Fatih Dizisi'nde Önemli Hatalar !

denizz19

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
64,298
Puanı
1,060
Kanal D ekranlarında yepyeni bir dizi başlıyor bilindiği üzere : ''Fatih''. Başrollerinde Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Seda Akman ve Salih Bademci gibi isimlerin yer aldığı yepyeni dizi Fatih'in fragmanları ise geçtiğimiz günlerde yayınlanmaya başladı.

Yeni başlayacak olan dizide tanıtım fragmanlarındaki hatalar ise gözden kaçmadı. İlk hata fragmanda Fatih Sultan Mehmet'in yaşlandırılmış halinin gösterilmesi oldu. Çünkü Fatih İstanbul'u fethederken henüz 21 yaşındaydı.

İkinci hata ise Ayasofya'da kılınan ilk namazda camide minare yoktu ancak fragmanda minare gösteriliyordu.

Üçüncü hata namaz sahnesi çekilirken cemaatin imamdan önce hareket ettiği de gözlerden kaçmayan bir diğer hataydı.

Ve son olarak dördüncü hata ise İstanbul'un fethedildiği sırada Sultanahmet Meydanı'ndaki, hipodrom henüz yokken fragmanda bu da gösterildi.

Dizi daha başlamadan fragmanlarıyla ilk hatalarını yaptı. ''Fatih'' yeni sezonda Kanal D'de.

521_1a716.jpg

Diziden Soğudum :D şaka bi yana hatalar önemli hatalar . Diziyi zaten izlemeyi düşünmüyorum :)

ilki hata değil :) fragmandaki hatalardan çok fragmanın görsel kalitesi berbattı dizide umarım böyle olmaz

Ben dizinin çok başarılı gideceğini düşünüyorum :)

Üçüncüsü dışında hiç biri hata değil,dizi ilk namazı göstermiyor,Fatih'in son 10 yılını gösteriyor.Minare sayısına yönetmenin cevabı twitter'da,sinematografik olarak böylesi daha uygunmuş. Okuyun burayı: https://twitter.com/mervegirgin

Merve Girgin'in yine bilindik hataları...Feriha'da da çok hata yapıyordu ve bu tarih dizisi çok daha fazlasını bekliyorum...:)

Evet birincisi hata değil çünkü dizi Fatih'in son 10 yılını anlatacak. 21 yaşında olmasıyla alakası yok.

Olur böyle hatalar ama zaten arkada oğulları büyük halde duruyor ilk namaz olmadığı belli:)

İlk madde herkesinde dediği gibi hata değil ancak özellikle cemaatin imamdan önce hareket ettiği hata nasıl fark edilmemiş onu anlayamadım. :D

Bu diziden beklentim çok büyüktü. Muhteşem Yüzyıl'da da çok hatalar oldu herkes biliyor ama Medyapım MY'a yapılan yorumları göz önünde bulundurur diye umut ediyordum ama öyle olmadı. Bakalım diğer tanıtımlar nasıl olacak?

İlk madde herkesinde dediği gibi hata değil ancak özellikle cemaatin imamdan önce hareket ettiği hata nasıl fark edilmemiş onu anlayamadım. :D

Bu diziden beklentim çok büyüktü. Muhteşem Yüzyıl'da da çok hatalar oldu herkes biliyor ama Medyapım MY'a yapılan yorumları göz önünde bulundurur diye umut ediyordum ama öyle olmadı. Bakalım diğer tanıtımlar nasıl olacak?
direkt tanıtımdan bu ka hata çıkmamıştı :D med yapım kostüm-dekor gibi konularda çok zayıf kalmış bence :) ayrıca bu sene my iile fatih aynı konulşarı işleyecek fatihte 3 şehzade (beyazıd-mustafa-cem) my de 3 şehzade (mustafa-selim-beyazıt) hangisi daha iyi işlerse şehzade savaşını o kazanacak gibi :)

çok büyük hatalar göremedim my de ne hatalar gördük bunlar hiçbişey arkadan araba geçiyodu my de :D

direkt tanıtımdan bu ka hata çıkmamıştı :D med yapım kostüm-dekor gibi konularda çok zayıf kalmış bence :) ayrıca bu sene my iile fatih aynı konulşarı işleyecek fatihte 3 şehzade (beyazıd-mustafa-cem) my de 3 şehzade (mustafa-selim-beyazıt) hangisi daha iyi işlerse şehzade savaşını o kazanacak gibi :)
Efekt konusunda bence MY'dan daha iyi yani tanıtıma bakarsak. Ama kostüm ve tanıtım konusunda pek başarılı olamadı Fatih. İlk tanıtımdan bahsetmiyorum bile. Arkada siyah fon, önde de gri bir yazıyla "Cihan İmparatoru" "Büyük Türk" gibi vardı ve hiç gerçekçi durmuyordu yani izleyiciyi çekmeyen daha da iten bir tanıtımdı...

Efekt konusunda bence MY'dan daha iyi yani tanıtıma bakarsak. Ama kostüm ve tanıtım konusunda pek başarılı olamadı Fatih. İlk tanıtımdan bahsetmiyorum bile. Arkada siyah fon, önde de gri bir yazıyla "Cihan İmparatoru" "Büyük Türk" gibi vardı ve hiç gerçekçi durmuyordu yani izleyiciyi çekmeyen daha da iten bir tanıtımdı...
my dekiler kötü bence bunlar daha kötü :) tanıtıma bakarsak fatih aksoy başbakan bizim diziyi izlesin demiş ilkokul müsameresi bekliyor bence bizi

Ben de çok önemli hatalar göremedim. Fatih reytinglerde gerekli cevabı verecektir zaten. :)

Bully post: 1443574 member: 87619' Alıntı:
Ben de çok önemli hatalar göremedim. Fatih reytinglerde gerekli cevabı verecektir zaten. :)
reyting her şey değil panpa :D as yıllardır yüksek reyting alıyor ya da dudaktan kalbe burada çok yüksek reyting alamadı ama yurtdışında türkiyrede kendinden yüksek alan birçok diziyi solladı :) fatih gibi birinin hayatını anlatıyorsun önce kaliteli oyuncular-senaryo-dekor gerekli :)

xemrexxx post: 1443587 member: 86493' Alıntı:
reyting her şey değil panpa :D as yıllardır yüksek reyting alıyor ya da dudaktan kalbe burada çok yüksek reyting alamadı ama yurtdışında türkiyrede kendinden yüksek alan birçok diziyi solladı :) fatih gibi birinin hayatını anlatıyorsun önce kaliteli oyuncular-senaryo-dekor gerekli :)
Oyuncularda kalite sıkıntısı yok bence. :) Senaryo ve dekor hakkında da yorum yapabilmek için ilk bölümü beklemek lazım.

Bully post: 1443597 member: 87619' Alıntı:
Oyuncularda kalite sıkıntısı yok bence. :) Senaryo ve dekor hakkında da yorum yapabilmek için ilk bölümü beklemek lazım.
senaryoyu biliyor gibiyiz :) fatih aksoy başbakan izlesin demiş demek ki bir zamanlar osmanlıdaki gibi herkes hata yapoacak padişah kusursuz kalacak :X dekor belli değil ama kıyafetler oldukça kötü @dizi kolik bile katılıyor :) oyunculardan birkan sokullu o rolü taşır mı bilemiyorum hande soralgamze özçelik güzellikleri ile ön plana çıkacaklar ne yaparlarsa yapsınlar :)

my dekiler kötü bence bunlar daha kötü :) tanıtıma bakarsak fatih aksoy başbakan bizim diziyi izlesin demiş ilkokul müsameresi bekliyor bence bizi
Fatih'in efektleri daha iyi bence Muhteşem Yüzyıl'a göre. Ama ikisininde geliştirmesi gerek bu konuda kendilerini...

Fatih Aksoy'un neden böyle bir şey dediğini anlamadım. Zaten tanıtımdaki ezan sesiyle cemaati bu diziye çekmeye çalıştığını belli etti, o cümleylede hükümetin sevgisini kazanmaktı herhalde amaç. Kostümler çok övüldü ama sonuç meydanda. Umarım Edirne ve Topkapı sarayı övüldüğü kadar vardır. Gerçi o konuda Ali Eyüboğlu bayıla bayıla anlatmıştı ama yinede kostümleri görünce emin olamadım...