Ufak Tefek Cinayetler'de Kim Ölür? | Tahmin ve Teoriler

Sizce kim ölecek?

  • Oya

    Oy: 1 8.3%
  • Merve

    Oy: 1 8.3%
  • Arzu

    Oy: 0 0.0%
  • Pelin

    Oy: 1 8.3%
  • Elif

    Oy: 6 50.0%
  • Serhan

    Oy: 0 0.0%
  • Edip

    Oy: 2 16.7%
  • Diğer (Lütfen belirtiniz)

    Oy: 1 8.3%

  • Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,610
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Malum, Ufak Tefek Cinayetler'de ilk bölümden beri aklımızı kurcalayan bir soru var: Yaza merhaba partisinde kim öldü ve katil kim? Gelecek hafta sezon finalinde en azından kimin öleceğini hep birlikte öğreneceğiz ama ondan önce kendi tahmin ve teorilerimi paylaşmak istiyorum.

Ölen kadın mı, erkek mi?
Öncelikle cinsiyetten yola çıkalım. Görüldüğü gibi Star'ın sitesinde "henüz ismini bilmediğimiz bir kadın" ifadesi kullanılıyor. Gerçi "düğün" ifadesi de yer aldığı için farklı yorumlanmaya müsait, ama erkeklerden Taylan ve Mehmet'i gördüğümüzü, Serhan'ın hikayedeki önemini ve Merve'nin Edip'i korumak istemesini göz önüne alırsak ölen kadın. Yani zaten önceden gördüğümüz Taylan ve Mehmet'in yanı sıra Serhan ve Edip'i de eliyoruz.

Ama peki ya düğün kısmı gerçekse? Cinayetin 24 Ekim 2017'de işlendiğini biliyoruz, yani yaza merhaba partisi için geç bir tarih. Yani asıl olayın partide yaşanmama ihtimali de var, ama bu durum hem izleyicinin kafasını karıştırır, hem de tepkilere yol açar. Böyle bir risk alınacağını zannetmiyorum.

utc-theory.png

KİM KİMİ NEDEN ÖLDÜREBİLİR?
Önce bildiğimiz temel şeylere kısaca bakalım:
KatilMaktulNeden
MerveOyaSerhan'ı, evini ve hatta sosyal statüsünü elinden aldı.
OyaMerveKendisine yapılanların intikamını son anda alıp görkemli bir final yapmak isteyebilir. Düşük ihtimal.
MerveElifMerve'nin yaptıklarını biliyor, Serhan'a söyleyebilir.
ArzuMervePelin'le cinayet takası yaptılar. Ayrıca Merve Arzu'yu Burcu'nun bebeği düştü olayında aforoz ettirmiş, aldatıldığını da saklamıştı.
MerveArzuArzu'nun kendisini öldürmeye çalıştığını görüp savunma amacıyla onu aşağı itebilir.
ElifOyaİşini ve itibarını elinden aldı.
PelinMerveTaylan'la aralarını bozdu, kocasının evden ayrılmasına sebep oldu.
MervePelinOya ve Serhan'ın ilişkisini öğrenmesine rağmen söylemedi.
BurcuArzuOndan kurtulup Mehmet'i almak istiyor.
SerhanElifOya'yı öldürmek istiyor.
SerhanMerveOya'ya zarar verdi, az daha onu öldürecekti.
TaylanMerveKendisini oyuna getirdi, evliliğini bozdu.
EdipMerve96'da hayatını mahvetti.

Kaza payı?
  • Flashbacklerden gördüğümüz kadarıyla Pelin merdivenlerden yukarı koşuyor. Belli ki Burcu'yu öldürmeyi başaramayınca Arzu'yu durdurmaya çalışacak.
  • Ayrıca siyah pantolon giymiş bir erkeği de o flashback'te görmüştük. Bu erkeğin Serhan olması pek mümkün değil, çünkü parti günü üzerinde gri pantolon var. Karısının peşinden giden Taylan ve Arzu'yu önlemek isteyen Mehmet daha olası ihtimaller.
  • Yukarıda bir arbede yaşanma ihtimali yüksek. Merve, Arzu, Pelin, Taylan ve Mehmet yukarı koştuktan sonra Elif'in gitmediğini gören Serhan da partiye dönecektir. Yukarıdaki telaşı gören Oya, ardından Elif ve Serhan peşinden gidecektir.
  • Burcu'yu evinde bırakacak değiliz. Zaten odada bulunan tırnak parçası ona ait olduğu için oraya geleceğini biliyoruz. Pelin'i yakalayıp köşeye sıkıştırır, Pelin de planı ötüp onunla birlikte Sarmaşık'a gelir.
  • Edip de Merve'nin isteğiyle Sarmaşık'tan uzaklaşıyor ama kafasındaki soru işaretlerini gidermek için partiye gelebilir.
  • Tamam, tüm kadro yukarıda toplandı. Bundan sonrası ana baba günü. Patlamaya hazır bombalar arasında çıkan arbede, içlerinden birinin ölümüyle sonuçlanabilir.
Sorular, sorular...
  • Raşel'in düşen kişinin ardından bayıldığını gördük. Tabii bu sahne akıllara "Merve mi öldü?" sorusunu getirebilir ama burada kimin öldüğü önemli değil. Sonuçta o da insan, o anın şokundan bayılmıştır.
  • Şüphelilerin tavırlarını da inceleyebiliriz. Raşel hala şoktayken İlhan daha sakin. Gerçi partide yoktu ama Oya ölmüş olsa bu halde olmazdı. Yine Burak da düşen kişinin nabzını ölçerken oldukça soğukkanlı görünüyor, yani liseden beri tanıdığı 4 kadından biri olsa böyle olmazdı diye düşünüyorum.
  • Hikayenin başında Burak "Bu hikaye 96'nın yeniden çevrimi sanki" demişti. 96'da Merve'nin iftirası Oya ve Edip'in başını yakmıştı. Şimdi Merve cinayet işleyip suçu ikiliden birine atmış olabilir. Bunun için de en olası aday Elif. Kendisinin Oya'yla olan tanışıklığı, Oya'nın aleyhine işleyecek bir şey.
  • Veya olay tersine döner. Edip, Merve'yle yakınlaşmak için yaptığı planı itiraf edip onun işini bitirebilir.
  • Peki Derya'nın Oya ve Serhan için "kavuşamamalarına üzüldüm" demesi? Bu da katilin Serhan olup olmayacağı konusunda soru işareti yaratıyor. Bize resmedilen Serhan ne olursa olsun cinayet işleyecek biri değil ama Edip'le olan sahnesinde karanlık tarafını görmüştük. Gençliğini içe kapanık şekilde geçiren biri olarak içinde kim bilir ne fırtınalar kopuyordur? Yani Serhan Merve veya Elif'i öldürebilir. Ama ne olursa olsun, çocuğunun annesi olduğu için Merve'ye kıyma ihtimali az gibi.
  • Pelin'in Merve'yi öldürmek için birçok sebebi var. Üstelik babası da nüfuzlu bir insan, yani böyle bir durumda kızının karıştığı bir cinayetin üzerini kapatmak isteyebilir.
  • Merve'nin de Aksak soyadından gelen bir nüfuzu var. Serhan'ın veya Merve'nin annesinin de onu koruma ihtimali yüksek.
  • Taylan'ın Merve'yi öldürmüş olması mümkün mü? Sonradan gördüğümüz gibi karısından uzak, sefilliğe yakın bir hayat sürüyor. Ya Pelin yaşıyor ve aralarındaki sorunlar devam ediyor, ya Pelin öldü, ya da bir şekilde Merve'yi öldürüp kayıplara karıştı. Gerçi kayıplara karışan bir adamın İstanbul'un göbeğinde işi olmaz ama her ihtimali değerlendirmek lazım.
  • Dışardan baktığımızda birini öldürmek için en güçlü sebepleri olan kim? Merve. Peki kimin ölümü Sarmaşık'ta diğerlerinden daha büyük bir etki yaratabilir? Merve. Ama Merve'nin ölümü diziyi baltalayabilir zira kendisinin seveni bol. Bu yüzden bu denklemde en fazla katil olabilir.
  • Ya da belki yanlış düşünüyoruzdur. Star'ın sitesinde "kadın" ifadesi yanlıştır ve erkeklerden Edip ölmüş olabilir. Bu da dış ses olarak hikayede yer almasını açıklayacak bir unsur.
  • Burcu'yu gelinlik, Mehmet'i damatlıkla gördük. Bunun iki açıklaması var: Ya Arzu ve Mehmet yeniden evleniyor ve bizi yanıltmak için böyle gösteriliyor. Ya da katil Arzu ve Burcu da olayın üstünü kapatma karşılığında Mehmet'le yeniden evlenecek.
  • Kafadaki çatlağı oluşturabilecek isimler olarak iki aday vardı: Taylan veya Burcu. Ama herhangi biri o anki siniriyle gayet de güzel çatlak açmış olabilir.
  • Ya da belki yanlış düşünüyoruzdur. Star'ın sitesinde "kadın" ifadesi yanlıştır ve erkeklerden Edip ölmüş olabilir. Bu da dış ses olarak hikayede yer almasını açıklayacak bir unsur.
2. cinayet mi??
Dün akşam patlayan bombalardan biri de 2. cinayetin ortaya çıkması. Cesedin yanında çıkan kimliğin rengi turuncu, yani ölen kadın. Ama buralara girersek işin içinden çıkamayız, o yüzden daha fazla uzatmadan yazıyı sonuca bağlamak istiyorum:

4 yapraklı yoncanın kolay kolay harcanacağını zannetmiyorum açıkçası. Dizi final yapsa amenna ama reyting işleri pamuk ipliğine bağlı olduğu için başrollerden birinin ayrılması reytingleri olumsuz etkileyebilir. Yani bana göre partide ölecek kişi Elif. Ama o da diziye sonradan dahil olduğu için ölümü izleyicileri tatmin eder mi şüpheli. Tabii her olasılığı da göz önünde bulundurmak lazım, belki de hiç beklemediğimiz bir yerden gol yiyeceğiz. Kısacası her şeye rağmen, salı akşamı sezon finalini büyük bir merak ve heyecanla izleyeceğimiz kesin.

Son olarak benim unuttuğum bir nokta varsa hatırlatabilirsiniz. Yine aynı şekilde tahmin ve teorilerinizi de mutlaka bekliyoruz.
 

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
Tahminim falan yok, isterlerse Oya'nın ücretsiz tedavi ettiği kadın ölmüş olsun. Sinir krizlerine sokuyor bu dizi artık beni. :D Haftaya öleni göstermemek gibi bir rezalete bile imza atabilirler.
 

cokiyitvci

Favori Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
32,289
Reaksiyon puanı
13,370
Puanı
1,060
Bu dizi ilk zamanlar çok güzeldi sonradan çok çok bozdu 2. Sezon olursa büyük bir şok yaşayacaklar ki olacakmış zaten aslında ilk düşünmüyorlardı keşke hep öyle kalsalardı!
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,219
Reaksiyon puanı
107,926
Puanı
1,060
Eline sağlık @Aserat baya uğraşmışsın.
Ben katili değilde Mehmet ve Burcu'nun evliliği hakkında tahmin yürütecem. Bence Arzu birşeyler yaptı ve Burcu bu durumu koz olarak kulanıp tehtit etmiştir Mehmet'i onunla evlenmesine zorlayarak :D
Bakalım nasıl bir sezon finali izleyeceğiz.
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,276
Reaksiyon puanı
62,919
Puanı
1,060
Eline sağlık harika bi yazı olmuş.

Ben 4 kadından birinin öleceğini hiç sanmıyorum,bu 4 kadından biri ölecekse de ya Arzu ya da Oyadır.

Ama hislerim Elifin öleceğini söylüyor ve bu da biz seyircileri hiç tatmin edecek bi ölüm olmaz
 

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
80,998
Reaksiyon puanı
57,147
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
@Aserat emeğine sağlık güzel analiz olmuş:clapping:;) bende 4 kadından birinin ölmeyeceğini düşünüyorum ölen kadın ve bencede Elif
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
2,888
Puanı
360
Yaş
24
Ben 4 kadından birisinin düşeceğini düşünüyorum...... çünkü elif ölecekmiş ama düşen değilmiş burcu zaten ölmedi denizden cesedi çıkan olabilir geriye ana cast kalıyor
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,610
Reaksiyon puanı
62,935
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

Tahminim falan yok, isterlerse Oya'nın ücretsiz tedavi ettiği kadın ölmüş olsun. Sinir krizlerine sokuyor bu dizi artık beni. :D Haftaya öleni göstermemek gibi bir rezalete bile imza atabilirler.

Eline sağlık @Aserat baya uğraşmışsın.
Ben katili değilde Mehmet ve Burcu'nun evliliği hakkında tahmin yürütecem. Bence Arzu birşeyler yaptı ve Burcu bu durumu koz olarak kulanıp tehtit etmiştir Mehmet'i onunla evlenmesine zorlayarak :D
Bakalım nasıl bir sezon finali izleyeceğiz.


Eline sağlık harika bi yazı olmuş.

Ben 4 kadından birinin öleceğini hiç sanmıyorum,bu 4 kadından biri ölecekse de ya Arzu ya da Oyadır.

Ama hislerim Elifin öleceğini söylüyor ve bu da biz seyircileri hiç tatmin edecek bi ölüm olmaz

@Aserat emeğine sağlık güzel analiz olmuş:clapping:;) bende 4 kadından birinin ölmeyeceğini düşünüyorum ölen kadın ve bencede Elif

Ben 4 kadından birisinin düşeceğini düşünüyorum...... çünkü elif ölecekmiş ama düşen değilmiş burcu zaten ölmedi denizden cesedi çıkan olabilir geriye ana cast kalıyor

Anket eklendi. :D