Ağustos 2013 Editör Başvuruları Başladı!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,402
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
FavoriForumum'da yeni dönem editör kadrosu için başvurular başlıyor...

Editör nedir ne değildir?

- Editör, forumda düzenli olarak orijinal konu açan kişilerdir ve düzenli olarak konu açmanın karşılığında bazı ayrıcalıkların ve ek özelliklerin sahibidirler. Editörler yönetici değillerdir fakat yönetici adayıdırlar. Kadroya yeni yönetici sadece editörler arasından seçilmektedir.

Editörlerin sorumlulukları nelerdir?

- Editörlerin temel sorumluluğu yukarıda belirtildiği gibi orijinal konular açmaktır. Orijinalliğin yanında kusursuza yakın noktalama ve iyi bir düzen de beklenmektedir. Beklenen konu sayısı haftada ortalama 10 civarıdır.

Editörlerin yapmaması gereken durumlar nelerdir?

- Herhangi bir şekilde kopya konu açmak, düzen ve noktalamaya önem vermemek ve en önemlisi banlanacak kadar ağır suç işlemekten editörler kaçınmalıdır. Banlanan editörün görevine son verilir.

Moderatör olmak için ne yapmak gerekir?

- Öncelikle iyi bir editör olmak gerekir. Editörlük görevini en iyi şekilde yerine getirip forumda kişisel polemiklere fazla karışmadan, tarafsız açıyla bakabilen kişiler moderatörlük için seçilebilirler.

Editör olmanın avantajları nelerdir?

- Editör, yukarıda belirtildiği gibi yönetici değildir fakat her yönetici bir editördür ve bu nedenle editörler ile yöneticilerin bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabildiği bir bölümümüz var. Forumla ilgili pek çok yenilikten öncelikle editörler haberdar olurlar ve bazen fikirlerine de başvurulabilir. Bunun dışında konuları onaya gerek duymadan hemen açılır ve pek çok ek özellikten yararlanabilirler. Önümüzdeki günlerde geçilecek XenForo sistemiyle birlikte bu özellikler daha da artabilir.

Editör başvurusunda bulunmak için ne yapmalıyım?

- Neden editör olmak istediğinizi, hangi türde konular açabileceğinizi ve örnek olarak gösterebileceğiniz üç iyi konunuzu özel mesaj yoluyla bana gönderebilirsiniz. Başvuru için herhangi bir ön koşul yoktur, fakat elbette ki yakın zamanda ban cezası alanların veya çok sık ağır ceza alanların şansları daha düşük olacaktır.

Son başvuru tarihi: 26 Ağustos Pazartesi

Başvurularınızı bekliyoruz.

Daha çok çok erken benim için. :)

- - - Ekleme - - -

denizz19 post: 1424126' Alıntı:
Bence sen de editör olmalısın @Bully
Tam mesajı yazdım sen de yazmışsın. Benim için erken olduğunu düşünüyorum. Daha 1 aydır buradayım sonuçta. :)

Bully post: 1424127' Alıntı:
Daha çok çok erken benim için. :)

- - - Ekleme - - -

Tam mesajı yazdım sen de yazmışsın. Benim için erken olduğunu düşünüyorum. Daha 1 aydır buradayım sonuçta. :)
Söylediklerine katılmıyorum. Bunun 1 ay 1 sene ile ilgisi yok. Forumda senelerdir üye olan isimler var ama gel gör ki editörlüğe yakıştıramıyorum. Yani demek istediğim kaliteli yorum saygınlık ve üslup editörlük için benim açımdan en önemli maddeleri. Buna bir de haftalık konu açma yetkini koyarsan tadından yenmez. :)

denizz19 post: 1424134' Alıntı:
Söylediklerine katılmıyorum. Bunun 1 ay 1 sene ile ilgisi yok. Forumda senelerdir üye olan isimler var ama gel gör ki editörlüğe yakıştıramıyorum. Yani demek istediğim kaliteli yorum saygınlık ve üslup editörlük için benim açımdan en önemli maddeleri. Buna bir de haftalık konu açma yetkini koyarsan tadından yenmez. :)

+1

Mesela Ömer geldiği gibi editör oldu diyebiliriz :)

denizz19 post: 1424134' Alıntı:
Düşünmek istiyorum. :)

hayret bi şey post: 1424137' Alıntı:
+1

Mesela Ömer geldiği gibi editör oldu diyebiliriz :)
Kesinlikle öyle. Bunun bariz örneklerinden biri de mrt-06 :)

- - - Ekleme - - -

Bully post: 1424138' Alıntı:
Düşünmek istiyorum. :)
Düşün ama hızlı karar verme bence sağlam bir editör olursun sen. :)

Bully post: 1424136' Alıntı:
Üniversite 1. sınıfta okuyorum. :)

Tamam bak hazırlık sürecinde de değilmişsin. Bir dene bence. İlk başta bende tereddüt ettim ama sonra sevdim. Mesela favori üyeyken konuya kimler girmiş görebiliyorsun. Yani birisini etiketlediysen kim etikete bakmış anlayabiliyorsun. Böyle zevkli yanları var :)