2016 Zootopia / Zootropolis: Hayvanlar Şehri - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2948356.jpg


Zootropolis: Hayvanlar Şehri - Zootopia (2016)

Türü:
Animasyon, Aksiyon, Macera, Komedi, Suç, Aile
Yönetmen: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Senaryo: Byron Howard (story by), Jared Bush (story by), Rich Moore (story by), Josie Trinidad (story by), Jim Reardon (story by), Phil Johnston (story by), Jennifer Lee (story by), Jared Bush (screenplay), Phil Johnston (screenplay)

Oyuncular:
Ginnifer Goodwin
Jason Bateman
Idris Elba
Jenny Slate
Nate Torrence

IMDb Sayfası




Filmin Özeti
Zootropolis, Tangled (Karmakarışık) ve Bolt çizgi filmlerinin yönetmeni Byron Howard´ın gene yönetmen koltuğunda oturduğu, Disney´in hiç insan karakteri olmayan üçüncü filmi, Zootropolis adlı büyük ve karmaşık şehirdeki bir polis memuru tavşanın bir tilki ile birlik olup zorlukların üstesinden gelemeye çalışmalarını anlatıyor.

Zootropolis adındaki modern memelilerin yaşadığı metropolis başka hiçbir kente benzememektedir. Burası; lüks Sahra Meydanı’ndan soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir potada eridiği, bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olsanız dahi, istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz türden bir yer. Ancak iyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wildeile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,081
Reaksiyon puanı
49,731
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Çok güzel bir animasyondu, herkese ısrarla tavsiye ederim. Hem düşünce güzel hem de senaryosu çok iyi ve komikti.

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/zootopia-2016/

Top 250'yi gerçekten hak eden bir film. Godfather ve Breaking Bad göndermeleri özellikle hoşuma gitti. Film afişlerinin gözüktüğü kısa sahne de çok güzeldi. :D

Efsane sahneyle veda edelim. :D

8/10

giphy.gif


 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,609
Reaksiyon puanı
62,931
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Gelecek hafta vizyona girdiğinde izleyeceğim, merakla bekliyorum. :)
Çok güzel bir animasyondu, herkese ısrarla tavsiye ederim. Hem düşünce güzel hem de senaryosu çok iyi ve komikti.

Tam yorum şurada: http://izleryazar.com/zootopia-2016/

Top 250'yi gerçekten hak eden bir film. Godfather ve Breaking Bad göndermeleri özellikle hoşuma gitti. Film afişlerinin gözüktüğü kısa sahne de çok güzeldi. :D

Efsane sahneyle veda edelim. :D

8/10

giphy.gif
Konuya koyduğun gif çok tatlı olmuş, o sahneyi ilk fragmanda da göstermişlerdi zaten. :X
 

orxan200e

Favori Üye
Katılım
19 Şubat 2012
Mesajlar
265
Reaksiyon puanı
48
Puanı
129
yaklasik 2 ay bundan once izledim filmi cinemada.soyle diye bilirim animasyon dalinda bence bu yilin suphesiz oscar sahibi.mukemmel otesi bir film.komedisi olsun karakterlerin gerceksi olusu olsun yani film animasyon ama bence buyuklerinde kesinlikle izlemesi lazim.
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Güzel bir animasyon filmi olmuş, sıkılmadan izledim. :)

Jude çok tatlı değil mi yav? :bhr: O kulaklarını indirişi ve ses duyunca geri yukarı kaldırışı beni benden aldı. :D Ben filmin Jude'nin polis olma aşamalarını falan göstereceğini sanmıştım, o kısımlar 5 dakikada geçildi ve kendisi Zootopia'ya atandı. Ve filmin hikayesi de orada başladı. :)

Nick ilk başta baya güldürdü, saftirik Jude'yi kandırdı. Sonra da Jude bunu parmağında oynattı. :D Güzel bir ekip oldular, zevkliydi izlemesi ikisini. :)

Nick de sonda polis oldu ve beklenildiği gibi mutlu sonla bitti.

Filmin devamı gelir diye düşünüyorum ben de, daha birçok maceraları olacaktır. Konusu var çünkü. :)

Şey çok komikti şu tembel olanlar. :F Adama bir şey soruyor iki saate cevap veriyor, iki saate kağıdı çıkartıyorlar. :D Jude'nin plakayı iki saate okuması, sonra saçma olan fıkrayı yayışı ve adamın gülüşü baya güzel sahneydi. :D

İzlemenizi tavsiye ederim, eğlenceli bir film. Süresi de öyle çok uzun değil zaten. :)

8/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Bu ne kadar müthiş, tatlı bir animasyondur. :) Bu kadar keyif alacağımı düşünmemiştim izlemeye başlarken. Ama başından sonuna kadar hissettim o keyfi. :) Disney'in selefi Pixar gibi kaliteli animasyonlar çıkarmaya çabaladığı şu dönemlerde bu film gerçekten bir İnside Out ayarında olmuş. Film diyorum çünkü animasyondan öte normal bir film gibi derdi var bu işin. :) Anlatmak istediği bir derdi ve bu anlatmak istediğini hikayeye müthiş yedirmiş bir ekibi var. Çok başarılı bir senaryoydu gerçekten.

Hayvanların insanlara evrilmiş olduğu bir ütopya. Bu ütopyada ezilenleri, hor görülenleri, farklı olanları yani dışlananları av hayvanları ve yırtıcılar cinsinden ele almışlar. Çok iyi bir düşünce. Ne kadar ezilirsen ezil vazgeçme mesajını çok iyi veriyor film. Tabi insani bir mesaj da içeriyor. Farklılıklar ne olursa olsun herkese insan olarak bakılması gerektiğinden bahsediyor. Ön yargıların nelere mal olacağından bahsediyor. İzleyince anlayacaksınız, dediğim gibi gerçekten bir derdi var filmin.

Senaryo harici harika karakterlere sahip bir film. İki müthiş ana karaktere ve çok güldüğüm yan karakterlere sahip. :) Judy Hopps tatlı mı tatlı bir tavşan ancak bir o kadar da zeki, Jack Wilde da müthiş kurnaz bir tilki ama bir o kadar da duygusal. Bu iki karakterin bir çok özelliği var ama bahsedeceğimiz tek şey harika bir kimya tutturmuş olmaları. İkilinin diyaloglarından her sahnede müthiş keyif aldım. :) Aralarındaki atışmalar, birbirlerine akıl oyunları yapmaları çok iyiydi. :) Jack reyiz avatarımı uzun bir süre süsleyecek bu gidişle. :)

Yan karakterlerin yer aldığı slow motion sahnesine çok güldüm. :A Ayrıca Godfather göndermesi de baya komikti. :A Breaking de cabası. :) Zaten filmde bir çok gönderme vardı takip ederken zorlandım. :) Komedi yönü doğal olarak çok iyiydi zaten. Bir çok yerde güldüm, bazı yerler sağlam kahkaha attırdı. :A

Film animasyon olarak müthiş bir görsel kaliteye de sahip. Şimdiye kadar izlediğim en kaliteli görsel efektlere sahip animasyonlardandı. Zootopia şehrinde verilen detaylar müthişti. Birçok minik ve tatlı detay vardı bu büyük şehirde. :)

Spoilera kaçmadan yazmaya çalıştım. :) Denilecek tek şey herkes izlemeli bu filmi. Bu yılın net Oscar favorisi şu anlık. Belki daha kalitelileri de gelebilir tabi, kim bilir. :) Ama Zootopia yaptığı 1 milyar gişeyi de aldığı tüm övgüleri de hak ediyor. :)

9/10
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,609
Reaksiyon puanı
62,931
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Filmi aslında iki hafta önce izlemiştim, ama yorum yapmaya üşendim. Bu yüzden bazı detaylar aklımdan çıktı. Şimdilik yılın en iyi animasyonu, eğer Finding Dory bir atılım yapmazsa Oscar'ı daha rahatlıkla alabilir.

Aslında lafı çok uzatmak istemiyorum, bu yüzden dikkatimi çeken noktaları kısaca özetleyeceğim:

Judy tavşan kasabasından ayrılırken tabeladaki nüfusun sürekli değişmesi, Disney'in önceki ve gelecek yıllarda çıkacak filmlerinin korsan DVD olarak gösterilmesi, devlet memurlarının tembel hayvan olarak resmedilmiş olması ve son sahnede aşırı hız yapan arabanın yine tembel hayvanın kullanmış olması, mafya babası (Godfather), kimya profesörü (Breaking Bad), klibe yapılan montaj, kurtların aynı anda uluması, telefonun üzerindeki ısırılmış Apple sembolü, işin altında koyunların olması vb.
Bence filmin en iyi taraflarından biri de birden fazla ana fikri olmasıydı. Judy hayvanların kafayı yemesinin onların vahşi olmalarıyla alakalı olduğunu söylediğinde ırkçılık yapıp ötekileştirmenin nasıl sonuçlara yol açabileceğini, vali yardımcısının asıl yüzü ortaya çıktığında ise korkunun tüm toplumu nasıl bir anda ele geçirip düzeni bozabileceğini sağlam mesajlar vererek anlatmış. Küçük çocuklar bunları pek anlamayabilir, ama yaşı daha büyük olan sinemaseverler için bulunmaz nimet. :)

Orijinal halini izlemedim, ama Türkçe seslendirmede Cem Yılmaz sanki Nick'i seslendirmek için yaratılmış gibi. Bu şekilde bile güldürmeyi başarıyor, belki de gerçekten bir tilkiliğe sahip olduğundandır. Yine aynı şekilde Aysun Topar da Judy'ye çok yakışmış. Eğer Nick ve Judy'yi bu kadar sevdiysem, bu senaristlerin olduğu kadar onların da başarısıdır. :)

Sonuç olarak kimsenin kaçırmaması gereken harika bir yapım olmuş, gerçek oyunculu çoğu filmin yapamadığını muhteşem bir şekilde kotarabilmesi ve konuşan hayvanlar klişesine yeni bir yorum getirebilmiş olması takdire şayan. Umarım yeni film haberi de çok gecikmeden gelir. :)

8.5 ile 9 arasında kalarak 8.5/10

Bu arada söylemeyi unuttum, Shakira'nın şarkısı da çok güzel olmuş. Oscar'ı alırsa hiç şaşırmam. :)
 

Master.1000

Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2011
Mesajlar
2,804
Reaksiyon puanı
6,905
Puanı
609
Bu kadar olumlu yorumdan sonra bende en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum..
 
Son düzenleme:

Master.1000

Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2011
Mesajlar
2,804
Reaksiyon puanı
6,905
Puanı
609
Muazzam bir film olmuş. Bir kaç saat önce izledim ve çok büyük keyif aldım. Alman dublaj ekibine de tebrikler, seslendirme çok başarılı olmuş. Yapılan o kadar olumlu yorumdan sonra ister istemez beklenti artmıştı.. film beklediğimden üstün çıktı.

Bir animasyon filme göre hikaye çok başarılı olmuş.. o yüzden benden tam not.
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
Disney’den hem büyüklere hem de küçüklere hitap eden aileyle de zevkle izlenebilecek başarılı bir animasyon.

Görüntü olarak muhteşemdi. Renklerdeki uyum bir tablo gibi kusursuzdu. Senaryosu ve karakterleri gayet başarılı özellikle karakterler yaratıcı olmuş. Judy karakterini doğal ve sempatik buldum. Cem Yılmaz'ın seslendirdiği tilki aşırı iyi ayrıca. İkili arasındaki arkadaşlık da çok hoştu.

Bunun yanı sıra güldüğüm bir çok yönü de vardı. Godfather'a gönderme yapmaları oldukça güzeldi. "Bana reddedemeyeceğim bir teklif yaptılar"dan tutun mimikler ses tonu hepsi şahaneydi. Ayrıca Breaking Bad için yaptıkları Walter'la Jesse geldi, ben kaçıyorum. Görüşürüz'' kısmı da harikaydı. Judy'yin plaka sorgulamaya gittiği tembel insanların çalıştığı yer ise sesli güldürdü.

Verdiği mesajlar da güzel. Müzikler güzel, Shakira'yı dinlemek ayrı bir güzel. Kısacası, animasyon filmleri genelde yoğun düşüncelerle dolu olduğum anlarda izlemeye çalışırım ki kafamı dağıtsınlar diye. Bunda da öyle oldu nitekim.

8/10
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Muazzam bir animasyon filmiydi. Geçen seneki Inside Out'un çok abartıldığını düşünen biriyim, o filmde bol bol sıkılmıştım ama bu film çok farklı bir film ve bana göre Inside Out'un çok çok önünde.

Senaryosu bir animasyon filmi için bırak normal bir polisiye filmi için bile çok iyi. Harika düşünülmüş.

Karakterler çok renkli. Özellikle Fox Nick'i oldukça sevdim.

Güzel espriler vardı filmde oldukça gülümsedim bazen kahkaha bile attım. Göndermeler de pek tabii çok hoştu.

Tembel hayvanlar sahneleri çok çok iyiydi. En çok güldüğüm kısımlardı.

Animasyon kalitesi zaten muazzam.

Shakira'nın şarkısı da cuk oturmuş.

Vermek istenilen mesaj da harika. Her animasyon filmi mesajlar içerir ama bu filmin mesajı çok daha güzel ve güncel.

Yılın en iyi animasyon filmi muhtemelen.

9/10
 
Son düzenleme:

Ahmed

Emekli
Katılım
12 Eylül 2013
Mesajlar
25,152
Reaksiyon puanı
16,027
Puanı
1,060
Dün izledim. :D
En ilk başları biraz ısınamadım ama sonrası muhteşemdi. İzlediğim en iyi animasyonlardan oldu. :D

9/10
 

BesaleT

Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,469
Reaksiyon puanı
5,683
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***
Judy ile Nick çok iyi bir ikili olmuşlar animasyon filmi diyorsun ama büyükleri de sıkmadan izlettiriyor. Hiç beklemediğin olaylar oluyor o yüzden olay örgüsü de güzeldi. Sonu biraz tahmin edildi tabi ama karakterler süperdi. Her sene böyle okkalı bi animasyon çıkıyor bu senenin animasyonu da Zootopia olmuş.

Shakira'yı da es geçmeyelim son sahnedeki müzik de ayrı güzeldi :D

8.5/10
@OzaN
 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
güzel bir animasyondu tavşanıyla tilkisiyle koyunları koçlarıyla uluyan kurtlarıyla ve de özellikle tembel hayvanlarıyla çok hoş bir animasyondu :)

7.5 puan
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Yazın izlediğim ama bir türlü yorum yazamadığım filmlerden biriydi. 2015'teki Inside Out kadar olmasa da bence gayet eğlenceli bir filmdi.

Karakterler çok iyiydi. Senaryosu bence de çok başarılı. Bir yere kadar merak ettiren bir film. Verilen mesaj çok iyi. Filmde yaratılan şehir çok iyi yaratılmış.

Godfather ve Breaking Bad göndermeleri de çok başarılıydı.

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
İzleyeli uzun zaman oldu filmi, konusunu görünce bende yorum yapayım dedim.

Film baştan sona çok iyiydi. Hiç sıkılmadan izledim. Animasyon filmi olmasına rağmen, polisiye olaylar olsun, konusu olsun, olay örgüsü olsun harikaydı. Görüntü kalitesi de muhteşemdi tabii. Özellikle renk uyumu çok hoşuma gitti.

Filmde verilen mesajlar ve göndermeler çok anlaşılırdı. Breaking Bad ve Godfather'a yapılan göndermeler çok iyiydi.

Karakterlere gelirsek; Judy ile Nick çok iyi bir ikili olmuşlar. Özellikle Nick karakterini çok beğendim, harikaydı.

Filmin en beğendiğim sahnesi ise; Judy ve Nick'in plaka sorgulamaya gittiği sahneydi. Gerçekten harika bir sahneydi. Sesli güldürdüler o sahnede. :)

Son olarak, Shakira filme ayrı bir hava katmış. Şarkısı çok başarılıydı. :)

8.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,625
Reaksiyon puanı
9,606
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Abi bir şey demeye gerek var mı filmi Disney yapıyor. Benim için kötü olma ihtimali yok ki zaten olmadı da. Ben animasyonları dublajlı izlemeyi severim ve iyi ki de izlemişim. Cem Yılmaz karakteri iyi yansıtmış.

Filmin kurgusu çok güzel olmuş. Twistler de şaşırtıcı idi. Juddy çocuklar için iyi bir figür olmuş. Tilkimiz de harbi kurnazmış. Karakterler sevimliydi. Hele Şimşek ona bayıldım. Onun sahnelerinde çok güldüm.

Film şu anda benim gözümde Oscar'ın en büyük favorisi. Kazanmayı da hak ediyor. Ama şunu da demeliyim sondaki dans sahnesinin daha iyisini bu videoda bulabilirsiniz...

9/10
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Klişe bir hikayeyi hayvanlar aleminde işlemiş yada uyarlanmış normal bir animasyondu bana aşırı eğlenceli gelmedi. Hatta sıkıldım izlerken diyebilirim.:(

Tabi iyi düşülmüş bir iş ama sıkıcıydı yani sanırım animasyon bana göre değil çünkü hiç bir animasyon büyük yer edinmiyor film rehberimde..

Tilki komikti sonda ki olay baya iyi güldürdü. Judy bana sevimli gelmedi hatta itici bile geldi nedense sevemedim sıkılma sebebim buda olabilir.:A
Güzel göndermeler vardı GoT'a bile gönderme yapmışlar.

6/10
 

FaJi

Banlı
Katılım
18 Eylül 2016
Mesajlar
2,236
Reaksiyon puanı
1,295
Puanı
195
İzlerken çok eğlendim. Animasyon olmasına rağmen normal bir polisiye filmi senaryosuna sahip. Ciddi mesajları vardı. Herkes çoğunu yakalayabilmiştir zaten. Tilki Nick ve Tavşan Judy arasında arkadaşlıktan öte bir ilişki vardı.
Şimşek karakterinin 2 sahnesinde kahkaha attım. :D Neden Şimşek dedikleri belli oldu :D

8,5/10