Muhteşem Senaryoda Kaçan Reyting Fırsatları

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
140,929
Puanı
1,061
Muhteşem Yüzyıl ilk 2 sezon çok iyi, 3.sezon kötü, 4.sezon ise toparlanan bir senaryoya sahip.
Dizi kurgu olduğu içni senaristin istediği yönde gitti, bu şekilde giderken bazı söylentileri,kurgulanabilecek olayları atladı.İşte bunlardan bazılarını derledim:

1-PARGALI-HÜRREM AŞKI: Sıkça zikredilen bir iddaa.İki ismin aşk yaşadığı söylentisi yaygın ancak dizide tam tersi düşman olarak gösterildiler.Başarılı da olunmuş gibi.

2-PARGALI-SÜLÜMAN AŞKI: Türk toplumuna aykırı olduğu için gözardı edilen,ancak söylentisi bile büyük tartışmalar çıkartan bir iddaa olarak kaldı.

3-ŞAH SULTAN'IN EZİKLİĞİ: Tarihte silik bir sultan olarak bilinen Şah Sultan dizide güçlü,kudretli biri olarak gösterildi.Hatice'nin aksine cesur adımlar atan Şah Sultan reytinge olumlu mu yoksa olumsuz mu katkı yaptı bilinmez.

4-HÜSREV PAŞA-SOKULLU PAŞA AKRABALIĞI: Biri 2.vezirliğe diğeri sadrazamlığa yükselen iki ismin kardeş olduğu iddaası da var.Sokullu ağabeyi Hüsrev'in intikamını almak isteyen biri olarak gelip Hürrem ve Rüstem'e düşman olabilirdi ancak tam tersine onlarla dost oldu.

5-SOKULLU-KARA MUSTAFA PAŞA AKRABALIĞI: Şehzade Beyazıt'ın lalası Mustafa Paşa ile Sokullu'nun kuzen olduğu da güçlü bir iddaa.İkilinin sıkı bir rekabete giriştiği söyleniyor.Ancak dizide şu ana kadar böyle bir şey görmedik.

6-NURBANU-KARA MUSTAFA PAŞA AŞKI: İki ismin yasak aşk yaşadığı zayıf bir ihtimal olsa da kurgu içerisinde yer alabilecek bir durum.Ancak şu ana kadar bunun bir işareti görülmedi.Yaşanırsa diziyi nasıl etkiler merak konusu.

7-CİHANGİR'İN KAMBUR KALMASI: Cihangir'in kambur kalmasında Mahidevran-Pargalı ikilisinin etkisi olduğu iddaası da görmezden gelinip geçildi.

8-MİHRİMAH-MİMAR SİNAN AŞKI: Romanlara konu olan bu aşk da üstünkörü geçildi.Mimar Sinan'ın Mihrimah'ı beğenmesi gösterildi sadece.

refe.png

@destere @Forumdash @Bully @sokak sanati @yatutarsa @HachiKo @Ahmad @Harunnn60 @gözlemci @mrt-06 @xBUGRAx @Yakamoz-Asi @ABAY_06 @Fks14 @EveN @yakup09

Ekli dosyalar

• 71486E69DFC91E1E87E380E9BDFCCBBAE50E.png
    71486E69DFC91E1E87E380E9BDFCCBBAE50E.png
    5 KB · Hit: 295
Son düzenleme:
Pargalı - Hürrem aşkı olsa güzel olurdu. Büyük aşklar nefretle başlar hesabı. :F

Sokullu ile Kara Mustafa Paşa'nın aralarındaki husumet işlenir bence işlenmeli. :)

Nurbanu'yu Kara Mustafa ile hayal ettim de.. :( :(

6-NURBANU-KARA MUSTAFA PAŞA AŞKI: İki ismin yasak aşk yaşadığı zayıf bir ihtimal olsa da kurgu içerisinde yer alabilecek bir durum.Ancak şu ana kadar bunun bir işareti görülmedi.Yaşanırsa diziyi nasıl etkiler merak konusu.

İkisi nasıl aşk yaşamış olabilirler :D

2-PARGALI-SÜLÜMAN AŞKI: Türk toplumuna aykırı olduğu için gözardı edilen,ancak söylentisi bile büyük tartışmalar çıkartan bir iddaa olarak kaldı.

Gösterilseydi hatta en ufak bir değinme olsaydı neler olurdu hayal bile edemiyorum. 😱

pargalı sülüman aşkı akla yakın dizidede böyle sinyaller geliypordu :)

pargalı hürrem aşkı ise kesinlikle doğru pargalı sanırım bir ara okuyup üflemiştir hürremi :)

Bence hiccde ellemesinler bu haliyle çook iyi haa sadece pargalı ve hürrem aşkı olabilirdi diğerlerine pek bi olumsuz bakıyorum :D diziyi muhteşem kuruglamışlar tarih diziyi feyz alsın :D dizi tarihi değil :D

hangi gözle bakarsan bak sonuç değişmiyor yeterki bakan gözlerin bağlı olduğu normal bir beyin olsun :))

😱 en iyisi pompişik beyinle bakmak

kalite düşmanı olsam my nin değil py nin fanı olurdum panpa :D
@mrt-06 😱

Bence hiccde ellemesinler bu haliyle çook iyi haa sadece pargalı ve hürrem aşkı olabilirdi diğerlerine pek bi olumsuz bakıyorum :D diziyi muhteşem kuruglamışlar tarih diziyi feyz alsın :D dizi tarihi değil :D
bazıalrı uygulanabilri kara mustafa-nurbanu aşkı olsun bari :A yeni bihter ile ednan olurlar @destere de çatır çatır çatlar:A