Silver Linings Playbook / Umut Işığım (2012) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1045658.jpg


Umut Işığım - Silver Linings Playbook (2012)

Türü: Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: David O. Russell
Senaryo: David O. Russell, Matthew Quick

Oyuncular:
Bradley Cooper
Jennifer Lawrence
Robert De Niro
Jacki Weaver
Chris Tucker

IMDb Puanı: 7.9 (279,896 oy)
IMDb Sayfası

Oscar Ödülleri (1)

En İyi Kadın Oyuncu

Oscar Adaylıkları (8)

En İyi Film
En İyi Yönetmen
En İyi Erkek Oyuncu
En İyi Kadın Oyuncu
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
En İyi Uyarlama Senaryo
En İyi Kurgu

Filmin Özeti
Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Nikki'yi bu sayede geri kazanmaktır.

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır...

Uyarlama senaryosunu ve yönetmenliğini David O. Russell'ın üstlendiği film dram ve komedinin iç içe geçtiği bir film.​

Filmin Fragmanı

 
  • Beğendim
Reactions: FavoriTeam

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
J.Lawrence için izlemiştim. Çok güzel filmdi. Romantik komedi dalinda izlenilesi bir film:X Bu filmi izlediğimde yorum yapmiştim diye hatırlıyorum sanki ama bulamadım yorumumu:confused:
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Filmi uzun zaman önce indirmiştim ama izlemediğimi farketmem geçtiğimiz günlerdeki anket sonucu oldu.:DFilme direk daldım izlemek için tek afişini gördüm oradada fotoğrafa baktım hiç biri tanıdık gelmeyince başlayayım dedim.Çok değişik oldu filme başlamam.:bilmem:

Filmi izlemeye başladım ve bu Pat bana bir yerden tanıdık geliyor diye ilk 15 dakika anlamsızca izledim meğer Bradley Cooper mış.:eek:Sonradan fark ettim adam hiç önceki rollerine benzemeyen avanak ama çok sempatik bir rolü oynamış birde saçlar gidince hiç tanıyamadım ama iyi ki oynamış çünkü ben bu adamı Pat ile daha çok sevdim.

Sonra Lawrance'ı gördüm ki hiç bilmiyordum oynadığını yine hatta Oscar aldığı film buymuş bunuda hiç bilmiyordum film bittikten sonra öğrendim.:eek:Kadın bu role ok yakışmış Katnis'den daha iyiydi ama o kocaman yanakları ve ufacık gözleri sinirime dokundu.Çok çirkinmiş bu kız.:T:

Lawrance'ın Oscar almasınada şaşırdım.Brodley çok daha iyiydi.Onun almasını isterdim tabi diğer rakip filmlerin nasıl olduğunu bilmeden söylüyorum bunu.

Film'de en sevdiğim Karakter :pat
En sevdiğim sahnesi Dans sahnesi ve sonundaki aşklarını itiraf ettikleri sahne.
Filme puanım:9.5 Oda Jennifer yüzünden.
:T:
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso

Bully

Emekli
Katılım
10 Mart 2013
Mesajlar
75,836
Reaksiyon puanı
49,711
Puanı
1,060
Filmi Oscar adayı diye izlemiştim. Jennifer gibi bir yeteneği, güzelliği bu filmde tanıdım. :) Çok güzel bir filmdi. Jennifer ile Bradley'in uyumlarına bayıldım. Sondaki öpüşmeleri güzeldi. :D İzlemeyen herkesin izlemesi lazım muhakkak. :)

Filme puanım: 9.4
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Filmi Oscar adayı diye izlemiştim. Jennifer gibi bir yeteneği, güzelliği bu filmde tantdım. :) Çok güzel bir filmdi. Jennifer ile Bradley'in uyumlarına bayıldım. Sondaki öpüşmeleri güzeldi. :D İzlemeyen herkesin izlemesi lazım muhakkak. :)

Filme puanım: 9.4

Jennifer mı.:eek:sen demi brütüs.:T:
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Detaylı yorum başka bir konuda yaptım mı zamanında (geçen yıl bu sıralar muhtemelen) hatırlamıyorum ama şimdi yazayım kısaca bir şeyler. :)

2012'de en sevdiklerimdendi Oscar adayı filmlerden Django Unchained ve Les Miserables ile birlikte unuttuğum yoksa. :)

Jennifer Lawrence'ı bu filmden önce Hunger Games'te izlemiştim ama bu filmle birlikte en sevdiğim oyuncular arasına girmişti. Gerçekten iyi bir performanstı. Güzellik görecelidir güzel bulunmayabilir ama performansı beğenilmeyecek bir performansı değildi kesinlikle ve rakiplerine de bakarak söylüyorum haketmişti kazanmayı. (Belki E. Riva da kazanabilirdi Amour ile)

Brodley Cooper da kariyerinin en farklı performansını sundu ve ilk kez Oscar adaylığı kazandı. Oscar için Lawrence'dan ziyade rakipleriyle kıyaslamak gerekir. Her ne kadar iyi performans gösterse de bence diğer adaylar arasında en zayıf kalıyordu. Daniel Day-Lewis kazanmayı haketti. O kazanmasa Hugh Jackman vardı yine çok güçlü bir rakipti bence.

De Niro üstadın da yıllar sonra yeniden aday olması güzel olmuştu.

Şu an ismini bakmaya üşendiğim Dexter'ın Lumen'i, Bourne serisinin esas kızını da görmek güzeldi. :D

Bu filmden sonra David O. Russell'i takip etme kararı aldım ama öyle bir karar almasam da takip edecektim ister istemez çünkü adam Hollywood'un en popüler yönetmenleri arasına girdi iyiyden iyiye. :)


Puan: 9/10 idi hala katılıyorum. :)


American Hustle'ı bekliyoruz. :)
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Bu filmde "her insan dengi dengine" sözü gerçekleşiyor. İki insan kafayı feci halde bozmuş ve umut ışığı arıyor. Bulduğunda da her şey farklı boyutlara çıkıyor. Genelde hep kadınlar kaçar, erkekler kovalar ama burada tam tersi gelişiyor. Tiffany ilk gördüğü anda anlıyor ama Pat biraz geç anlıyor umut ışığını. Çok fazla da mesaj içeriyor filmde. Birbirlerine ilaç gibi geliyorlar. Film çok iyi. Giriş, gelişme ve sonuç dahil her şey mükemmel. Net bir şekilde söylemem lazım; olayların yavaş yavaş gelişmesi filme ayrı bir renk kattı. Sonunu çok iyi bağlamaları da ayrı bir pozitiflik katıyor filmi. Bu tarz filmleri hep iyi buluyorum ve seviyorum. Bradley Cooper ve Jennifer Lawrence ikilisi tercihi de çok doğruydu. Baştan sona çok iyi bir film. Romantik Komedi tarzı film dendiğinde akla gelen filmler arasında yer alıyordur izleyen birçok kişinin hafızasında. Mesela izlediğimden bu yana aklımda yer edindi. Birisi tavsiye istese, sanırım ilk tavsiye edeceğim filmlerden biri. Böyle farklı işleri izlemek bambaşka bir şey ve umarım, bu tarz farklı işler çoğalır.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,534
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film değişik bir konuyu güzel bir şekilde işlemiş. Komedi, dram ve romantizmi güzel bir şekilde harmanlamışlar. Herkes bunu iyi yapamaz. Elbet birinde sıkıntı yaşar.

Filmdeki herkesin performansı güzeldi. Robert De Niro en çok beğendiğim isimdi. Ustayı bu tarz rollerde görmek beni daha mutlu ediyor. İçindeki eğlenceli adamı izlemek güzel oluyor.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga