Kuzey Güney Ve Muhteşem Yüzyıl'da Bir Garip Sahneler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xemrexxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xemrexxx

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
149,560
Puanı
1,061
İki diziden garibe giden sahneler buldum.
Ama bunları hata olarak adlandıramayacağım,çünkü kesin bir kanıt yok ortada.

İlki Kuzey Güney'den:Cemre yatağında uyuyor bu sırada yatağın sağında yatıyor.
Banu'nun sesinin duyunca yataktan kalkıyor ama yatağın solunda uyumuş gibi gözüküyor.
Ya kameranın açısıyla ilgili oaly ya da 10 saniyelik sahneyi ikiye bölüp iki çekim yapılmış ve hata olmuş.

İkincisi Muhteşem Yüzyıl'dan
: Fransız elçisi kralına mektup yazıyor,Osmanlı'nın adalet sisteminin mükemmelliğinden bahsediyor.
Yazarken dolaşıyor ve arkasında bir tablo beliriyor ''La Primavera''.
Tablo İtalyan ressam Botticelli'ye ait ,1492'ye kadar Floransa'da Medici ailesinde kalıyor sonrası belirsiz.
Ne olmuş olabilir de 1536 seneside o kadar değerli tablo İstanbul'a düşmüş ya da tablo aslının kopyalrından biri mi bilinmez.

Son düzenleme:
İki diziden garibe giden sahneler buldum.
Ama bunları hata olarak adlandıramayacağım,çünkü kesin bir kanıt yok ortada.

İlki Kuzey Güney'den:Cemre yatağında uyuyor bu sırada yatağın sağında yatıyor.
Banu'nun sesinin duyunca yataktan kalkıyor ama yatağın solunda uyumuş gibi gözüküyor.
Ya kameranın açısıyla ilgili oaly ya da 10 saniyelik sahneyi ikiye bölüp iki çekim yapılmış ve hata olmuş.

İkincisi Muhteşem Yüzyıl'dan
: Fransız elçisi kralına mektup yazıyor,Osmanlı'nın adalet sisteminin mükemmelliğinden bahsediyor.
Yazarken dolaşıyor ve arkasında bir tablo beliriyor ''La Primavera''.
Tablo İtalyan ressam Botticelli'ye ait ,1492'ye kadar Floransa'da Medici ailesinde kalıyor sonrası belirsiz.
Ne olmuş olabilir de 1536 seneside o kadar değerli tablo İstanbul'a düşmüş ya da tablo aslının kopyalrından biri mi bilinmez.

emre hata bulurken bile hata yapıyon :))) kameranin açısıyla alakali değil bariz devamlılık hatası . cemre yakın çekimde komıdının yanında uyuyor. bak bakalım uzak resimde komıdın nerde :))))))

emre hata bulurken bile hata yapıyon :))) kameranin açısıyla alakali değil bariz devamlılık hatası . cemre yakın çekimde komıdının yanında uyuyor. bak bakalım uzak resimde komıdın nerde :))))))

hata yapmadın hata mı emin olamadım o yüzden hata diye açmadım :)
ayrıca örtü var öteki tarafta ne var yatağın yanında gözükmüyor

Kuzey Güney'deki bir hata ama MY'deki hata değil bence. Kasıtlı konmuştur o resim.

buna hak verdim işte :))

emre hatayı bulmuş ama konuya aktarırken emin olmadığı için hata yapmış burda hata var iki çekim arasında dağlar var :))

- - - Ekleme - - -

hata yapmadın hata mı emin olamadım o yüzden hata diye açmadım :)
ayrıca örtü var öteki tarafta ne var yatağın yanında gözükmüyor

bir hafta arayla çekmişler :))

- - - Ekleme - - -

muhteşem yüzyıldaki hata değil barbaros talan edip getirmiştir resmi :))

buna hak verdim işte :))

emre hatayı bulmuş ama konuya aktarırken emin olmadığı için hata yapmış burda hata var iki çekim arasında dağlar var :))

- - - Ekleme - - -

bir hafta arayla çekmişler :))

- - - Ekleme - - -

muhteşem yüzyıldaki hata değil barbaros talan edip getirmiştir resmi :))

barbaros getirse ibo ya hediye eder fransız elçisinde ne işi var hem o tablo çok pahalı fransayı sasa anca alır zaten tablonun adında iş yok La Primaveraymış :d
bu da sahnein devamı gelecek tepkilerde kullanmak işçin sakldım sahnein başında cemre bozulmamış kısımda yatıyor gibi ama öteki tarafında uyanıyor yatağın iki tarafta da komidi var sahneyi bilmeden yorum yapmayınız lütfen

yok hata mata yok :)) yakın resimdeki hem perdeler heise cemreye vuran ışıklar sağda yattıgına delil iki komıdın var

yok hata mata yok :)) yakın resimdeki hem perdeler heise cemreye vuran ışıklar sağda yattıgına delil iki komıdın var

emre hata bulurken bile hata yapıyon :smile:)) kameranin açısıyla alakali değil bariz devamlılık hatası . cemre yakın çekimde komıdının yanında uyuyor. bak bakalım uzak resimde komıdın nerde :smile:)))))

bu mesajdan sonra bunu yazdın helkal olsun :D

bu sahneler birbirinin devamıysa kesin hata var:))

- - - Ekleme - - -

cemroşun cep telefonu bile yer değiştirmiş :)

barbaros getirse ibo ya hediye eder fransız elçisinde ne işi var hem o tablo çok pahalı fransayı sasa anca alır zaten tablonun adında iş yok La Primaveraymış :d
bu da sahnein devamı gelecek tepkilerde kullanmak işçin sakldım sahnein başında cemre bozulmamış kısımda yatıyor gibi ama öteki tarafında uyanıyor yatağın iki tarafta da komidi var sahneyi bilmeden yorum yapmayınız lütfen

dıkkat etmeden konu acıyon :))) senden önce olayı çözdük :)))) biraz dikat etsen açarken sorun kalmayacak :)))))

ya işte böyle oursunuz ben de kararsız kaldığımdan hata demedim böle beyazsoy ve snn gibi ilk lafımı sonradan değiştirmemek için :d

- - - Ekleme - - -

dıkkat etmeden konu acıyon :))) senden önce olayı çözdük :)))) biraz dikat etsen açarken sorun kalmayacak :)))))

neo layı çözdün önce hata dedin sonra hata değil bir karar ver :D

tablonun ismine bayıldım bize gelince ismi bahar olmuş :))

ya işte böyle oursunuz ben de kararsız kaldığımdan hata demedim böle beyazsoy ve snn gibi ilk lafımı sonradan değiştirmemek için :d

- - - Ekleme - - -

neo layı çözdün önce hata dedin sonra hata değil bir karar ver :D

ben lafımı değiştirmedim emre aynı yerdeyim :))

beyazsoy ilk kez doğruyu söyledi diye sevindim sonunda batırdı o da aslına döndü :))))

- - - Ekleme - - -

cemroşun cep telefonu bile yer değiştirmiş :)

büyük resime bak camdan ışık yansıması var. ve perde gözüküyor .. buda cam tarafında yattıgını gösterir cemrenın hata mata yok emrenım işguzarligi işte :))))))

büyük resime bak camdan ışık yansıması var. ve perde gözüküyor .. buda cam tarafında yattıgını gösterir cemrenın hata mata yok emrenım işguzarligi işte :))))))

zaten hata demedim konuyu oku da yorum yap bir kere de hataa rama konuda en azından başlığı oku :D

- - - Ekleme - - -

boşver altın ve elmasta çıplak elbiseyle gezmiyorlar onların iç güzelliği yeterli :))

bahara diyeyim ben bunu .:D

büyük resimde cemreyle perde arasında bir lamba var lambanın sabitlendiği levhanın rengine bak gri küçük resimde kahverengi nasıl aynı oluyor :)))

ben resimleri zor görüyorum cepten giriyorum ve opera mınıyle . ve sizin yarım saatır çözemediğimiz şeyi çözdük :))) bide hava basıyonuz :))) üstelik emrede video var (tabi kapsları kendi yaptıysa) :))))