspot.com
Türkiye'de demokrasinin çöküş tarihlerinden biri ve en güçlüsüdür.Faşist Cunta ile beraber ülkeyi karanlık günlere sürüklemişlerdir.Ayrıca bu kara günün bugün 29. yıl dönümündeyiz

Türkiye'de demokrasinin çöküş tarihlerinden biri ve en güçlüsüdür.Faşist Cunta ile beraber ülkeyi karanlık günlere sürüklemişlerdir.Ayrıca bu kara günün bugün 29. yıl dönümündeyiz

Çok kafana takıyorsun bu tür işleri sana bu yaşta bunları kim öğretti bilmiyorumda doğru düşünceli biri değildir eminim...

Bu yaşta dediğin ben 17 yaşındayım.Herkesin görüşleri farklıdır.Sana göre benim düşüncelerim yanlıştır.Ben düşüncelerimin sonuna kadar arkasındayım.Ayrıca ben kimseden öğrenmek zorunda değilim,kendim araştırıp ta öğrendim bunları.Ayrıca Hapishanelerde sağcısı solcusu yüzlerce insanın katledilmesine duyarsız kalamıyorum maalesef

Bu yaşta dediğin ben 17 yaşındayım.Herkesin görüşleri farklıdır.Sana göre benim düşüncelerim yanlıştır.Ben düşüncelerimin sonuna kadar arkasındayım.Ayrıca ben kimseden öğrenmek zorunda değilim,kendim araştırıp ta öğrendim bunları.Ayrıca Hapishanelerde sağcısı solcusu yüzlerce insanın katledilmesine duyarsız kalamıyorum maalesef
görüşlerine saygılıyım zaten fakat bu bilgilerini 17 yaşında 1 senede öğrenmen olmaz gibi geldi öncedende bu düşüncelerle ilgili olduğun belli.
Ben şahsen anlamam sadece yorumdu yanlış bir şey olmasın düşüncelerine saygılıyım.Konuyla ilgilide sadece bir kaç bilgim vardı kötü bir olay olduğunu biliyorum birkaç bilgi daha...Fakat sağcı solcu bu türkiyeyi mahfetmek için bir kukla oldular...ve bir türlü uyanamadılar sonunda sertte olsa olayı kökünden hallettiler.

Doğru ben bunları öğrenmeye başladığımda 15 yaşındaydım.Direk son yazdığına geliyim.Emin ol demokrasiyi yüzlerce insanı öldürerek sağlamak,o devletin acizliğini gösterir.Yalnız burda suç sadece darbeyi yapanlarda değil,darbeyi isteyen Demirel hükümetidir.Gerçi Chp de sesini çıkartamadı,suç onlarda var.Benim isyanım yüzlerce insanın vahişice öldürülmesine,ve ülkenin daha karanlık günlere gitmesinedir

mR.BLooD 213394' Alıntı:
Doğru ben bunları öğrenmeye başladığımda 15 yaşındaydım.Direk son yazdığına geliyim.Emin ol demokrasiyi yüzlerce insanı öldürerek sağlamak,o devletin acizliğini gösterir.Yalnız burda suç sadece darbeyi yapanlarda değil,darbeyi isteyen Demirel hükümetidir.Gerçi Chp de sesini çıkartamadı,suç onlarda var.Benim isyanım yüzlerce insanın vahişice öldürülmesine,ve ülkenin daha karanlık günlere gitmesinedir

o durumda demokrasiyle ne yapılabilirdi demokrasınin çok çok çok açığı var farkındaysan şu pkklı şerefsizler demokrasi sayesinde mecliste.demokrasiye karşıyım demiyorum tam tersine fakat çok açığı var o durumdada yapılabilecek son şey buydu...benim babamda darbe zamanı öldüresiye dayak yemiş ve askerler onu öldü diye bırakmışlar . o günlerde birbirlerini öldürüyorlardı kardeş kardeşe kıyıyordu yolda geçenler ölücem korkusuyla yürüyorlardı ve bunun demokrasiye uygun yolu nedir ki? döverek öldürerek temizlediler bu saçmalıkları ne olursa olsun...

Demokratik ülkedeyiz isteyen istediği gibi görüş belirtir.Size karşıt düşünenleri "doğru düşünemiyor" diye yok saymanız anlamsız.Mesela dedem,anti-komünist bunu çekinmeden belirtiyor,epey yakın bir arkadaşım her fırsatta hükümeti eleştiriyor,ben hepsine saygı duyuyorum mesela.Komünist bir ülkede kapitalizmi savunmıycaz diye bi kural yok.zaten dedem komünizm diyene girişiyor.peki böyle demokrasi mi olur?bu da demokrasinin tırtlığıdır.Anlattığın olayların demokrasiyle ilişkisi yok,diğer arkadaşımız da bunu söylüyor.

Demokratik ülkedeyiz isteyen istediği gibi görüş belirtir.Size karşıt düşünenleri "doğru düşünemiyor" diye yok saymanız anlamsız.Mesela dedem,anti-komünist bunu çekinmeden belirtiyor,epey yakın bir arkadaşım her fırsatta hükümeti eleştiriyor,ben hepsine saygı duyuyorum mesela.Komünist bir ülkede kapitalizmi savunmıycaz diye bi kural yok.zaten dedem komünizm diyene girişiyor.peki böyle demokrasi mi olur?bu da demokrasinin tırtlığıdır.Anlattığın olayların demokrasiyle ilişkisi yok,diğer arkadaşımız da bunu söylüyor.

aynen herkes istediği gibi düşünebilir sınırlar içinde ama demin söylediğim olay sınırın 1 mil ötesinde [😉]

yok be olum :D portakal limondan tatlıdır diyebilmek de demokrasidir,12 eylül'de yaşananlar demokrasiye sürülen kara lekedir diyebilmek de...