xBUGRAx
Süper Emekli
Hmm anladım cereyanda falan kalmış olabilirler.
Öyle oldu muhtemelen..
Hmm anladım cereyanda falan kalmış olabilirler.
Kuşu tutmaktan kolay ne var.Onu Bilemem valla. Girmezse sıkıntı ama benim için korkarım herhalde. Kuşu tutabilir miyim bilmiyorum.
Benim de balıklar var. Ama mubişde var bir tane.Ben çocukken Erzurum'a memlekete gitmiştik o da aç kalmış ölmüş Şu an balık besliyoruz
Ya ısırırsa.Kuşu tutmaktan kolay ne var.
Benim de balıklar var. Ama mubişde var bir tane.
Isırmaz kolay kolay ışığı kapa ve yakala. Ama ben önermem bu yöntemi gerekmedikçe kullanma. Çünkü kuşu çok ürkütürsün. Kuşu ilk aldığın zaman ilk 1 hafta kafesten çıkarma ve etrafı tanımasına yardımcı ol. Muhabbet kuşu yavruyken almalısın ki konuşturmayı öğretebilesin ve mümkünse erkek almalısın. Uzun yıllardır canlıların içindeyim merak ettiğin olursa ve alırsan sorabilirsin.Ya ısırırsa.
Tavsiyelerin için teşekür ederim. Kuş alırsam dikkate alacağım muhakkak. Dur bakalım belki bir muhabbet kuşu olabilir. Eğlenceli olur onla konuşmak, onu konuşturmak. Güzel vakit geçer.Isırmaz kolay kolay ışığı kapa ve yakala. Ama ben önermem bu yöntemi gerekmedikçe kullanma. Çünkü kuşu çok ürkütürsün. Kuşu ilk aldığın zaman ilk 1 hafta kafesten çıkarma ve etrafı tanımasına yardımcı ol. Muhabbet kuşu yavruyken almalısın ki konuşturmayı öğretebilesin ve mümkünse erkek almalısın. Uzun yıllardır canlıların içindeyim merak ettiğin olursa ve alırsan sorabilirsin.
Tavşan kedi balıklar yeter.Bence besle çok güzel oluyorlar.
O da kötü işte ama beslemek eğlencelidir.
Bende ki kuş ismi can ve söylediği kelimeler aptal can, çirkin can, cimbombom, babacık, aşkım.Tavsiyelerin için teşekür ederim. Kuş alırsam dikkate alacağım muhakkak. Dur bakalım belki bir muhabbet kuşu olabilir. Eğlenceli olur onla konuşmak, onu konuşturmak. Güzel vakit geçer.
Balıkta mı var sen de ?Tavşan kedi balıklar yeter.
Hastalandılar mı yoksa yaşlandılar mı ?
Geçmiş olsun.
Üzücü gerçekten o anı biliyorum ben de.O benim hayat dostumdu. Normal bir kanarya 8-9 sene yasarken, dostum 15 sene benimleydi. Dile kolay 15 sene her aksam kapidan girerken ben oldugumu anlar, "merhaba" derdi. Hastaydi. Bu sene 2 kere doktora gittik. Anlamistim, ayrilik vakti yakindi. Türkiye izni önceki aksami kuscu komsumuza verdik. Biz Türkiyeye ucmadan ölmüs. Döndügümüzde hemen komsuya gittim. Haberiniz yok mu dedi. İnanmadim önce. Ta ki bos kafes gelinceye kadar...
3 tane Japon balığım var 5 yaşında ki 2 balığım daha geçen ay öldü. 1 tane kaldı o daha genç sayılır sonradan aldık yeni sayılır....Bende ki kuş ismi can ve söylediği kelimeler aptal can, çirkin can, cimbombom, babacık, aşkım.
Balıkta mı var sen de ?
Valla mı? Anneannemin ölen kuşunun ismi de can'dı. O da cimbom,aşkım falan diyordu. İşte ölüm durumları çok üzücü oluyor gerçekten. Evcil hayvanına çok bağlanıyorsun ve ölüyor. Çok kötü bir durum gerçekten..Ben atlatamam kolay kolay..Bende ki kuş ismi can ve söylediği kelimeler aptal can, çirkin can, cimbombom, babacık, aşkım.
Balıkta mı var sen de ?
Fanusta beslemiyorsun inşallah.3 tane Japon balığım var 5 yaşında ki 2 balığım daha geçen ay öldü. 1 tane kaldı o daha genç sayılır sonradan aldık yeni sayılır....
Ölüm her canlı için geçerli bir durum. Ne hayvanlar öldü gözümün önünde.Valla mı? Anneannemin ölen kuşunun ismi de can'dı. O da cimbom,aşkım falan diyordu. İşte ölüm durumları çok üzücü oluyor gerçekten. Evcil hayvanına çok bağlanıyorsun ve ölüyor. Çok kötü bir durum gerçekten..Ben atlatamam kolay kolay..
Hadi ya ne yapıyorsun o kadar kuşu.4 tane muhabbet kuşu var.
Deniz 2 balığım büymeyen cinsten yani fanus balığı büyük fanusum var zaten onlar öldü ama uzun yaşadılar.Fanusta beslemiyorsun inşallah.
Ölüm her canlı için geçerli bir durum. Ne hayvanlar öldü gözümün önünde.
Büyümeyen cins diye balık çeşidi yok. Fanus balığı diye bir şey de yok. Bu sizin gibi acemi insanları kandıran ticari petshopların söylediği yalandır. Bu duruma çok kızıyorum. Fanus kimyası itibariyle balığın yaşam ortamına uygun değildir. Isıtıcı yok, hava yok, filtre yok bu şekilde yaşam olmaz. Seni de dar bir alana kapatsalar sen de yaşarsın ama ne kadar sağlıklı yaşarsın meçhul. Genç bir insansın Atacan araştırmacı ruhunun biraz fazla olması gereken dönemlerde olduğunu hatırlatırım. Tek balığa akvaryum mu alayım sözü çok kötü duymamış olayım.Deniz 2 balığım büymeyen cinsten yani fanus balığı büyük fanusum var zaten onlar öldü ama uzun yaşadılar.
Yeniside 1 balık için akvaryum mu alayım.
Araştırdım tabii ki Deniz Fanus çok farklı bir olay noral bor cam değil yani ayrıca fanus için 2 çeşit ilaç aldım damla yani o damlalar suya hem O2 sağlıyor hemde mikrop oluşmamasını sağlıyor.Büyümeyen cins diye balık çeşidi yok. Fanus balığı diye bir şey de yok. Bu sizin gibi acemi insanları kandıran ticari petshopların söylediği yalandır. Bu duruma çok kızıyorum. Fanus kimyası itibariyle balığın yaşam ortamına uygun değildir. Isıtıcı yok, hava yok, filtre yok bu şekilde yaşam olmaz. Seni de dar bir alana kapatsalar sen de yaşarsın ama ne kadar sağlıklı yaşarsın meçhul. Genç bir insansın Atacan araştırmacı ruhunun biraz fazla olması gereken dönemlerde olduğunu hatırlatırım. Tek balığa akvaryum mu alayım sözü çok kötü duymamış olayım.
Olsun yine de ben akvaryum öneriyorum.Araştırdım tabii ki Deniz Fanus çok farklı bir olay noral bor cam değil yani ayrıca fanus için 2 çeşit ilaç aldım damla yani o damlalar suya hem O2 sağlıyor hemde mikrop oluşmamasını sağlıyor.
Ki ayrıca suya kabarcık oluşturup temizlemek için küçük titreşim hortumu aldım ayrıca her hafta suyunu değiştiririm.
Evinizde muhabbet kuşu, saka vs kuş besliyor musunuz ?