Herşey Sağlık Sezon Finali

gözlemci

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,616
Puanı
861
7mgmJ5.jpg

Herşey Sağlık-27 Mayıs Salı -5.Bölüm Sezon Finali

Sunucular:
Meltem Alptekin
Dr.Suat Yıldırım

Konuk Doktor :
Bitki Uzmanı Ahmet Maranki
Beslenme Uzmanı Dr Ayça Kaya
DermatoljiUzmanı Dr. Şafak Metekoğlu

Öncelikle hepiniz Herşey Sağlık'a hoşgeldiniz ,Merhabalar Lonca Tv de yayındayız
Bugün işinize yarayan bilgilerden epeyce bir fazla vereceğiz hanımlar ve beyler sizlerde evlerinizde uygularsınız...Kağıtlar kalemler hazırmı ? hemen hazır edin ve ekran başına geçin.....program başlıyor....
Bugün ki konuklarımız ;Bitki Uzmanı Ahmet Maranki,Beslenme Uzmanı Dr Ayça Kaya,DermatoljiUzmanı Dr. Şafak Metekoğlu'dur.Şimdi ise ilk olarak içeriye Beslenme Uzmanı Dr Ayça Kaya'yı çağırıyoruz ...

Ayça Kaya:Öncelikle herkese merhabalar iyi günler diliyorum,programınıza konuk olduğum için teşekkürlerimi sunuyorum.

Meltem Alptekin : Aman efendim biz teşekkürlerimizi sunuyoruz,şöyle buyrun

Ayça Kaya:Kilo kontrolü ile ilgili sorun yaşıyorsanız bazı püf noktaları bilerek uygulamanız bu konuda size yardımcı olacaktır.Bunları hemen sıralayalım şöyle;

1) Yağlı yiyeceklerin enerjisi yüksektir. İlk dikkat edilecek nokta yüksek yağlı yiyeceklerden kaçınmaktır.

2) Porsiyon büyüklüğünü doğru ayarlamayabilmek çok önemlidir.

3) Özellikle karbonhidratlara karşı uyanık olmak gerekir. Bazılarımız hiç ekmek yemeyerek zayıflamaya çalışır. Bu yanlıştır. Ekmek en temel besin maddelerinden biridir ve günlük beslenmede muhakkak olmalıdır.

4) Acıktığımızda vücudumuza cevap vermemiz gerekir. Yani kısaca doyunmalyız

5) Günlük hayatımızda mutlaka hareketimizi artırmamız gerekir.Bol bol yürüyüşler yapmalıyız

6) En önemli kural sabırlı olmaktır...

Meltem Alptekin: Peki başka neler öneririsiniz hocam?

Ayça Kaya: Güne mutlaka kahvaltı ile başlanmalıdır,kahvaltı herşeyden önemlidir

Birde hergün en az 30 dakika yüyürsek eğer kilolardan kurtuluruz,Benden bugün bu kadar Meltem hanım

Suat Yıldırım: Pekala teşekkür ederiz Ayça Hanım

Meltem Alptekin: Şimdi sırada Bitki Uzmanı Ahmet Maranki geliyor!!

Ahmet Maranki:Merhabalar böyle programlar çok keyifli oluyor yapanların emeğine sağlık,İzniniz olursa ben başlıyorum

Suat Yıldırım:Aman efendim ne izni buyrun tabi;

Ahmet Maranki:Şimdi doğal güneş yağı kürününü hazırlamanız için tarif vereceğim;

bronzlasmak-icin-bitki-yaglari.jpg

zeytinyağı
kakao yağı
buğday yağı
badem yağı
biberiye yağı (az miktarda)

Yağları karıştırdıktan sonra bir şişede muhafaza edin. Denizden çıktıktan sonra sürüp güneşlenin. 3 günde sağlıklı bronzlaşın.

Meltem Alptekin : Hocam yaz geldi denize girmeye korkar olduk selülitler için bir öneriniz varmıydı acaba?

Ahmet Maranki: Elbette var olmazmı hemen verelim;

Selulit-i%25C3%25A7in.jpg

Selülit için masaj yağı:

• Biberiye yağı
• Kekik yağı
• badem yağı
• buğday yağı

Uygulama: Eşit miktarda Biberiye ve kekik yağını ve bu yağların yakıcı etkisini hafifletmek için az miktarda buğday ve badem yağını karıştırdıktan sonra Akşam yatmadan önce selülitli bölgelere aşağıdan yukarı doğru masaj yapın ve streç filmle sarın. Sabah kalktığınızda açın.
Bu uygulamayı en az 7 gün yapın.

Ahmet Maranki:Hanımlar şimdilik benden bu kadar başka bir günde gene görüşmek dileğiyle hoşçakalın!!

Suat Yıldırım: Teşekkürler hocam sağolun ,Şimdi sırada ise DermatoljiUzmanı Dr. Şafak Metekoğlu'nu içeriye çağırıyoruz...

Şafak Metekoğlu: Herkese iyi günler diliyorum efendim ekran başındakiler stüdyodakiler kağıtları hazır edin başlıyoruz:

Cilt bakımı için yaşlanmayı beklemeyin!
Cildiniz de yaşlandığı için cilt bakımına 20’li yaşlarda başlamak gerekir. Genleriniz, günlük alışkanlıklarınız ve güneş cilt bakımına başlama yaşınızı belirler. Düzgün, yumuşak ve sorunsuz bir cilt istiyorsanız bir dermatoloğa başvurarak cildinizin özelliklerini öğrenmeniz ve ona uygun ürünler kullanmanızda fayda var.

Yumuşak bir temizleyici kullanın.
Kuru bir cildiniz varsa krem; yağlı cilde sahipseniz yağ içermeyen köpüklerle cildinizi temizleyin. Eğer hassas bir cildiniz varsa tahrişi önlemek için mutlaka dermatoloğa danışarak ürün kullanın. Yüzünüzü ılık veya soğuk suyla, çok ovmadan yıkayarak kurulayın. Sıcak su cildin doğal nemini bozabilir.

Güneşten Kaçınınn

Günlük bakımlarınızı ihmaletmeyin

Cildinizin ihtiyacı olan besinleri tüketin mesela fındık ceviz ve mor meyve sebzeleri tüketmenizde yarar var

Şafak Metekoğlu: Benden bu kadar Suat bey ve Meltem hanım

Meltem Alptkein: Pekala hocam teşekkür ederiz

Meltem ve Suat:Hanımlar ve Beyler hepiniz hoşçakalın Yeni Sezon da görüşmek dileğiyle.....

Son düzenleme:
evet sağlıkla alakam fazladır:) şimdi burdada bacak görünce hastamı bacak sağlammı yakın çekime aldım nasıl bir bacak kimbilir incelem lazım :)
iyi incele ayrıntıalrı soracağım sana tek tek ona göre ölçüsünü uzunluğunu parlaklığını netliğini basenlerini ne avr en yok işte :F

evet bunun bu konuda ne işi varrr dur ben güvenlik duvaru öreyim bir kaç program yazayım senin senaryolarına girer girmez forumdan çıkış yaptığını görsün hahah :F
>Umarım işe yarar sadece ayrıntıları fark etmesin yeter bence :D

evet bunun bu konuda ne işi varrr dur ben güvenlik duvaru öreyim bir kaç program yazayım senin senaryolarına girer girmez forumdan çıkış yaptığını görsün hahah :F
bu bacak resminide ördüğün duvara duvar kağıdı yap bari:) duvarın önünde beklerken canım sıkılmasın:)