Başyapıt - 1 Shutter Island / Zindan Adası (2010) - Film Yorumları

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Daha önce izlemiştim bir kez daha izlemiş oldum filmi. Gerilim-Gizem türünün en iyi örneklerinden biri. Filmde gerilim ve gizem hiç bitmediği için filmin sonuna kadar filme dahilsiniz. Filmin atmosferi, oyunculuklar, müzikler şahane. DiCaprio nasıl aday dahi olamamış anlamadım. Ben Kingsley ve Mark Ruffalo da iyilerdi.

2. kez izlendiğinde insan her şey çok açıkmış diyor gerçekten. Her şeyi belli eden sahneler bir hayli fazla. Rüya sahnelerinin ben de gereksiz uzun sürdüğünü düşünüyorum pek beğenmedim rüya sahnelerini.

Andrew Laeddis'in deli olduğu aşikar ama son sahnede ben de iyileştiğini fakat karısının ve çocuklarının ölümünü kabullenemeyip ölmek istediğini düşünüyorum. Ayrıca bir hasta "Run" yazmıştı kağıdına. Ölümde bir kaçıştır sonuçta.

Gerilim-Gizem türünün en iyilerinden biri şüphesiz.

9/10
 

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Shutter Island (Zindan Adası)
Film çok dikkat gerektiren ve ikinci izleyişte datayları daha kolay yakalamamızı ve aslında her sahnenin dolu sahne olduğunu bize gösteriyor. Ben bitirdikten sonra tekrar geriye dönüp bazı sahneleri tekrar tekrar izledim.
Leo'nun eşini canlandıran kadını film boyunca nerden izledim diye kafa patlattım. En sonunda Google yardımıyla Dawsons Creek dizisinden izlediğim kişi olduğunu anladım. Çoçukken o diziyi baştan sona izlemiştim ve onun haricinde başka projede karşıma çıkmamiştı.Bir diğer detay ise bu hafta izlediğim 2 ayrı filmde İsveçli oyuncu Max von Sydow'u izlemek oldu. Kendisi geçtiğimiz ay vefat etti.
İlk izleyişte en başta dikkatimi çeken detay:
Kaçtı denilen kadının ayakkabısız çıktıdığını belirttiklerinde orda bırakılan ayakkabıların erkek ayakkabısı olması. O an acaba kaçan kişi erkekmiydi diye düşündüm ama film içerisinde kadın olduğundan söz edilince aklım o ayakkabılarda kaldı. Filmi izlerken yer yer doktorların Leo'ya tuzak kurduklarını düşündüm özellikle o ilaçları verirken ve C bloka rahatça girmesine izin verilirken de ama ben işlerine çomak soktuğu için tuzak kuruluyor sandım ama meğerse Leo akıl hastası olan bir hastaymıs. Filmin sonu çok kötü bir ters köşe oldu. Son sahnede galiba ölüme gitti. İyileşmiş fakat hâlâ hasta olduğu oyununu oynadı
9/10
@Maskeli Fedai @Sherlock
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Awesome Stop Motion GIF by Slanted Studios
 
  • İlginç
Reactions: Maskeli Fedai

EmreCan

Favori Üye
Katılım
22 Şubat 2019
Mesajlar
11,462
Reaksiyon puanı
11,950
Puanı
710
Konum
İstanbul
İçim ürperdi, sonunu merak ediyorum. İnsanı bayağı geriyor. Nasıl bir adaya düştü bu adam böyle hayretler içerisindeyim. :D