2017 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri - Film Yorumları

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Manyak Mildred ve Manyak Dixon'a bayıldım bu filmde. İki karakterde harika olmuş. Çok güzel kurgulanmış 2 karakter vardı. Senaryoda ilgi çekici olunca film bitsin istemedim.:D

Mildred'ı oynayan ablayı daha önce bi mini dizide izlemiştim. Orada da böyle bi rolü vardı yine çok yakışmış rolüne. Valla döktürmüş. Helal olsun. Emmy'den sonra Altın Küre şimdi de Oscar alsın. Helal hoş olsun ablama:bhr:

Müzikler çok doğru kullanılmış. Yerel bi hava katmış filme.
Senaryoda bazı kısımları biraz politik buldum. Polisi o kadar aşağı çekmesini sevmedim tabi amerikan polisinden bana ne ama polis o kadarda boş insan değil. Çok dibe çekmişler filmde. Sırf siyahi politikası yapacağız diye kasmışlar.

8.5/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Beklentimi aşan çok güzel bir taşra filmi daha. İhtiyarlara Yer Yok tadında tam tadımlık bir yapım. Hak ettiği değeri görürse onlarca yıl sonra bile hatırlanacağına, görmezse adını underrated filmler listesinin başlarına yazdıracağına şüphe yok. Böyle bir filmi sinemada izlemek ayrıca daha keyifli.

Filmin doğallığı bir yana, insanın duygularını ajitasyona girmeden çok güzel harekete geçirebiliyor. Oyunculukların her biri, kadından şefe hatta ihtiyar kadına kadar her biri harika. Müzikler bambaşka, keşke daha uzun devam etseydi, filmin ruhuna tam hitap ediyor. Yönetmenliğin aday olamaması büyük ayıp. Oscar güzel filmleri sevmez, keşke en iyi film ödülünü alabilse ama zor.

Başlarında güzel bir intikam filmi bizi bekliyor diyordum ama alakasız çıktı. İntikam hırsının ve öfkenin doğurabileceği kötü sonuçları ustaca ve büyük ölçüde doğallıkla ele almışlar. O yüzden kadından da Kill Bill vari fantastik şeyler görülmedi.

Açık kapılı bitmiş olması da bağımsız film olduğunun diğer bir göstergesi. Sırf sonuyla bile ne kadar özgün bir yapıt olduğunu gösteriyor film. Vay be...

Öte yandan kadının kundaklama yapmasına rağmen anında tespit edilmemesi biraz zorlama geldi. Kameralar ne güne duruyorsa.

8.4/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Öncelikle filmi beğenerek izledim. Gerçekten hak ettiği değeri bulmuş bir yapım. Senaryo çok güzeldi. Vermek istediği mesajları hem gizliden hem de açıktan çok rahat insana geçirebildi. Çekim kalitesini de çok beğendim. Olay örgüsü çok güzel kurgulanmış. Karakter gelişimleri ve tahvilleri de iyi düşünülüp yazılmış.

Oyunculukları aşırı beğendim. Hepsi kazandığı ödülleri ve adaylıkları hak ediyor. Filme başlamadan Harrelson'u Rockwell'den çok görürüz inşallah diyordum ancak öyle olmadı. Ama olmaması beni rahatsız etmedi. Her ikisi hatta McDormand'ı da sayarsak üç isim de rollerinin hakkını çok iyi vermişler. Dinklage'i filmde görmekte beni mutlu etti.

Film Oscar'da En İyi Film ödülünü belki alamaz ve buna sesim çıkmaz ancak şu ana kadar izlediğim filmler içinde en iyi oyunculuk performansına sahip olan yapımdı. En az bir isim ödül almalı.

Genel olarak filmden memnun kaldım ve bahsedildiği kadar iyi olduğu kanaatine vardım. Herkese önerilebilecek kaliteli bir yapım.

8/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Muhteşem bir filmdi. Doğallığıyla, abartıya kaçmayan senaryo ve oyunculuklarıyla muhteşem bir tat bıraktı bende. Yıllar geçse bile unutulmayacak bir film olmuş bence, son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerdendi.

Senaryo çok iyiydi. Bu tarz doğal ve abartıya kaçmayan çıkış noktası orijinal senaryoları seviyorum, klişe diyebileceğim iki an oldu filmde.

Mildred'ın flashback sahnesinde kızına "Umarım tecavüze uğrarsın" dediği sahne klişeydi. Birde belki karakoldaki yangın sahnesine klişe denilebilir.

Oyunculuk olarak üç isim ön plana çıkıyordu. Birincisi tabii ki Frances McDormand, abartıya kaçmadan muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. Bazı sahnelerde oyunculuğunu ayakta alkışlamak istedim. Bu oyunculuk performansıyla kesinlikle ödül almalı.

Oyunculuklarıyla ön plana çıkan diğer iki isim ise Sam Rockwell ve Woody Harrelson. Sam Rockwell oynadığı karakterin film içerisinde yaşadığı değişimi çok başarılı aktarmış. Woody Harrelson, filmin tamamında yer almamasına rağmen akılda kalıcı bir oyunculuk performansı sergilemiş.

Zaten yazdığı mektuplarla filmin seyrini değiştirdi. Özellikle Dixon karakterinin yaşadığı değişimde önemli bir etkisi vardı.

Çok önemli bir karakteri oynamıyordu ama Peter Dinklage'i filmde görmek sevindirdi. Bunu da belirtmiş olayım.

Oynadığı karakterin alkol problemi olması akıllara Tyrion Lannister'ı getirdi.

Kısacası filmi çok beğendim, ödül alırsa asla şaşırmam hatta mutlu olurum. Frances McDormand'ın bu unutulmaz performansıyla mutlaka ödül alması gerektiğini düşünüyorum zaten.

Puan: 9/10