2016 The Nice Guys / İyi Adamlar - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
3799694.jpg


İyi Adamlar - The Nice Guys (2016)

Türü:
Aksiyon, Komedi, Suç, Gizem, Gerilim
Yönetmen: Shane Black
Senaryo: Shane Black, Anthony Bagarozzi

Oyuncular:
Russell Crowe
Ryan Gosling
Angourie Rice
Matt Bomer
Margaret Qualley

IMDb Sayfası



Filmin Fragmanı
 

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/the-nice-guys-2016/

Tam beklediğim gibi çok eğlenceli bir filmdi. Uzun zamandır gerçekten sesli güldüren bir film izlememiştim sanırım. Pek çok yerde sesli güldüm. :D Russell Crowe ve Ryan Gosling arasındaki uyum harika olmuş. Komedi dışında filmin konusu da çok güzeldi. Angourie Rice filmin gizli yıldızıydı, bu filmden sonra parlar kesin. :) Amelia da güzelliğiyle patlar. :D

Amelia'nın ölüm sahnesi süperdi. :A

Ryan Gosling'in yanlışlıkla düşmesi ve o sırada ceset falan bulması harikaydı. Hele cesetten kurtulmak isterlerken ceseti yemek masasına fırlatmaları sesli güldürdü. :A

Daha da pek çok yer vardı öyle güldüren. :D

8/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Açıkçası bu filmi geçen yıldan beri bekliyorum. Russell Crowe ve Ryan Gosling'in çok beğendiğim oyuncular olması beklememde bir sebepti ama asıl bekleme sebebim Shane Black'ti. Çünkü kendisinin diğer yazıp yönettiği Kiss Kiss Bang Bang'i çok beğenirim ve bu filmin de onunla aynı tarzda olması beni heyecanlandırmıştı. Bence 2016'nın ilk yarısında çıkan en iyi film.

Filmde espriler olurken aynı zamanda konu da kopmadan ilerliyor. Çok iyi bir olay örgüsü var. Oyuncuların uyumu cidden mükemmel son zamanlarda bu kadar uyumlu bir oyuncu kadrosu izlemedim. Angourie Rice de bence ikilinin altında kalmamış ve güzel bir "üçlü" oluşturmuşlar. En çok öne çıkan isim olarak birini söylemek gerekirse Ryan Gosling diye düşünüyorum. Altın küre adaylığı kesin.

Hakikaten çok komik sahneler vardı.

Ceset sahnesinde çok komikti. Ama en çok asansör sahnesinde yarıldım diyebilirim. :D O dışarı bakıp geri dönmeleri harikaydı. :D

Bir de kolu kırılırken Ryan Gosling'in çıkardığı sese de kahkaha attım. :D

Hem bu kadar komik olup da hem de olay örgüsünü iyi bir şekilde becermeyi başarmış bir filmdi. Son zamanlarda çıkan en iyi komedi filmi aynı zamanda.

8/10
 

sürgünüm

Emekli
Katılım
24 Eylül 2012
Mesajlar
54,421
Reaksiyon puanı
65,193
Puanı
1,059
İki hafta önce yarım saatini izleyip uykum gelince yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. O zamanki modum, yorgun ve uykulu halimi de göz önünde bulundurunca filmi pek beğenmemiştim. Bu sefer baştan alıp tekrar izledim ve filmin Ryan Gosling'in düştükten sonrası açıldığına kanaat getirdim. Ve hiç sıkılmadan tamamladım.

Filmin senaryosu hakikaten çok güzeldi. Komediyi de içerisine güzel bir şekilde serpiştirmişler. Kostümler, müzikler ve 70'li yılların verdiği hava oldukça başarılıydı.

Russell Crowe ve Ryan Gosling'in oyunculuklarını bildiğim için az çok neyle karşılaşacağımı biliyordum, benim için asıl sürpriz olan Ryan Gosling’in kızı rolünü canlandıran Molly (Angourie Rice) oldu. Resmen bayıldım, en çok ona güldüm. ''Acil içkiye ihitiyacım'' var, dediği sahne aklıma geldikçe gülüyorum. :)

Ayrıca diğer sesli güldüren sahneleri spoiler içerisinde paylaşayım:

Üstsüz deniz kızını görünce Ryan Gosling'in akvaryuma dalması harikaydı. :) Ceset ile olan sahne ve asansör sahnesi de ayrıca güzeldi. :)

Komik, eğlenceli bir film izlemek isteyenler kaçırmasın.

8/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Müthiş keyifli bir filmdi. Tam goygoy ve geyik kültürüne sahip bir kafayla yazılmış. Bu beni iyice içine çekti filmin başından sonuna kadar. Bir çok yerde kahkaha attım. :D Hem senaryosu müthişti hem de yeri geldiğinde aksiyonun bu komik senaryoya yedirilmesi çok iyi yapılmış. Cidden yılın iyi filmlerinden olmuş niye bu kadar geç izledim bilmiyorum .Neyse geç olsun güç olmasın izlemiş olduk. :A

Filmdeki ana karakterlerin hepsi ayrı tırlaktı. :A Ryan Gosling'in oynadığı March ve kızı Molly beni en çok güldüren karakterlerdi. March her çığlık attığında bir kahkaha attım doğrusu. :A Adam müthiş oynamış böyle sayko bir karakteri. :A Molly'i oynayan kız ise filmin sürpriziydi. O da çok iyi iş çıkarmış. Karakter de müthiş tasarlanmış cidden. Hem zeki hem de komikti. :D Russle Crowe'a da değinelim. Yaşlı kurt yine iyi iş çıkarmış. Ryan Gosling'le olan uyumları baya iyiydi. Aralarında yaptıkları geyiklerde sürekli güldüğümü hatırlıyorum. Senaryoyu yazan Shane Blake müthiş komik yazmış ya. :A Güzellik olarak elbette Ameila'yı oynayan kızı ilerde daha fazla görebiliriz. Saygı duydum kendisine. :A

Sıkılmadan bir çırpıda bitirilen ve çok keyif veren, insanı mutlu eden bir yapım olmuş. :)

8.5/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Upuzun süresi ve bomboş senaryosu olan çerezlik vasat film. Araya serpiştirdikleri absürt kısımlar göze eğlenceli gelse de film olmamış. Russell Crowe ve Ryan Gosling de filme gitmemiş bence, daha uygun tip seçilebilirdi. Film gereğinden fazla uzatılmış, tadında bırakmamışlar. Senaryo desen yeni hiçbir şey vaat etmiyor ve hatta geçiş bağlamları bakımından zayıf. Filmin tek artısı hollywood usulü absürtlüğe ve yer yer doğallığa yer vermeye çalışmış olmaları. Ancak bunlar bile filmin vasatlığı aşmasına yardımcı olamamış. Velhasıl bir Kingsman değil.

4.5//10
 

FaJi

Banlı
Katılım
18 Eylül 2016
Mesajlar
2,236
Reaksiyon puanı
1,295
Puanı
195
Filmi eğlenerek izledim. Senaryosu sıradan olsa da oyunculuklar iyiydi. Komedisi yeterliydi. Pek çok yerde gerçekten güldüm :D Çoğunlukla March'a güldüm tabiki :D
Bu film Ryan Gosling'i daha çok sevmeme neden oldu. March karakterinde hafif modern Jack Sparrow havası vardı. Sanırım ben ölemiyorum cümlesi haklı :D Pek çok yerde kurtulmayı başarıyor. Russell Crowe ile iyi ikili olmuşlar. Devam film gelebilir belki.

Benim için en komik sahne asansör sahnesiydi. 2 karakterin o hal ve haraketleri ve March'ın titremesi falan iyi güldüm yani :D

8/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,598
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmin baş rolleri aslında bu türün için garip gelmişti bana ancak beni çok fena yanılttılar. İkisi de harika oynamışlar. Birde onların oyunlarına Angourie Rice'ın oyunculuğu eklenince tam oldular.

Film izlediğim komedilere oranla daha iyiydi. Filmden hiç kopmadım. Konusu biraz farklıydı zaten. Aksiyon sahnelerinde efsane güldüm zaten.

Film bence çok underrated kalmış. Komedi severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir yapım.

8/10