Shia Lebeouf, Kate Mara, Gary Oldman'li Film Birleşik Krallık'ta 3 Bilet Sattı!

MEnes

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
MV5BMDc1N2E0YTItZWJlNC00MjBlLWE1Y2MtYjA5ZjIzYjRmOGVjXkEyXkFqcGdeQXVyMjk3NTUyOTc@._V1_.jpg


Başlıkta bahsedilen ve ilginç bir hikayesi olan filmin adı Man Down. Dito Montiel tarafından yönetilen film 2015 yılında Venedik ve Toronto Uluslararası film festivellerinde gösterime girerek Lionsgate'in Oscar kampanyası için aldığı filmlerden biri oldu. Lionsgate filmi 2016'da Oscar yarışına sokmak için Abd'de 2 Aralık 2016'da vizyona soktu. Yalnız filmin Abd'de yaptığı gişe 450 bin dolardı ve eleştirmenlerce aldığı not hiç mi hiç iyi olmadığı için ne Oscarda adını duyduk ne de filmden haberimiz oldu.

Sonrasında film bu yaşananlardan sonra ne amaçla olduğu bilinmeyen bir şekilde Birleşik Krallık'ta 27 Mart 2017'de vizyona girdi. Vizyona girdiği salon sayısı sadece 1'di ve alınan bilet sayısı ise ilk gün 1 ikinci gün 2 bilet olmak üzere toplam 3 oldu. Filmin kadrosunda ise Gary Oldman Shia Lebouf ve Kate Mara gibi yıldız isimlerin olduğunu hatırlatalım. Böyle bir kadronun koca Britanya adasında Gary Oldman'ın memleketinde sırf meraktan dahi olsa daha fazla ilgi görmesi beklenirdi elbette. Lionsgate'in filmi satın alırken yaptığı anlaşmadan dolayı Birleşik Krallık'ta filmi gösterime sokma zorunluluğu olmuş da olabilir. Bu yüzden de aradan çıksın diye de formalite icabı 1 salonda gösterip hemen gösterimden çıkarmış olabilirler.

Sinemanın iyi yönetmenlerle ve iyi senaryolarla yapılması gerektiğini ve oyuncuların da film seçerken dikkatli olması gerektiğini anlatan çok iyi bir örnek olmuş bu film. Oscar adaylığı bulunan ve başarılı bir oyuncu olan Gary Oldman'in kendi memleketinde 3 biletlik gişe yapmasına bile sebep olabiliyor işte kötü film seçimi. Oyunculara diyecek şey ise lütfen düzgün filmler seçin ve sevenlerinizi üzmeyin. :)