SİYAD Rehberi '14: En İyi Kurgu

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,694
Reaksiyon puanı
63,084
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
winter-sleep-movie.jpg

Kış Uykusu

Adaylar:
  • Emre Boyraz (İtirazım Var)
  • Nuri Bilge Ceylan & Bora Gökşingöl (Kış Uykusu)
  • Ruşen Dağhan (Köksüz)
  • Yorgos Mavropsaridis (Sivas)
  • Theron Patterson (Kusursuzlar)
3 günlük kısa bir aradan sonra yine SİYAD Rehberi ile sizlerle birlikteyim. Gelecek haftaya kadar tümdalları tamamlayıp son tahminlerimi de daha sonra sizlerle paylaşacağım. Ama tahminlerimde bulunurken birkaç değişiklik yapacağım gibi görünüyor. Neyse. Bugün En İyi Kurgu kategorisini inceleyeceğiz. En İyi Film dalında aday olan tüm yapımların yerini aldığı kategoride ilginç bir rekabet bizleri bekliyor.

Kusursuzlar kurgu anlamında pek yeni bir şey vaat etmediği için doğal olarak ödülü alma ihtimali de az. Sonuçta bu dalın adı "En İyi Kurgu". Yani bu alanda farklı bir şeyler yapabilen filmler, ödüllendiriliyor genelde. Sivas'ın kurgusu da iyi olmasına rağmen Kusursuzlar ile aynı dertten muzdarip. Bu yüzden gerilerde kalacak gibi. Köksüz'ün kurgusu ise olası bir sürpriz için en uygun aday gibi görünüyor. İlla ki bir dalda ödüllendirilecektir, ama o dalın bu olduğundan pek emin değilim.

İtirazım Var ise bu kategoride de kendince bir iddiaya sahip. Kış Uykusu olmasaydı teknik dallardan 1-2 tanesini zaferle sonuçlandırırdı (yine de müzik dalında kazanacak gibi), ama burada da yine onunla karşı karşıya geldiği için işi zor. Kış Uykusu da yılın en iyi kurgusuna sahip kuşkusuz ve ödüllendirilmemesi gibi bir ihtimal kesinlikle söz konusu olamaz. Bu yüzden Kış Uykusu'nun rahatça elde edebileceği bir zafere daha hazırlıklı olun.

Kazanacak: Kış Uykusu
Kazanabilir: İtirazım Var
Sürpriz: Köksüz

***
Yarın: En İyi Senaryo
 
Son düzenleme:

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,118
Reaksiyon puanı
49,788
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bence Kış Uykusu'nun net favori olmadığı dallardan biri. Diğer filmler için sürpriz yapmak için uygun bir dal gibime geliyor. İtirazım Var olabilir bu film. Keşke Sivas'ı da izleyebilseydim de ona göre yorum yapabilseydim. :)