Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Aserat yeni bir haber konusu açtı

Yeni Sezonun Yerli Filmleri - 2017-2018 | Part 1

vxeCTZ9j6kqPw9LlLwt1tQ.jpg


Bildiğiniz gibi yaz sezonunda pek Türk filmi vizyona girmez, girenler de genellikle kaliteden uzak, pek izlenmeyen yapımlar olur. Cumali Ceber isimli rezilliği saymazsak yeni sezonun açılışı 25 Ağustos'ta vizyona girecek olan 'Şansını Seveyim' filmiyle gerçekleşecek. Ben de kısaca bu sezonun öne çıkan yerli yapımlarından bahsetmek istiyorum.

597898c37af50723a8fcaef1.jpg


Şansını Seveyim (25 Ağustos 2017)
  • Yönetmen: Ender Mıhlar
  • Oyuncular: Cem Gelinoğlu, Gökhan Kıraç, Zeynep Tuğçe Bayat, Zerrin Sümer, Ümit Yesin, Metin Yıldız, Altan Gördüm
  • Konu: Çevresinde şanşsızlığı ile bilinen Sebahattin, yaşadığı birçok talihsizliğin sonunda büyüdüğü mahalleye geri döner. Sebahattin'in mahalleye dönmesi ile bütün mahalleli başlarına yine birçok iş açılacağını düşünerek endişeye kapılır. Kaderine boyun eğen Sebahattin, mahallede tanıştığı Yaprak sayesinde şansının döndüğüne inanır. Fakat her şey bu kadar kolay olmaz. Yaprak, yıllar önce ah'ını aldığı Durmuş'un kız kardeşidir ve Sebahattin'i kabul etmek için ona bir şart sunar. Sebahattin'in kendisini Durmuş'a affettirmesini ister. Sebahattin, kaderini değiştirmek ve Yaprak'ın kendisini kabul etmesini sağlamak için en yakın arkadaşı İzzet ile plan yapmaya başlar.
  • Yorum: 3 dakikalık fragmandan çok iyi bir filmin gelmediği belli olsa da vasat türdeşlerine göre izlenesi duruyor. Cem Gelinoğlu'nun Ali Kundilli başarısını yeniden yakalayıp yakalamayacağını gelecek haftadan itibaren göreceğiz. Bayramdan bir hafta önce ve TAFF ayrıcalığıyla vizyona girmesi avantaja dönüşebilir.

Fragman:

b8154284-1d20-4d7b-8d49-885af98e993b.jpg


Deli Dumrul (1 Eylül 2017)
  • Yönetmen & Senaryo: Burak Aksak
  • Oyuncular: Şahin Irmak, Eda Ece, Cengiz Bozkurt, Zafer Algöz, Necip Memili, Günay Karacaoğlu, Gülhan Tekin, Salih Kalyon, Özgün Aydın
  • Konu: Deli Dumrul’un hikayesini anlatan filmde Dumrul, aşkı uğruna Azrail’e ve deniz korsanlarına kafa tutuyor, işler giderek sarpa sarıyor ama kahkaha bir an bile hız kesmiyor. Dumrul, sevdiği kıza kavuşabilecek midir yoksa deniz korsanlarına yenilecek midir?
  • Yorum: Aslında TV8 için TV filmi olarak tasarlanan Dede Korkut Hikayeleri'nin ilk filmi Salur Kazan, Haziran'da vizyona girmiş, ama senaryo ve gişe olarak beklentilerin uzağında kalmıştı. Serinin 2. halkası olan Deli Dumrul, daha iyi bir fragman, kadro ve bayramda gösterime girecek olmasıyla daha çok umut veriyor.

Fragman:

ay-lav-yu-tu-033011TK.jpg


Ay Lav Yu Tuu (22 Eylül 2017)
  • Yönetmen & Senaryo: Sermiyan Midyat
  • Oyuncular: Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Steve Guttenberg, Ayça Damgacı, Gizem Karaca, Bora Akkaş, Ayşenil Şamlıoğlu, Tuna Orhan, Kevork Malikyan
  • Konu: İlk filmden 6 yıl sonra gelecek olan yapımda Amerika’da eğitim alıp köyü Tinne'ye dönen İbrahim'in manevi babası olduğu halkı ve yeni tanıştığı kültür arasında kalmasıyla gelişen olayları konu alıyor.
  • Yorum: Fragmandan anlaşıldığı kadarıyla ilk filmin kalitesine erişemeyecek bir yapım gibi görünüyor. İlki yüz defa izlesek bile güldürebilen, yerinde tespitlere sahipti. Ancak vizyona çıkan kepazeliklerin yanında parladığı kesin. Kadrodaki eksiklere rağmen ilk filmin fenomeni Fehime'yi yeniden görmek güzel olacak.

Fragman:

0


Kurtlar Vadisi Vatan (29 Eylül 2017)
  • Yönetmen: Serdar Akar
  • Oyuncular: Necati Şaşmaz, Sinem Uslu, Cahit Kayaoğlu, Erhan Ufak, Nezih Işıtan, Ertuğrul Şakar, Yücel Erten, Tuncay Beyazıt
  • Konu: Kuzey Irak’ta operasyon yapan Polat Alemdar ve ekibini bir sürpriz beklemektedir. Ele geçirilen Türkiye haritasında askeri birlikler ve özel harekât merkezleri gibi stratejik önemi olan onlarca hedefin yanı sıra sınırdaki bir nokta da işaretlenmiştir: Yalavuz… Asırlardır Türkün toprağını işgal etmek için fırsat bekleyen düşman, koca bir orduyla sınırımıza dayanmış, darbeden gelecek haberi beklemektedirler. Polat Alemdar ve ekibi, Türk Milleti ile birlikte içerdeki ve dışarıdaki düşmanlara karşı zorlu bir mücadele verecektir.
  • Yorum: Irak, Gladio ve Filistin'in ardından Kurtlar Vadisi'nin 4. sinema macerası. Bu sefer 15 Temmuz'un konu alınacağı yapım meraklıları için gelecek ay vizyonda olacak. Yorum yapmama ve Necati Şaşmaz'ın üstün oyunculuk becerisinden bahsetmeme hakkımı saklı tutuyorum.

Fragman:

,vxeCTZ9j6kqPw9LlLwt1tQ.jpg


Cingöz Recai (13 Ekim 2017)
  • Yönetmen: Onur Ünlü
  • Senaryo: Kerem Deren & Pınar Bulut
  • Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli, Musa Uzunlar, Serkan Keskin, Meriç Aral, Boran Kuzum, Hakan Boyav, Cem Cücenoğlu, Fatih Artman, Algı Eke, Ushan Çakır, Selim Bayraktar, Günay Karacaoğlu, Laçin Ceylan
  • Konu: “İyiliksever hırsız” Cingöz Recai yıllar sonra yeni bir soygun için ekibiyle sahalara döner. Ama bu soygunu kendi ekibiyle yapmayacaktır. Karanlık bir çeteye dahil olur ve bir teknoloji dehasının evini soymak için kılıktan kılığa, oyundan oyuna geçerek, kimsenin bilmediği gerçek hedefine yaklaşmaya başlar. Yıllardır aradığı, kişisel bir kin güttüğü Hayalet, artık ona nefesi kadar yakındır. Tabii ki belası Baş Komiser Mehmet Rıza da peşindedir. Cingöz Recai herkesin başına bin çorap örerken, ona oynanan kaderin cilvesi güzelleri güzeli Göze’dir.
  • Yorum: Ağız sulandıran muhteşem kadrosu, senarist ve yönetmeniyle sezonun en iddialı yapımı desek yanlış olmaz. Peyami Safa'nın eserinden uyarlanan yapımın, günümüze uyarlanan hikayesiyle romandan ayrılacağını söyleyebiliriz. Tek endişemiz böyle cafcaflı kadroların ardından hayal kırıklığına uğratan filmlerden biri olma ihtimali. 2 sene önceki Yok Artık'ı hala unutmadık.

Fragman: Henüz yayınlanmadı.

b612a6aa-ff67-4ebd-a3fb-c80b1ccb22eb.jpg


Damat Takımı (20 Ekim 2017)
  • Yönetmen & Senaryo: Doğa Can Anafarta
  • Oyuncular: Furkan Andıç, Pelin Akil, Özgürcan Çevik, Açelya Topaloğlu, Ozan Osmanpaşaoğlu, Sarp Can Köroğlu, Özgün Aydın, Sadi Celil Cengiz, Eylül Su Sapan, Ceyda Kasabalı, Beyza Şekerci
  • Konu: Yiğit, Ömer, Serdar, Onat ve Can liseden beri hiç ayrılmamış beş arkadaştır. Yaşları büyüse de kendileri çocuk kalmıştır fakat Yiğit’in evlenme kararı ile grup gençliğin bittiğini farkına varır. Hem geçmişe hem de Yiğit'e veda olarak lise anılarını beş gün içinde tekrar yaşamaya karar verirler. Bir de tüm bu maceranın içinde aşk hayatları berbat olan grup, lisedeki can düşmanları Besim’le düğüne sevgilileriyle geleceklerine dair iddiaya girerler. Bu beş gün içinde hem kendilerine kız arkadaş bulmak zorundalardır hem de belki de son kez birlikte olmanın tadını çıkaracaklardır.
  • Yorum: Genç yönetmen Doğa Can Anafarta, tadı damakta kalan gençlik komedisi Biz Size Döneriz'in ardından yine iyi bir kadro ve sempatik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturacak. Şahsen güzel bir romantik komedi izleyeceğimize inancım tam.

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=CM1nTwpMhuY&

C9mGksMXUAA3la_.jpg


İlk Öpücük (20 Ekim 2017)
  • Yönetmen: Murat Onbul
  • Oyuncular: Özge Gürel, Murat Yıldırım, Cezmi Baskın, Beyti Engin, Sadi Celil Cengiz, Gamze Karaduman, Erol Aksoy, Birsen Dürülü, Hakan Akın
  • Konu: Küçük bir kasabada öğretmenlik yapan Bahar, geçirdiği kaza sonrasında hafızasını yitirir. Her yeni güne iki yıl öncesinden başlayan Bahar; babası ve ağabeyi tarafından kendisinin mutluluğu için yaratılan sahte dünyada hep aynı 24 saatlik zaman dilimini yaşar. Bahar’ı görür görmez ona tutkuyla bağlanan çapkın bir o kadar da havalı olan Hakan ise, her gün onu yeniden kendisine aşık etmek zorunda kalacaktır.
  • Yorum: Ülkemizde '50 İlk Öpücük' olarak bilinen yapımın yerli uyarlaması nasıl ünlü olduğunu anlayamadığım Özge Gürel ve son dönemde aşk filmlerinin aranan yüzüne dönen Murat Yıldırım'ı bir araya getiriyor. Genç izleyicinin ilgisini çekecek bir proje.

Fragman:

fft251_mf23631146.Jpeg


Ayla (27 Ekim 2017)
  • Yönetmen: Can Ulkay
  • Oyuncular: Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Lee Kyung-Jin, Kim Seol, Ali Atay, Taner Birsel, Murat Yıldırım, Erkan Petekkaya, Altan Erkekli, Mehmet Esen, Damla Sönmez, Sinem Uslu, Büşra Develi, Meral Çetinkaya
  • Konu: Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Kısa sürede birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?
  • Yorum: Cingöz Recai'de olduğu gibi yine destansı bir kadro, uluslararası çapta bir hikaye ve kaliteli çekimlerle yılın önemli ana akım filmlerinden biri olacak gibi görünüyor. Cumhuriyet Bayramı haftasında vizyona girecek olması da verdiği mesajı destekleyecek türden bir hamle.

Fragman:

DFqRwfcXgAATtma.jpg


Yol Arkadaşım (27 Ekim 2017)
  • Yönetmen: Bedran Güzel
  • Oyuncular: İbrahim Büyükak, Oğuzhan Koç, Eda Ece, Şinasi Yurtsever, Aslı Bekiroğlu
  • Konu: Henüz konusu net olarak açıklanmasa da adından hareketle eğlenceli bir yolculukta yaşanan olayları konu alacağını söyleyebiliriz.
  • Yorum: 3 Adam'ı sevmeyen biri olarak geçen yıl vizyona giren Küçük Esnaf'ı oldukça sevmiştim. Filmin detayları henüz belli olmadığı için fazla konuşamıyorum ama onun yarısı kadar bile olsa yeter. Eser Yenenler'in olmaması da dikkat çekici bir detay.

Fragman: Henüz yayınlanmadı.

5927b8f60f25441efc8151b2-730x411.jpg


Yol Ayrımı (10 Kasım 2017)
  • Yönetmen & Senaryo: Yavuz Turgul
  • Oyuncular: Şener Şen, Rutkay Aziz, Mert Fırat, Nihal Yalçın, Tilbe Saran, Ruhsar Öcal, Çiğdem Selışık Onat, Defne Kayalar
  • Konu: Hayatını, babasından devraldığı tekstil imparatorluğunu büyütmeye adayan ve bu yolda aldığı cesur kararlar ve acımasız yöntemlerle ailesini de karşısına alan Mazhar Kozanlı'nın hikayesini anlatıyor.
  • Yorum: Şener Şen ve Yavuz Turgul'un 7 yıl sonra yeniden beyazperdeye dönmesi bile başlı başına bir manşet konusuyken kadro ve gelen birkaç kareyle beklentilerimiz iyice tavan yaptı. Av Mevsimi'yle gişeden mutlu dönen ikili, bakalım ayrı başarıyı tekrarlayabilecek mi?

Fragman: Henüz yayınlanmadı.

filmin_yeni_ismi_ruzgar_carpmasi_h39334_3b55a.jpg


Rüzgar Çarpması (17 Kasım 2017)
  • Yönetmen: Serkan Acar
  • Oyuncular: Belçim Bilgin, Halil Sezai, Ataberk Mutlu
  • Konu: Konusu net olarak belli olmamakla birlikte romantik komedi soslu bir aile filminin bizi beklediğini söyleyebiliriz.
  • Yorum: Farklı tellerden çalan başrol oyuncuları dışında hiçbir detay belli olmasa da içimdeki ses, ne kadar sınırlı yeteneğine rağmen yıllardır kaptığı rolleri hayretle takip ettiğim Belçim Bilgin'e rağmen tatlı bir yapımla karşılaşacağımızı söylüyor.

Fragman: Henüz yayınlanmadı.

155273.jpg


Kardeşim Benim 2 (24 Kasım 2017)
  • Yönetmen: Mert Baykal
  • Oyuncular: Burak Özçivit, Murat Boz, Leyla Feray, Pınar Deniz
  • Konu: Çekimler devam ediyor, herhangi bir bilgi yok.
  • Yorum: İlk film komedisi, dramı ve macerası olabildiğince dozunda bir yapımdı ve devamına gerek yoktu. Ancak gişe başarısının ardından yapımcılar bilindik sularda yüzmeye devam ediyor. Nasıl bir hikayeyle karşılaşacağımızı bilmesek de şimdiden Murat Boz-Aslı Enver meselesi sayesinde gündemde kalmayı başardı.

Fragman: Henüz yayınlanmadı.



Not: Takdir edersiniz ki tüm filmler bir yazıya sığmıyor, sığsa bile yazı destansı uzunlukta oluyor. Bu yüzden kalan filmleri yarın 2. bölümde işlemeye devam edeceğiz.
Orijinal formatta oku
 
Son düzenleme:

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Bu sezon güzel filmler geliyor. Cingöz Recai, Ayla, Yol Ayrımı, Deli Dumrul filmlerini izlerim. Diğerlerine de yorumlara göre bakarım belki.