Halı Yıkamayı Sever miydiniz ?

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
63,748
Puanı
1,061
Sorumuz tuhaf gelecek ama hemen celallenmeyin çünkü sorduğum soru çocukluğunuz için ele alınacak bir soru. Biliyorsunuz ki eskiden annelerimiz halıları dışarıda yıkardı. Ve pek çok komşular da yardıma gelir el birliğiyle hallederlerdi. Peki çocuklar özellikle meraklıydı bu tarz işlere. Siz anneniz halı yıkarken yardım eder miydinizi, ya da yardım etme girişiminde bulunur muydunuz ? :D Aklıma geldi eski günlerde ki bu durum ve sorma gereği duydum.

Son düzenleme:
Ben etmeye çalışırdım ama suyla oynardım daha sonra annem beni kovalar içeri sokardı.:smile:

Biz mahallede yıkamadık hiç.Ya temizlemeciye veririz ya teyzemlere götürüp onların bahçelerinde yıkarız ya da banyo da yıkarız.Ben küçükken yıkardım.Ama artık yıkamıyorum.Yıkarken de işin öyle dalaveresine kaçmazdım :)

Kendi halılarımız değil ama anneannemlerin falan halıları derede yıkanırdı (halı yıkama için özel olarak düzenlenmiş bir alan vardı) biz de yardım etmek isterdik ama pek hoş karşılanmazdı bu istek. :D

Yardım etmişimdir ama suyla oynamak için. :D Geçen yine yıkıyorlardı, gel dediler, gitmedim. :D

Suyla oynamak yerine iş yapan bir ben varım heralde.:D 2-3 sene öncesine kadar yardım ederdim ama üşengeçlik katsayımın artmasıyla mahkemeden karar çıksa elimi sürmem o halılara.:D Hem ben halıcıya vermiyeyim o halıcıya vermesin bu ekonomi nasıl dönecek? Ne demişlerdi zamanında: "Al ver ekonomiye can ver" bu mantıkla yola çıkarsak her işi evde kendimiz yaparsak vatana millete milli sermayeye zararımız dokunuyor.:D :D

Bu "al ver ekonomiye can ver" ne kadar saçma birşeydi arkadaş ya reklamları aklıma geldikçe hala gülüyorum tövbe estrağfurullah.:D

Kuzenim çıplak ayakla halı yıkanırken dolaşıyordu adam nasıl kaydıysa bildiğiniz duvara kafa çakmıştı o günden sonra hep uzak bakmışımdır bu olaya. :A

Balkonda yıkardık ben küçükken. Dışarıda oynamaya bin basacak kadar eğlenceli bir şeydi o zamanlar :D

Evet 2 sene öncesine kadar yıkardık.Halıyı sabunladıktan sonra üstünde kaymak ve suyla oynamak için yardımda bulunurdum. :D

hahaha tamamda çocukluğunuzla ilgili soru deme bence ben hala halı yıkıyorum hahaha :kiki::kiki::kiki::kiki:
annem mümkünü yok halı servisine vermiyor balkonda beni uğraştırıyor :kiki::kiki::kiki::kiki::kiki:

Bayılırımmm hobi olarak edindim :D heyy allahım!!! günde 1-2 halı yıkamadan rahat edemiyorum....

Tabi geçen sene yikadik

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi