2014 The Judge / Yargıç | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,728
Puanı
1,060
1872194.jpg

Yargıç - The Judge (2014)

Türü: Dram
Yönetmen: David Dobkin
Senaryo: Nick Schenk (screenplay), Bill Dubuque (screenplay), David Dobkin (story), Nick Schenk (story)

Oyuncular:
Robert Downey Jr.
Robert Duvall
Vera Farmiga
Billy Bob Thornton
Vincent D'Onofrio

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Annesinin cenazesi için yıllar sonra doğup büyüdüğü yere giden Hank, annesinin aslında bir cinayete kurban gittiğini öğrenir. Hank cinayeti aydınlatmak için çabalarken, tüm yollar bir şekilde Alzheimer hastası ve yıllar önce annesiyle boşanmış olan eski yargıç babası Joseph Palmer'a uzanır...

Filmin Fragmanı

 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Bu yıl sırf oyuncular için beklediğim ve Robert Duvall'ın Altın Küre adaylığından sonra iyice meraklandıran bir filmdi.Ben beklediğimi hatta biraz da beklediğimden fazlasını buldum.

Film klişe bir senaryoyu çok iyi film yapmış.Yani konu olarak hani otoriter babayla aileden kaçıp kurtulan oğulun yıllar sonraki hesaplaşmaları vardır ya.. O tarz bir konusu var.Yani "Amerikanların Babam ve Oğlum'u" gibi diyebiliriz.Ama klişeleri de olay örgüsüyle,diyaloglarla ve oyunculuklarla çok iyi bir hale getirebilirsin.Sonuçta 2 buçuk saatlik hukuk ekseninde gelişen bir filmden bahsediyoruz.Demek istediğim çok sıkıcı ve izlenmez bir film olacakken filmi sonuna kadar sıkılmadan ve zevk alarak izledim.

Jürinin kararı açıkladığı sahne nedense kalbim küt küt attı iyi gerildim orada.:D

Oyunculuklar da mükemmeldi.Robert Downey Jr. yine her zamanki tarzında bir karakterle karşımızda ve yine mükemmel.Robert Duvall ise bence filmin en iyisi ve umarım Oscar'a aday olur.Yan roller de hep tanıdık isimlerden ve hepsi başarılı.

Müzikler fena değildi,genel olarak filmin resmi,ışıklandırması falan iyiydi.

Bence yılın izlenmesi gereken filmlerinden.140 dakikalık bir oyunculuk dersi.

8.5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,106
Reaksiyon puanı
49,773
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Şurada yazdım: http://izleryazar.com/judge-2014/

Satır başları:
  • Film gayet iyi bir film, eleştirmenler haksızlık yapmış bence filme.
  • Konuyu sevdim. Çok işlenen bir konudur bana da Babam ve Oğlum'u hatırlattı biraz ama bence işin baba-oğul ilişkisi tarafı çok da etkileyici değildi. Bir Babam ve Oğlum'da çok çok daha fazla etkilenmiştim mesela.
  • Kardeşler çok yüzeysel karakterler olarak kalmışlar filme pek katkıları yok.
  • Vera Farmiga yerine kızını oynayan oyuncuyu daha fazla görseydik daha iyiydi. :):)
  • Süresi biraz fazla uzun, 20 dakika daha kısa olabilirmiş rahatlıkla. İçeriği o kadar da dolu dolu olan bir film değil. Bazı yerlerde tempo epey düştü...
  • Robert Downey Jr. bu tip işlerde daha fazla yer almalı. Hep gişe işleriyle bir yere kadar. :)
  • Robert Duvall çok iyiydi Oscar adaylığını hak ediyor.
  • Genel olarak iyi bir filmdi Robert Downey Jr. sevenler kaçırmasın, sevmeyenler de Robert Duvall'ın niye Oscar adayı olacağını görmek için izlesin derim. :):)
7/10
 

Titanium

Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2010
Mesajlar
7,810
Reaksiyon puanı
3,698
Puanı
461
Konum
İstanbul
The Judge (2014)

2014__08__The-Judgecb.jpg


Ödül filmlerinden izlemek istediklerimin başında geliyordu, Robert yüzünden sırf, çünkü tek başına filmi taşıyabilen ender oyunculardan. Filmin konusunu bilmiyordum aslında başlarken film başlığı ile ilgili eğlenceli birşeyler izleriz diye umuyorum ki o isteğim olmadı ama yine sağlam bir film hazzı aldık.

Filmin bölümlerine gelirsek, ilk bölüm rezalet gibi geldi bana çünkü ne olduğunu anlamamıştım ve beklediğim bir konu yoktu ve roberte yakıştıramamıştım rolü ama sonra 2. bölümde olaylar şekillenmeye başlayınca işler gerçekten güzelleşmeye başladı. Ben açıkcası aksiyonel şeyleri daha çok severim, filme film olarak değil daha çok bana verdiği istek duygusuna göre gaza geldik değiminide kullanabiliriz. Duygu ve verdiği hazları daha çok önemserim kısacası. Ama gel görki bu filmin diyalogları okadar güzeldi ki oyunculuklar. Bu filmde gerçekten sıkılmam gerekiyordu ama bu adamlar gerçekten film yapmayı biliyorlar diye düşünüyorum.

Kadroda kanıdık oyuncularda vardı öylesine geçiş rolünde ki insanlarda ama ortak bir noktada birleşiyor bu iki grup, iki grupta rollerinin hakkını verdi, ıska yoktu bence. Bizi filme çekmeyi başardılar. Robert'i bu tarz bir filmde izlememiştim ama yinede içten içe aynıydı, bildiğimiz reyis rolündeydi adeta.

Son paragrafta filmin son bölümünden ayrıca bahsetmek istiyorum, o bölüme illa ki klişe diyen olacaktır bu söyleme katılmak istemiyorum, ben böyle bir oyunculuk kısmı ve gerçekcilik görmedim arkadaşl. Ben buna klişe diyemem diyenide ayıplarım. Böyle bir duygu vermeyi başardılarsa bunu klişeden ayırmak lazım.

Vera hakkında bahsetmeden olmaz, neredeyse başka filmleri izleye izleye kendisinin tüm filmlerini izlemiş bulunmuş olabilirim, çok ön planda değildi ama kendisini görmek güzeldi. Kızı rölünde ki "Leighton" ı ilk defa gördüm, güzellik abidesi diyelim ve geçelim orayıda. Robert(Yaşlı Kurt) kendisini ilk defa izlemiş olabilirim, hatıralayamadım ama bir geçmişi vardır kesinlikle adam muazzam oynadı. Küçük kız gerçekten çok şirindi, roberte öyle bir kız yakışırdı, çılgın çılgın takıldılar.


IMDb Puanı: 7.5
Sinemalar.com: 8.1

Bir film diyaloglarla,oyunculuklarla kendini ayakta tutuyorsa şapkamı çıkartırım, güzel bir film zevkiydi, bu adamlar işi biliyor der ve,

Benim Puanım: 9



 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Hukuksal terimlerle dönen bir film genel olarak "sıkıcı" denebilirdi ama bu filmde öyle bir şey yoktu. Bunda en büyük etken Robert Downey Jr. ve Robert Duvall.

Filmin ilk kısmında Hank, kendini beğenmiş, ukala ve darbe yemiş bir profil çiziyordu. Bunun sebebi ise, geçmişte yaşadıkları. İlk sahneler biraz sıkıcıydı. Konuya girildi ve hareketlilik başladı. Aile içi anlaşılmazlık konusu biraz klişe gelir, işin içine hukuk girerek bambaşka bir boyuta taşındı ve ortaya iyi bir film çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Hank rahat durmaz, Samantha'nın kızıyla bir şeyler yaşar, hem de bilmeden. Bir de kızı çıksaydı, ne gülerdim. :D

Bu ilginç detaydan sonra devam edeyim Hank'in babası ve Samantha ile sahneleri çok iyiydi.

Aslında birçok şey yüzeysel kalmış. Daha da detaya inilirdi. Gerçi o zaman çok sıkıcı olurdu. Olayların çoğu sözle anlatılmış şekliyle kaldı. Gerçi o haliyle bile iyiydi. Diyaloglarda iyi bir betimlemeye yer verildi. O olayları görmüş kadar da olduk. Filmin ekstra pozitif yanı da buydu.

Robert Downey Jr. yine çok iyiydi. Kendinden emindi, kimi zaman ukalaydı, kendini beğenmiş tarafları da vardı. Karakteriyle bunları hissettirdi yani. Robert Duvall da, Robert Downey'e çok iyi destek verdi ve film bambaşka yere gitti. Vera Farmiga'nın desteğini de unutmamak lazım.

Baba-oğul ilişkisini ve kısacası, 'aile' kavramının ne kadar önemli bir şey olduğunu iyi bir şekilde yansıttılar. Hukukun, adaletin ne kadar önemli olduğu da yansıtıldı. Başları biraz sıkıcı olsa da, gelişme ve sonuç bölümü çok iyiydi.

8.5/10
 
Son düzenleme: