Yeni Bir Kore Uyarlaması Daha Geliyor: Bir Litre Gözyaşı

sürgünüm

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
sürgünüm yeni bir haber konusu açtı

Yeni Bir Kore Uyarlaması Daha Geliyor: Bir Litre Gözyaşı

ichi-rittoru-no-namida-3-1024x576.jpg


'İlişki Durumu: karışık', 'Baba Candır', 'Seviyor Sevmiyor' gibi dizlerin yanı sıra, yayın hayatına devam eden 'Anne' dizisine de imza atan MF Yapım'dan yeni bir Kore uyarlaması daha geliyor: Bir Litre Gözyaşı.

Senaryo yazım aşaması devam eden dizinin rejisi 'Hanımın Çiftliği, 'Urfalıyım Ezelden' ve 'İstanbul Sokakları' için kamera arkasına geçen Faruk Teber'e emanet.

Fuji Network System'de 11 bölüm olarak yayınlanan dizi, 15 yaşındaki Aya adında lise öğrencisi bir genç kızın yaşam savaşını konu ediniyor.

Dizinin genel özeti şöyle:

"Aya, 15 yaşında akıllı ve sportif bir genç kızdır. ailesinin en büyük çocuğudur. babasının tofu dükkanı vardır ve dükkanla aynı yerde olan evlerinde yaşamaktadırlar. aya giriş sınavına girmeden önce düşer ve asou adlı gençle tanışır. asou ona yardım eder ve birlikte sınava girerler. halbuki asou sınava girmekten vazgeçmişti ama aya'yı okula yetiştirmeye çalıştığı için o da sınava girer. aya, higashi lisesi'nin giriş sınavını kazanır ve evde bunu kutlarlar. asou da aynı okulu kazanır ve aynı sınıfa düşerler. aya basketbolu oldukça seviyordur ve bu oyunda çok iyidir. bir gün okula giderken feci şekilde düşer ve çenesi kanar. bunun üzerine hastaneye giderler ve annesi eskiden hemşire olduğu için hastalıkları bilmektedir ve kızının bir zamandır farklı belirtiler gösterdiğini doktora söyler ve doktor onu muayene ettikten sonra omuriliğinin bozulduğunu tespit eder ve bu hastalığın hiç bir tedavisi olmadığını söyler. aya bu hastalık sürecinde ailesinin ve arkadaşlarının desteği ile hayatına devam eder."
Orijinal formatta oku
 

cookies

Tecrübeli Üye
Katılım
6 Ekim 2012
Mesajlar
29,742
Reaksiyon puanı
18,793
Puanı
1,060
Yaş
26
Burda liseye giris icin teog var gidip teogu anlatirlarsa komik olur uni versiyonunu yapsinlar :A
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,609
Reaksiyon puanı
9,589
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
İlk olarak bu MF Yapım neden orjinal bir iş yapamaz. Orjinali 11 bölüm süren bir diziyi insan neden uyarlar? Konu desen bizimkilerden farklı değil ki. Hadi konusu orjinal olsa neyse. 11 bölüm orjinalden giderler ondan sonra bizim klişelere bağlarlar.
 

denizz19

Emekli
Katılım
7 Ocak 2012
Mesajlar
114,733
Reaksiyon puanı
63,555
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Bir Litre Gözyaşını bizim senaristlere kalınca İki Litre Gözyaşı olarak değiştirirler. :A