'Reyting Tahminleri Yarışması' Kasım'a Özel Yeniden Başlıyor!

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
8,748
Puanı
860
af1303-hizliresim-com_17_x_ll1t6-gif.5313

Bildiğiniz gibi forumumuzun en sevilen yarışmaları arasında yer alan 'Reyting Tahminleri Yarışması' Kasım ayına özel yeniden başlıyor.

Yarışmada her sezon küçük çaplı değişiklikler yaptığımızı biliyorsunuz. Bu değiikkliklerin sebebi yarışmayı daha kolay bir hale getirmek için. Kasım ayına özel birkaç değişiklikte olacak.

Artık yüzde diye birşey olmayacak. Puanlama üzerinden yarışma ilerleyecek. Tıpkı futbol maçlarında olduğu gibi. Doğru yapılan herbir tahmin 1 artı olacak. Bu konunun pek anlaşılır olmadığını düşündüğüm için açıklamak istiyorum.

Mesela pazartesi gününde yarışıyoruz. 6 yapımın TOTAL ve AB'sini tahmin ediyoruz diyelim. A , B ve C kişileri yarışıyor.

TOTAL ve AB ayrı olarak tahmin bilme oranları şöyle olsun ;

A kişisi 12'de 7 bildi. Artı : 2 Puan :7
B kişisi 12'de 9 bildi. Artı : 6 Puan : 9
C kişisi 12'de 3 bildi. Artı : -6 Puan : 3

Yani buaradan anlaşılacağı gibi 'Artı' bir nevi averaj olacak. Bu sayede 2 kişi aynı puanı alırsa artısına bakılarak hangisinin önde olduğunu anlayabileceğiz.

Bir başka değişikliik ise artık bonus tahmin yok.

Tahminin tutma yüzdesi (-0.5 , +0.5) ve son tahmin saatinde (09.30) hiçbir değişiklik yok.

Kasım ayında yarışma 20 gün sürecektir. 1 Kasım'da yarışma başlayacaktır.

İşte bu be. Çok özlemiştik. :) Ama bu artı olayını anlamadım ben. Neye göre belirleniyor ki artı'mız ?

Yarismaya katilmayi düsünüyorum ama yeni kuraldan bir nane anlamadim :D

Abi kuralda neyi anlamadın ki mesela o gün tahmin yapıyorsun 10 tahminden 7 tanesi tutuyor. 10 - 7 = 3 yani bu tabloya göre 3 artın olmuş oluyor. Sonunda da artısı fazla olan birinci olacak. :)

10 taneden 7 tanesi tutuyor, ama averaj niye +3 oluyor? 10 taneden 7si tuttu diyelim 7 puan alip üstüne birde 3 averaj mi aliyorum? Eski averaj yok o zaman?

10 taneden 7 tanesi tutuyor, ama averaj niye +3 oluyor? 10 taneden 7si tuttu diyelim 7 puan alip üstüne birde 3 averaj mi aliyorum? Eski averaj yok o zaman?
@hayret bi şey isimli sevilen moderatöre bağlanmak için 1'e, sayfayı yenilemek için 2'ye, ana sayfaya dönmek için forumlar kısmına basınız. :kiki:

@hayret bi şey isimli sevilen moderatöre bağlanmak için 1'e, sayfayı yenilemek için 2'ye, ana sayfaya dönmek için forumlar kısmına basınız. :kiki:

:D

Kafamin karisikligi ilk mesajda gizli.

12de 7 yapiyor, 7 puan ve Arti 2 oluyor. Nasil 2?
12de 9 yapiyor, 9 puan ve Arti 6 oluyor. Nasil 6?
12de 3 yapiyor, 3 puan ve EKSİ 6 aliyor. Nasil -6??

:D

Kafamin karisikligi ilk mesajda gizli.

12de 7 yapiyor, 7 puan ve Arti 2 oluyor. Nasil 2?
12de 9 yapiyor, 9 puan ve Arti 6 oluyor. Nasil 6?
12de 3 yapiyor, 3 puan ve EKSİ 6 aliyor. Nasil -6??
Bu mesajın artı kısmını ben de anlamadım. :F İyi tek anlamayan ben değilmişim. :F Bence yanlış yazmıştır hayret bi şey. Ya da öyle umuyoruz. :D

yarışmaya ilk defa bende katılacağım,sizden ricam yarışma başlayınca hatırlatın lütfen
yarışmada iddialı olduğumu belirtmek isterim tek rakibim@Yakamoz-Asi
çünkü foruma katılmadan öncede yakamoz asinin başarılı tespitler yaptığını görüyordum