İktidar Oyunu:NURBANU---8.Bölüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
143,505
Puanı
1,061
(Cecilia gözlerin açtığında başında Mabella vardır.)

mabella:çok şükür uyandın.
cecilia:ben nasıl bu hale geldim?
mabella.şışşt konuşma hekim kadını getireyim.

(Hürrem sultan'ın dairesi)

mahidevran:beni Hürrem çağırdı sanıyordum.
mihrimah:annem babamla birlikte Edirne'ye gitmek için hazırlanıyor.hem ben Ayşe Hatun'u çağırttım.
mahidevran:onu göndereceğimi nasıl düşünürsünüz?
mihrimah:o bir suç işledi cezasını çekmeli,kuralları kimse için gözadı edemem.
mahidevran:o Mustafa'mın gözdesi senin haddine değil bu işler.
mihrimah:çok yakında göreceğiz benim haddimin sınırlarını!

2 hafta sonra
@eski saray

mihrimah:
ne yapacağız şimdi annem dönüyor 2 hafta geçti biz hala Rüstem konusunda bir şey yapamadık.
cecilia:merak etmeyin sultanım sırf anneniz istedi diye sizi evlendirecek halleri yok ya hünkarımızın
mihrimah:Sen annemi bilmezsin! aklıma da bir şeyler gelmiyor ki!
cecilia:aslında benim aklımda bir fikir var.
mihrimah:nasıl bir fikir?
cecilia:eğer Rüstem Paşa doğal yollardan namzetliğini kaybederse...
mihrimah:nasıl olacak o?
cecilia:ama bize bir ağa lazım Rüstem Paşa'ya bir hediye götürecek.
mihrimah:o kolay sen anlat önce bir.

(Ferhat Ağa,Rüstem Paşa'nın kaldığı hana gider.)

ferhat ağa:
paşam bu hediyeyi size Mihrimah Sultan'ın hediyesi.
rüstem:nedir o?
ferhat ağa:sultanımız sizin için kaftan hazırlattı.

(3 gün sonra)

ferhat ağa:şehzadem nasıl olur? ya Mihrimah Sultanımız sorarsa?
selim:onu ben idare ederim.sen Beyazıt'a dikkat et yeter.(iki kese altın çıkarır ve veriri)
ferhat ağa:nasıl isterseniz şehzadem(gülerek)

(selim çıkar.yarım saat sonra Hürrem sultan'ın arabsı gelir sarayın önüne.Şehzade cihangir,Gül ağa ve Hürrem sultan iner arabadan.Ferhat ağa panikler.)

ferhat ağa:sultanım,hoşgeldiniz sizi daha sonra bekliyorduk.
hürrem:benim gene ağrılarım başladı önden döndüm,hünkarımız 3 gün sonra gelecek.Gül ağa git bana hekim kadını çağır.

(selim 2 askerle meyhaneye gitmektedir.3 adam önlerini keser altınlarını ister.)

eşkiya:haydi çabuk olun.
selim:siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?
eşkiya:kimsin Sultan Süleyman mı?
(Selim'in adamlarından biri bıçağına davranır ve bunu gören eşkiya askeri öldürür)

@eski saray

hekim kadın:verdiğim karışımı her gün için sultanım bir haftaya düzelirsiniz.
hürrem:mihrimah'ımın düğününe iyileşeyim yeter.(gülümser. gül ağa gelir içeriye.)
gül ağa:eyvahlar olsun sultanım.
hürrem.ne oldu gene felaket tellalı?
gül ağa:sultanım şimdi haber geldi.Rüstem paşa rahatsızlanmış.(mihrimah ve cecilia birbirine bakar. planları işe yaramıştır.)
mihrimah:nesi varmış?
gül ağa:hekimler de bilmiyor,derisinde yaralar çıkmış,vücudunu sarıyormuş.
hürrem:hemen gidip hekimi bul bahçede bekliyorum bizzati konuşacağım.
hekim kadın:sultanım kalkamazsınız.(peyker hatun gelir.)
peyker hatun:sultanım!
hürrem:sen de kötü haber getirdiysen sus hiç konuşma!
peyker:sultanım şehzade Selim hazretleri sarayda değiller,ağalar hiç bir yerde bulamıyorlar.
(hürrem bayılır.)

@galata

(selim ve adamı üzerlerine gelen eşkiya ile yüz yüze gelirler.)
eşkiya:kaçacak yeriniz yok! ya altınları verirsiniz ya da...(selim altınları verir.Eşkiya Selim'in yüzüğünü görür )
eşkiya:yüzüğü de ver!
selim:hayıır olmaz o babamın hediyesi(eşikiya bıçağını Selim'in boğazına dayar. Tam o sırada 5-6 adam gelir.Eşkiyayı öldürür başlarındaki kişiyi de etkisiz hale getirir.)

yasef:şehzadem çok şükür yetiştik.
selim:sen kimsin beni nereden tanıyorsun?
yasef:ben Yasef,Yasef Nassi...

bu ne zaman 8 bölüm oldu? Ben niye hiç görmedim😕 Benden öncedemi vardı?

8 bölüm benden öncesi 7 bölüm peww uzunmuş yahu...Ben bunu yeni sanıyordum.

seni, zerrin e havale ediyorum köfte gibi kızar biber gibi patla :F her şey bu diziyle başlamıştı destere totoşu rüstem paşa olup primavera yani mihrimah ı elde edeceğini sandı :F

seni, zerrin e havale ediyorum köfte gibi kızar biber gibi patla :F her şey bu diziyle başlamıştı destere totoşu rüstem paşa olup primavera yani mihrimah ı elde edeceğini sandı :F
1 sene ara vermişssin insan bi özet yazar başa :bağır: Tek tek baştan mı "izlim" :bağır:

1 sene ara vermişssin insan bi özet yazar başa :bağır: Tek tek baştan mı "izlim" :bağır:

lö ilk bahsettiğimde 1.bölümün ve 7. böölümün linkini koymuştum ama sana özet geçeyim:cecilia-mabella ve peyker barbaros tarafından italyan adalrına verilen baskında ele geçirilir.Bunlardan cecilia venedik valisinin yiğenidir diğerleri sıradan halktan kişiler.
Cecilia zaman içinde Nurbanu olur Osmanlı'nın en kudretli sultanı yani.Mabella Beyazıt ın eşi olur yani Esma Hatun olur.Helen de Peyker olur Hürrem Sultan ın sadık hizmetçisi. Diğer karakterler zaten my de var.Farklı olarak bu bölümde Yasef Nasi geldi Selim'in panpası olacak.Bir dahaki bölüme Ester Handali gelecek Hürrem'in panpası o da.Safiye Hatun gelecek Mihrimah'ın dadısı o kadar kalan karakterler tarih içinde olan karakterler :)

@xemrexxx

Bu senin orjınal dizin değil mi? Karakterleri tarih içinden mi aldın? Kendi kadronu kurup kendin mi yazıyorsun?

oh zehirletmekle iyi yapıyorum adam ortalıklarda yok beter olsun :D

Bi kere Mahidevranın replikleri 10/0 konusunda kopukluklar var 😉
Bence diziyi hemen bitirip Hürrem'in hayatını anlatabilirsin.

urbanunun adı bile daha cecilia adı değişsin selimnle karşılaşsın oyunlarına başlasın :) zaten forumdash a da dediğim gibi dizid e 3 tane kadın venurbanu-esma-peyker bir de peyker onlardan sonra hürrem ve mahi :)

Bu dizi 8. Bölüm , geçmişi bilmediğim için pek biley anlamadım.. Umuta bakayım ben en iyisi :)