2014 Unbroken / Boyun Eğmez | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1809398.jpg


Boyun Eğmez - Unbroken (2014)

Türü: Biyografi, Dram, Spor, Savaş
Yönetmen: Angelina Jolie
Senaryo: Joel Coen (screenplay), Ethan Coen (screenplay), Richard LaGravenese (screenplay), William Nicholson (screenplay), Laura Hillenbrand (book)

Oyuncular:
Jai Courtney
Finn Wittrock
Jack O'Connell
Garrett Hedlund
Domhnall Gleeson

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Louis Zamperini, Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini, Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar...
Louis Zamperini'nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption" adlı kitaptan uyarlanan filmin yönetmenliğini ikinci yönetmenlik deneyimine imza atacak olan Angelina Jolie üstleniyor...

Filmin Fragmanı

 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,665
Reaksiyon puanı
63,020
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Geldik yılın en çok yerin dibine sokulan filmine. Ki öncelikle söyleyeyim, kesinlikle haksız bir muamelenin kurbanı oldu film. Kısa yorumuma başlıyorum. :)

Öncelikle Angelina Jolie'nin rejisini beğendim. En azından varlığını hissettirmeyi başarmış. Şiddet dolu sahneler, tüm detaylarıyla perdeye taşınmış. Bu da filmin gerçeklik hissini arttırıyor. Bir süre sonra ana karakterimizle iyice bağ kurup onun yaşadığı fiziksel ve manevi baskıya anlam vermeyi başarıyoruz.

Filmin olumsuz yönleri de var elbet. Mesela Louis Zamperini gibi birinin hikayesini "tek adam serüveni"ne çevirmiş senaristler. Ben çok büyük bir sorun göremedim, ama elde kullanılabilecek bol bol materyal vardı. Filmin sadece gelişme bölümünden oluşması ve diğer karakterlerin karikatür gibi etrafta dolaşıp durması da dikkat çeken başka detaylar. Ayrıca bazı sahnelerde acının arttırılıp "ajitasyon" sınırına yaklaşılması da filmin olumsuz yanlarından.

Filmin başrolündeki Jack O'Connell, tek kelimeyle harika bir performans sergiliyor. Tüm filmi sırtında taşımasının yanı sıra hiçbir kusuru da bulunmuyor. Yılın en iyi performanslarından biri. Ama Miyavi, tam aksine yapay bir performans sergilemiş. Japonya'da çok ünlü bir şarkıcı olduğundan dolayı mı, yoksa başka nedenlerden mi bilmiyorum, ama pek beğenemedim. Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund ve Jai Courtney de filmin dikkat çeken genç oyuncularından.

Ben yapımın iyi kotarılmış olduğunu düşünüyorum açıkçası. Sırf Angie'ye olan yersiz nefret nedeniyle yerin dibine batırılması da hiç adil değil. Ne olursa olsun, deneyin derim.

7,5/10

Oscar Karnesi
En İyi Görüntü Yönetimi
En İyi Ses Kurgusu
En İyi Ses Miksajı
 
Son düzenleme:

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Daha izlemeden ne kadar sıkıcı olduğu belli duran ve nefret ettiğim bir filmdi Unbroken.Nitekim bu nefretimi de kısmen haklı buldum.

Filmde Jack O'Connell dışındaki oyuncular vasat.Hele Miyavi rezalet bir performansla nefret ettirdi.Çekik gözlü Rockçıyı oyuncu diye koyarsan böyle olur işte.

Angelina Jolie'ye gelirsek ona karşı çok önyargılıydım ama savaş sahnelerindeki ufak tefek acemilikler dışında filme yaptığı katkı göze batmakta.Ben başarılı buldum.Aynı şekilde görüntü yönetmenliği de iyiydi.

Filmin işlenişi ile ilgili konuşursak bariz bir senaryo yetersizliği mevcut.Bu da filmin sıkıcı olmasını sağlıyor.Filmin durağan olduğu anlardaki boğucu repliklerle film dayanılmaz bir hal aldı.Konu zaten klişe.E sen bu konuyla böyle bir senaryo çıkarıyorsan yazıklar olsun.Özellikle orta kısımlardaki bot sahneleri acayip sıktı.Sonra esir kampına gitmeden önceki Japonlarla olan kısımla sıkıcılık iyice zirve yaptı.Daha hızlı geçilebilir yerlerdi.Onun dışında da pek akıcı değildi.Şu ana kadar izlediğim en sıkıcı 2014 filmi.Zamperini'nin koşuculuk kısımları da baya baya es geçilmiş.

Sonlarda tahtayı kaldırdığı sahne çok başarılıydı ama.Orada hakkını vereyim Angelina Jolie'nin.

Ama Oscar'a aday olduğu yerler doğru karşılanabilir.Sonuç olarak izlemeseniz de olur.Yani bir filmden beklediğim hiçbir şeyi bulamadım.

5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,772
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/unbroken-2014/

Özetle:

Üç farklı film olmaya çalışmış fakat hiçbiri olamamış bir film. İlk kısım çok yüzeysel kalmış, ikinci kısım türün önceki örneklerine göre çok yetersiz ve yer yer yapay (geçen seneki All is Lost kat kat daha iyiydi mesela), son kısım ise hepsinden daha fazla sıkıcıydı.

Birkaç etkileyici, başarılı çekilmiş sahne vardı ama genel olarak çok yetersizdi film.

Jack O'Connell iyi ama akılda kalıcı bir performans değil. Miyavi ise ortalama ile vasat arasında bir yerlerde...

Sonuç olarak gerçekten olmamış bir film, Oscar'da en iyi film adayı olsa kahrolurdum herhalde. :)

5/10