Etkinliğimizin birinci sezon kapsamında izlediğim son drama filmi bu oldu. Birkaç gün içinde Princess Mononoke'u da izleyip etkinliği tamamlayacağım.
Açıkçası eşcinselleri konu alan filmleri genellikle sevmem ama bu film kadrosundan, yönetmeninden ve aldığı çok iyi eleştirilerden dolayı merak ettiğim bir filmdi. Ne yazık ki film benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.
İlk bir saat iyi çekimler falan olsa da son derece sıkıcı bir sanat filminden farksızdı. Hep öyle devam edecek diye korktum (kadrosunda kadın oyuncular da olduğunu unutmuşum, filme başlamadan önce bakmadım) fakat neyse ki bir saatin ardından özellikle Michelle Williams ve Anne Hathaway'in de katılmasıyla film toparlanır gibi olmaya başladı. Yine de beklentilerimin çok çok uzağındaydı ve pek çok yerinde sıkıldım.
Bana göre filmin en iyisi ne Heath Ledger ne de Jake Gyllenhaal'dı. Michelle Williams'tı en iyi. Harika bir performans sergilemiş. Ne çok abartılı ne de eksik. Rakibini izlemedim ama Oscar'ı alabilirmiş bile.
Bu filmden sonra kendisi benim için filme artı puan yazdıracak oyuncular arasına girmiştir.
Başrollerimiz (bence ikisi de başrol ama birisi daha başrolse Heath Ledger olması doğru) ikisi de iyi performans. Oscar adayı olmalarına itiraz edilemez ama ödülü alacak kadar çok iyi de değillerdi.
Anne Hathaway'i görmek güzeldi ama bir saç bir insana bu kadar mı yakışmaz diyemeden geçemeyeceğim.
Sonlarda Kate Mara'yı da görmek hoş bir sürpriz oldu. Linda ve Anna Faris'i ise farketmedim filmde şimdi oyunculara bakarken gördüm.
Müzikleri Oscar almış, tahmin etmiştim. Farklı ve başarılıydı. Fakat senaryo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim bomboş bir senaryoydu.
Aslında hakkında bu kadar uzun yazınca genelde beğenmiş olmam gerekir ama filme dair tek olumlu görüşlerim oyuncular ve müzik. Sıkıcı, vasatın da altında bir film. Oyuncuların hatrına:
5/10