Zokora: "Milli Takıma Geri Dönüyorum"

darksaal

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
7 Eylül 2011
Mesajlar
33,327
Reaksiyon puanı
3,579
Puanı
910
Konum
İSTANBUL
[h=2]Trabzonspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Didier Zokora, Fildişi Sahili Milli Takımı'na geri dönme kararı aldı.[/h]
183839hp2.jpg


Trabzonspor'un Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Didier Zokora, yeni sezonda en büyük şampiyonluk adaylarından birisi olduklarını dile getirdi.

Fiziksel olarak iyi bir seviyeye geldiklerini belirten tecrübeli oyuncu, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bir aydır yoğun bir program uyguluyoruz. Fiziki anlamda kapasitemizi üst düzeye çıkardık. Ayrıca Yasin, Soner, Emre, Zeki gibi yeni arkadaşlarımız iyi yoldalar. Kampın en iyi yanı da sakatlık yaşamamamız oldu. Ligin başlamasıyla zorlu bir yarışın içine gireceğiz" dedi.

Milli takıma döneceğini belirten Zokora, "Milli takıma dönmem için ülkede ciddi bir kamuoyu baskısı oluştu. Hoca değişikliği sonrasında böyle bir durum oldu. Yeni bir hocayla yola çıkılacak ve benim de takıma katkı sunmam istendi. Hem milli takımdaki hocam beni birkaç kez aradı, hem de federasyon başkanıyla görüşmeler yaptık. Bu şekilde bir durum ortaya çıkınca açıkçası ben de oraya gitme sorumluluğunu kendimde hissediyorum. Şenol hoca da bu isteğimi olumlu karşıladı. Tecrübemle takımda sorumluluk almamı istiyorlar. Ben de bu görevi en iy şekilde yerine getirmeye çalışacağım" diye konuştu.

Normalin dışında bir sezon geçirdiklerini belirten Zokora, "Kulüp olarak ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadık. Çok yoğun bir maç trafiğimiz vardı. Geçen yıl çok yoğun ve stresli bir şekilde geçti. Bu sezon daha sakin ve huzulu bir çalışma ortamımız var. Tüm bunlarla birlikte şampiyonluğa giden yolda neler yapmamız gerektiğini en iyi hocamız biliyor. O bize doğru kelimelerle ve doğru metotlarla bildiklerini aktarmaya çalışıyor. Bu huzurlu ve sakin ortam korunduğu müddetçe, bu koşullarda çalıştığımız müddetçe her zamanki gibi şampiyonluk yarışının en önemli adaylarından biriyiz. Sezonun başlangıcıyla birlikte bunu göstereceğiz" şeklinde konuştu.