Nihat Hatipoğlu'na 'Sünnet' Sorusu!

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
65,189
Puanı
1,060
atv ekranlarında Ramazan boyunca iftar ve sahur programları sunan sevilen ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na ilginç soru!

Her Akşam İftar programında Sultanahmet Meydanı'nda seyircilerin sorularını yanıtlayan Nihat Hatipoğlu'na bu akşamki programında bir çocuk; Sünnet olmaktan korkuyorum, Sünnet olmak şart mı? sorusunu sordu.

Soru meydandaki seyircileri ve Nihat Hatipoğlu'nu güldürdü.

BrecFjSIEAA6Xbr.jpg

Hepimizin bi dönem sorduğu ve aklına takılan sorudur bu :))

§imdi hersey gûzel ve hijyenik cocuklarI uyutuyorlar bizim zamanImIzda ustrayla birinin kucagInda canlI yayIn kendi sûnnetini izlerdin hikayeden uyusturucu spreyden sIkarlardI oldu da bitti maa§aallah hadi eyvallah derlerdi

§imdi hersey gûzel ve hijyenik cocuklarI uyutuyorlar bizim zamanImIzda ustrayla birinin kucagInda canlI yayIn kendi sûnnetini izlerdin hikayeden uyusturucu spreyden sIkarlardI oldu da bitti maa§aallah hadi eyvallah derlerdi
Abi teknolojisi mi var,ben sünnet olacağımı duyunca 3 kilometre öteye kadar koşmuştum,araki bulasın.:)

Bu korku olayı nasıl yayılmış ya hiç korkacak bi şey yok acı bile hissetmiyorsun hep eskilerin işi bunlar yok balta yok testere. :D

abi benimkininde önüne havlu koymuşlardı :kiki: sonra da ağzıma lokum soktular :D

Daha ilginç sorularda var
Mesela oyun indirmek günah mı?
eğer izinsiz ise tabi günah

“Kıyamet günü hak sahiplerine haklarını mutlaka eda edeceksiniz. Öyle ki kabış (boynuzsuz) koyun için, boynuzlu koyundan kısas alınacak, taşa (niye bir başka) taş üzerine yüklenip kaldığından; adamın adamı niye yaraladığından sorulacak.”1

Burada boynuzlu/boynuzsuz koyun benzetmesiyle ahiret günü hesaba ve canlılar arasındaki hakka dair hükmün verilmesinin ne kadar ayrıntısıyla olacağı ifade edilmekte, dolayısıyla insanların amellerine ve diğer insanlara-canlılara karşı hak ihlaline dikkat etmeleri ikaz buyrulmaktadır.