Popmunda oyun bilgileri (Dev bir arşiv topladım) [Güncel]

Fb_King

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2009
Mesajlar
2,072
Reaksiyon puanı
293
Puanı
204
Suç
Malesef, kötü durumdaki kulüplerin sayısının çok olması, suç için türeme alanı oluşturmakadır. Aynı şey, çok kötü durumdaki parklar ve gelecekte dahil edilecek belli başlı mekanlar için de söylenebilir. İyi bir hapishane ve tabii ki iyi bir okul sistemi suçu azaltacaktır. Günlük işçiler ne kadar varlıklı ise, suç işlemek için o kadar az sebepleri vardır.
Hem mekan sahipleri hem de şehirde yaşayanlar bilmeliler ki, eğer şehirde suç oranı yükselmeye başlarsa, hoş olmayan şeyler yaşanabilir. Ayrıca, yüksek suç oranları yeni günlük işçilerin şehre gelişini yavaşlatacaktır ve bu da şehrin çalışan işgücünün küçülmesine sebep olacaktır.
Sağlık
Günlük işçilerin sağlığı, kamu hastanelerinin varlığından etkilenir. Spor salonları da bir miktar yardımcı olabilir. Günlük işçiler gösterişli ve pahalı spor salonlarına gitmezler. Seviyesi “düzgün” ve daha yukarı olan şeyleri pek tercih etmezler. Yeşil alanlar doeların sağlığı için iyiyken fabrikalar ve düşük kaliteli dövmeciler ise kötüdür.
Ruh Hali
Günlük işçilerin ruh hali, iyi parkların bulunmasından yararlanır. Eğer kendilerini zengin hissederlerse bu onları mutlu eder, ve bol bol ucuz (düşük kaliteli) kulüplerin varlığı da makbuldür.
Günlük Harcamalar
Her gün, günlük işçi aileleri, alın teri kazançlarının bir kısmını ihtiyaçlarına harcarlar. Her işçi, genelde kendisinin ve ailesinin ihtiyaçlari için günde $20 harcar. Eger zengin hissederlerse, çok daha fazlasını mağazalara, kulüplere ve benzeri basit zevklere harcayacaklardır.
Elbette, ihtiyaçları için paraları olmaması durumunda bir kıtlık yaşanacaktır! Bu durum, bir sivil huzursuzluğa ve günlük işçi arzında bir azalmaya yol açacaktır!
Günlük Çalışanlar
Günlük çalışanlar (genelde) fakir, basit ve çok çalışan, ve ne hikmetse adları hep ya John ya da Jane Doe olan insanlardır. Şehirde yaşar ve günlük bir seviyede iş alırlar (İşçiler bölümüne bakınız).
Bu işgücü sabit değildir. Eğer sağlıkları yerinde ise sayıları artacaktır. Eğer mutlu tutulurlarsa, isyan veya yokedici bir tutum sergileme riskleri olmaz. Genel mutluluğun yüksek olması, şehir dışından veya taşradan da daha fazla sayıda günlük işçiyi şehre çekecektir. Suç da, yine bu insanlar arasındaki bir başka faktördür.
Hissedarlar ve Şirket Başkanı
Hissedarlar Toplantısı oyun yılında birkez, veya şirket başkanı olmadığında yapılır. Hisseler ödendiğinde, hisse oranlarına göre paylaştırılırlar. Hisse sahipleri hisse payları oranında oy hakkına sahiptir. Örneğin, bir şirketin %15ine sahipseniz, oyunuz %15 değerinde geçerlidir. Oy kullanmak için, Varlıklar ve Borçlar sayfanıza gidin, şirket hisseniz için YÖNET’i tıklayın. Burada oy kullanma hakkında daha derin bilgiye sahip olacaksınız.
Şirket Hisseleri
Şirket sahipleri, şirket hisselerini başka oyunculara verebilir. Bu birçok oyuncunun bir ortaklık şemsiyesinde çalışmasını sağlar. Hisse vermek para vermekle aynı şekilde olur, yalnız hem alan hem de veren oyuncu Şirket Lisansı sahibi olmak mecburiyetindedir. Varlıklar ve Borçlar sayfasına gidin, hisse vermek istediğiniz şirketiniz için YÖNET’e basın. Sonra Hisse Ver’i tıklayın. Daha sonra kime ne kadar hisse vermek istediğinizi belirleyin.
Şirketler
Biz dünyayı fethetmek isteyenler için.
Bir sanatçı olarak hayattan ağlayasıya sıkılıyorsanız ve karakterinizin daha fazla çaba gerektiren işler için yaratıldığını hissediyorsanız, kendi şirketinizi açmak isteyebilirsiniz.
Sadece geçerli bir Şirket Lisansına sahip oyuncular kendi şirketlerini açabilirler. Şirket Lisansları gerçek parayla oyun dükkanımızdan satın alınabilir.
Bir şirket sahibi olarak farklı şehirlerdeki mekanları satın alıp onları kontrol edersiniz. oyundaki bütün mekanlar gerçek insanlar tarafından kontrol edilir. Oyundaki tüm iş teklifleri sahiplenilmiş şirketler aracılığı ile karakterler tarafından yapılmaktadır.
Kendi şirketinizi açmak için tek yapmanız gereken belediye binasına gidip 12 000 TL olan cüzi miktarı ödeyerek şirketi kaydettirmek. Bu işlemi yaptıktan sonra iş yapmak istediğiniz sektörde hizmet veren bir mekan ya da bina satın almakta özgürsünüz. Daha fazla bilgi için Mekanlar ve Personel kısmını okuyunuz.
Daha büyük şirketlerin sahipleri iş yükünü azaltmak için mekanlarını işletmek üzere CEOları ya da Yöneticileri işe almayı düşünebilirler. Bir CEO bir mekanı yükseltmek ve orada tutmak için gerekli tüm önemli işlerle ilgilenebilir. Daha fazla bilgi için bkz. CEO/Mekan Yöneticisi Olarak Çalışmak ÖNEMLİ: Büyük güç beraberinde büyük sorumluluğu getirir. CEO olarak yetkilerini istismar eden oyuncular kovulmalıdır.
Tur Menajeri
Bir tur menajeriniz yoksa, dünya turunuzun yolunda gitmesi şans olur. Bu çalışanın yeteneği sayesinde, rodileriniz ortalıkta çil yavrusu gibi koşuşturmayacaklar, şoför amca bir ağacın altında uyuya kalmayacak, ses teknisyeniniz şoför amcanın yanında olmayacak, ve asistanlarınız indiğiniz uçağın hostesleriyle kaçmayacaktır.
Kişisel Asistan
Kişisel asistanlar, her bir grup üyesinin kişisel ihtiyaçlarını karşılar. Tekel bayii’ne gidip bir şeyler kapmaktan, yatağa güller sermeye kadar herşeye bakarlar. Kişisel asistanlar, grup üyelerinin mümkün olduğu kadar mutlu olması için ellerinden geleni yaparlar.
Grup üyesi başına bir kişisel asistan aslında işi görmelidir. Burda gereğinden fazla lükse kaçmaya gerek yok. Rock yıldızları o kadar da kaprisli değildir!
Ses Teknisyeni
Tayfanın bu çok değerli elemanı, enstrümanlarınızın ve vokalin seyirciye en mükemmel şekilde gitmesine çalışır. Neticede, dünyanın en iyi gitaristi insanın dilini yutturan solosunu atarken, vokalistin uğultusundan duyulmuyorsa, neye yarar o solo?
Rodi
Bunlara geri hizmet teknisyenleri de diyebiliriz. Ama bu pek ‘rock’n roll’ gibi gözükmüyor değil mi? Bu çalışkan insanlar, müzisyenler tarafından kullanılan bütün ekipmandan sorumludur. Genellikle, havlular, su, sahnede bir konser programı olmasını sağlar ve oluşan tersliklerde müzisyenlere yardım ederler. Ancak en önemli görevleri, her konser için sahne düzenini indirip kurmalarıdır. Ne kadar fazla rodiniz varsa iş o kadar çabuk biter. Genel kural olarak bir rodi, saatte 10,000 watt’lık ekipman kurabilir.
Aynı zamanda bu elemanlar ekipmanınızın zarar görmesini de engelleyeceğinden, aletlerinizi ikide bir yenilemek zorunda kalmazsınız.
Nakit Primler
Nakit prim vermek ekibinizin moralini bir hayli yükseltmeye yarar. Keyiflerini yüksek tutmak için prim vermek zorunda değilsiniz, ama bunun zararı da olmaz. Keyiflerini tavana vurdurmak akıl almaz paralara mal olabilir, o yüzden çok mecbur kalınmadıkça yapmamakta fayda var. Bunun yerine çok daha küçük primleri düzenli olarak vermek daha mantıklı. Haftada sadece bir kere nakit prim verebilirsiniz.
Yetenek Düzeyi
Ekibinize yeni alınan her çalışan düşük bir yetenek puanıyla başlar. Zaman içinde, grubunuza ve çalışma arkadaşlarına alıştıkça yetenek puanı yükselir. Bundan dolayı birçok kişiyi işe alıp kovamak pek iyi bir fikir değildir.
Ekip Ruh Hali
Mutlu bir ekip, iyi bir ekiptir. Kariyerinizin seyrine göre ekibin mutluluğu da dalgalanacaktır. Bir tur menejerinin olması genelde ekibin moralini yüksek tutar, özellikle çalışan sayısı fazlaysa. Emeklerinin karşılığı olan maaşlarını alamamaksa, onları çok üzer. Bunu yeni elemanlar alırken aklınızdan çıkarmayın.
Ekipten birilerinin kovulması, diğerlerinin keyfini kaçıracaktır.
Teknik Elemanlar
Mutlu ve çalışkan bir ekip kariyerinize çok fazla katkıda bulunabilir. Bütün bu insanları işe almak zorunda değilsiniz, elbette onlarsız da gayet iyi olabilirsiniz. Ancak, büyük yıldızlar için güvenebilecekleri bir ekipleri olması, bir mecburiyettir.
Sanatçı tarafından ekibin parası haftalık olarak ödenir. Eğer sanatçı, ekibinin parasını ödeyemezse, keyifleri kaçar ve daha kötü bir iş çıkarırlar. Etkinlikleri buna bağlı olduğu için, maaşını ödeyemeceğiniz çalışanlar almasanız iyi olur.
İnsanları işe alırken dikkatli olun. Çabuk neticeler almak için bir servet harcayıp gereksiz sayıda insan almayın. Genellikle, küçük mutlu ve işe yarar bir ekibe sahip olmak, kafası karışık, depresif bir grup metalcinin Devasa Dünya Turunuzu yürütmeye çalışmasından iyidir.
Grup Sıralaması
Burası, sizin sanat kariyerinizi diğerler grup ve sanatçılarla karşılaştırmanıza imkan sağlayan bir listedir. Tahmin edebileceğiniz gibi bütün bu çabalarınızın sonunda kendi müzik türünüzde birinci sıraya yerleşip, gerinizde bıraktıklarınıza alaycı bir bakışla cevap vermekten daha tatmin edici bir şey yoktur.
Otomatik sıralama sistemi listelerdeki sanatçı ve grupların yerlerini hafta içerisinde farklı zamanlarda düzenler. Bu sistem genel olarak ağır işler ve uzun vadede gösterdiğiniz performansı sıralamanıza yansıtır. Ne kadar yükseldiğiniz ise sanat kariyerinizin TÜM yönlerinde ne kadar başarı gösterdiğinize bağlı olarak değişir; Albüm satışları, Konserleriniz, Radyoda yayınlanan parçalarınız ve benzeri herşey bu kategoriye dahildir.
Yönetmenler
Mekan içinde klip yönetmenliğine en uygun kişi otomatik olarak yönetmen sıfatıyla atanacaktır. Uygun kişinin seçilmesinde beceri seviyeleri ve video için yapılmış olan ön hazırlık miktarları temel etkileyici faktörlerdir.
Bir karakter eğer ki, o anda başka bir iş ile meşgul ise,çekim zamanında yapım grubuna yönetmen olarak atanamaz.
Temel fotoğrafçılık, sinemacılık ve ilgili müzik türü gerekli yeteneklerdir.
Müzik Klipleri
Bir şarkıyı klipten daha iyi hiçbir şey duyuramaz.
Kendi klibinizi çekmek için kariyer sayfanızdaki ‘Video Klipler’ bölümünde bulunan ‘Klip Yarat’a tıkladıktan sonra, önceden kaydetmiş olduğunuz şarkılardan hangisine bir klip çekmek istediğinizi belirlemek yeterli olacaktır. Bunları gerçekleştiren oyuncu otomatik olarak klibin yapımcısı olarak atanır.
TUR OTOBÜSÜ HAREKETI
Bu tercih size, tur otobüsünüzün, konserden konsere otomatik olarak gitmesi ya da sizin elle bir seyahat programı çıkarabilmeniz seçeneklerini sunar. Bu özellik sadece VIP oyuncular için geçerlidir.
PERFORMANS HıRSı
Sanatçının sahnede nasıl davranacağını ve grup üyelerinin sahne aldıkları sıradaki hırsını belirler.
Sakin takıl
Sanatçınızın sağlığını korur. Ancak güzel yorum almak için en uygun yöntem olduğu söylenemez.
Normal
Sanatçınız için varsayılan davranış budur.
Ver Coşkuyu!
Sizin için yapılan yorumları yükseltmek için birkaç konser sırasında bunu seçin. Bu derece hırs sağlığınızı kötü etkileyeceğinden bu seçeneği idareli kullanmalısınız.
DAVET TERCIHLERI
Grubun davet kabul etme sınırlarını belirler.
Davetiye kabul etme
Size davet gelmesini istemiyorsanız bu alternatifi seçin. Düzenleme yapan insanlar konser ya da yarışmalar için size davet gönderemezler. Bu durum tercih yapılmadan önceki davetleri etkilemez.
Yalnızca yarışmalardan gelen davetiyeler
Bu seçenek konser davetlerini bloke edip yarışma davetlerine izin verir.
Davetiye alımına açık
Mümkün olduğunca çok sahne almak istiyorsanız bu alternatifi seçebilirsiniz. Çömezler için muhtemel en iyi seçenek budur. Aynı zamanda varsayılan değer olarak ayarlanmıştır.
Otel odasını dağıtmak
Grup üyeleriniz otelden ayrılmadan önce otel odasını talan etmeyi tercih edebilirler. Çok klas bir davranış olmasa da kesinlikle rock’n'roll ruhuna uyan bir davranış. Grup üyeleri bunu yaptığı takdirde grubunuz şöhret kazanacaktır. Bu seçenek bireysel olarak grup üyeleri tarafından Önceliklersayfasından kontrol edilir.
Herzaman otelde kal
Sırada üç seçenek var. Seçiminize göre kalacağınız ucuz/standart/lüks otele göre o şehirde bir miktar şöhret kazanırsınız. Ne kadar ünlüyseniz o kadar iyi bir otelde kalmanız ve o oranda kazanımınız olması beklenir. En ucuz oteller çömezler için iyi bir seçenek, standart oteller bir aşama daha iyi ve çoğu grup için iyi bir seçenek. Lüks oteller herkes için iyi ve mega starlar için tek iyi seçenek.
Ucuz, standart ve lüks otellerin fiyatları şehirdeki otel sahipleri tarafından belirlenir. Otel sahipleri dikkat: Sadece $20 ile $500 arasındaki fiyatlar geçerli, fiyatı bu aralıkta tutun.
TURNE OTEL TERCIHLERI
Grubun dünyada nasıl yolculuk ettiğini belirtir. Nasıl bir otelde kalıyorsunuz? Rock’n'Roll hayat tarzı talepkardır. Ve pahalı.
Tüm grup üyeleri bu ayarlamadan etkilenecektir.Fakat, grup üyelerinden birinin o şehirde bir dairesi varsa, o dairede kalacak ve bu seçenekten etkilenmeyecektir.
Önemli: Bir otel ayarı seçtiğinizde grup üyelerinin günlük otel masraflarını sürekli karşılayabileceğinden emin olmalısınız. Karşılayamadıkları takdirde grubun şanı zedelenecektir!
adyoda Çalınan Şarkılar
Albümlerde şarkılar çıkardığınızda bunların, radyolarda çalınma şansı vardır. Radyolar, son zamanlarda ünlü sanatçılar tarafından çıkarılan, iyi kaydedilmiş şarkıları çalmayı tercih ederler.
Şarkılar, yapım şirketi onları basar basmaz radyo istasyonlarının çalması için piyasaya çıkarılırlar. Bir ay içinde çıkarılan albümlerin radyoda çalması için ek desteğe ihtiyaç yoktur. Ama albümün çıkışı bir aydan öncesine dayanıyorsa radyoda çalanları, insanların satın alması için desteğe ihtiyaç vardır. Yoksa albüm eski haber olur ve piyasadan çekilir.
Pazar Payı ve Sanatçı Popüleritesi
Albüm satışlarınız, değişik pazar bölümlerinde ne kadar popüler olduğunuza bağlıdır. Bir pazarda tanınırlığınızı arttırmak için onun ilgisini çekmelisiniz. Pazar payı popüleriteniz, o kısmın çaldığınız müzik türünü ne kadar sevdiği ve dünya genelinde ne kadar ünlü olduğunuza bağlıdır.
Albüm Satışları
Albüm satışları haftalık olarak hesaplanır. Gelir, yapım şirketi ve sanatçı arasında kontratları uyarınca paylaşılır. Albüm satışları “şehir pazar bölümlerine” göre olur. Bir pazar bölümü “genç erkekler” olabilir. Yani, örneğin, belli bir miktar albümü New York’taki genç erkeklere belli miktar albümü, Londradaki erişkin bayanlara satarsınız.
Albüm Kontratları ve Albüm Kaydı
Kariyeriniz parlamaya başladı, yerel barlarda konserler veridiniz ve kendinize ait birkaç şarkıyı kaydettiniz. Şimdi bir kontrat yapma zamanı geldi.
Albüm çıkarmak için bir kontratınız olmalı.
Albüm kontratları bazen yerel dergide de çıkar. Ancak genelde bir albüm yapımcısıyla temas kurup onları ikna etmeniz gerekir. Yapımcıya bir mesaj gönderir ve kendinizi tanıtırsınız. İyi kontratlar yapmanın tek yolu budur.
Sahne Ekipmanı
Konsere getirdiğiniz sahne ekipmanı konser performansınızı etkiler. Ayrıntılı ekipman listesinde aracınızdaki tüm ekipmanı ve durumlarını görebilirsiniz. Kişisel enstrümanlarınızı ister yanınızda isterseniz tur otobüsünüzde tutabilirsiniz. (Merak etmeyin konser saatinde mekana getirileceklerdir.)
Zamanla sahne ekipmanınız eskir, bir veya iki yıl içinde bunları değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Diğer bir önemli nokta ise, mekanın ses kapasitesi ve sizin ses çıkış gücünüzdür. Eğer mekan sizin ekipmanınızı kaldırabilecek kadar iyi değilse mümkün olan bütün puanları alamazsınız.
Tur otobüsünüzü hareket ettirmek
Otobüs hareketlerinizi sanatçı sayfanızdan ayarlayabilirsiniz. Bir grup üyesi olarak, seyahatinize tur otobüsünüzle mi yoksa alternatif bir yolla mı çıkacağınıza karar verebilirsiniz. Aynı zamanda eğer VIP üye iseniz, tur otobüsünüz otomatik olarak da hareket edebilir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için Kurallar bölümünün altından sanatçı tercihlerine göz atın.
Tur Otobüsleri
Bir tur otobüsü sahibi olmanın asıl amacı grubunuzun bütün aletlerinin konserler için taşınabilmesidir.
Büyük bir tur otobüsüne ya da tonlarca ekipmana sahip olmak zorunda olmasanız da iyi bir gösteri çıkarmak istiyorsanız bunlara ihtiyaç duyacaksınız. Sahne Ekipmanları dükkanından satın alınan her eşya, sanatçı tarafından ödenecek ve direk olarak tur otobüsünüze koyulacaktır, bu demek oluyor ki aynı şehirde olmalısınız.

Konser öncesi tavsiyeler :
• Uygun miktarda şarkı çalın, ne çok fazla olsun, ne de çok az.
• Gösterinizin yer alacağı klübün bulunduğu şehire gitmeyi unutmayın.
• Gösteriniz esnasında, konserinizin gidişatını klübün anasayfasında görebilirsiniz.
• Konser esnasında mekanı terk etmeyin!
Seyircilerin daha önce hiç duymadığı şarkılar, canlı performans esnasında çalındıktan sonraki 24 saat içinde seyirciler tarafından öğrenilmiş sayılır
Ekstra Hizmetler
Hepimiz, gerçek rock yıldızları gibi, bize özel hizmet edilmesini ve şımartılmayı severiz. Ekstra hizmetler listeniz, konser için gittiğiniz her barın tedarik etmesini istediğiniz şeylerin bir listesidir. Başlangıçta ekstra hizmetler listesine ekleyebileceğiniz çok fazla şey yoktur. Fakat şöhretiniz arttıkça listeye ekleyebileceğiniz yeni ve birbirinden lüks istekler açılacaktır.
Grup Üyeleri ve Enstrümanlar
Şarkıları herhangi bir şekilde düzenlenmiş müzisyenlerle çalmak mümkün olsa dahi her zaman grupta şarkıların baskın enstrumanlarını öncelikli olarak çalacak olan elemanların bulunmaları faydalıdır.

İyi Bir Gösteri Nasıl Olur?
İyi bir gösterinin temel taşı bolca pratik yapılmış,iyi şarkılarınızı sahnede seyircilerinizle paylaşmaktır. Ünlenmiş şarkılar, insanların kulaklarında yer edip eskimeye başlamadıkları sürece iyi tepki alırlar.
Gösterinizi müzik harici sahne şovlarını gereğinden fazla kullanarak sıkıcı hale getirmeyin.
Grubun durumu önemlidir. Birbiriyle sıkı ilişkiler kuran, sağlıklı ve mutlu grup üyeleri sahip olacağınız büyük artılardan birisidir. Çekicilik, dış görünüş, ve vokal yetenekleriniz gibi özelliklerin hepsi performansınıza katkıda bulunur.
Komple cover çalmaktansa, grup üyelerinin yaptığı parçalara yer vermek daha başarılı sonuçlar getirir.
SAHNEYE ÇıKMAK
Bunun için kariyer sayfanızda bulunan “Konserler” bölümüne girip, bahsi geçen gösterinin yanında bulunan “Konser Planı” seçeneğine tıklayarak gerekli menüyü açabilirsiniz. Buradan çıkacağınız konserde hangi parçalarınızı, hangi sırada çalmak istediğinizi seçebilir, ve gösteri boyunca seyircilerinizi etkilemek için neler yapacağınızı ayarlayabilirsiniz.
Sanatçı kararları
Sanatçı olarak, konser vereceğiniz klübü ararken karar vermeniz gereken birçok konu var. Sizin tarzınızda grupları hedef alan klüpleri seçmelisiniz.
En popüler gruplar için, yüksek standart bilet fiyatlı klüpler, bilet satışı yapıp klübü doldurmak açısından en iyi seçenek olabilir. Standart bilet fiyatı düşük olan klüpler, çömezler için daha uygun olabilir. Adını hiç duymadıkları bir grubun biletlerini alacak kadar çılgın 10 adam yerine gitar rifinizin muhteşem olduğunu yayacak 100 kişinin sizi izlemesi daha iyi.

Bilet fiyatını düzenlemek
Klüp yöneticisi bilet fiyatını herhangi bir zamanda indirebilir. Konser ilk ayarlandığında (klup sahibinin de düzenleyebildiği) standart bilet fiyatıkullanılır. Klüp yöneticisi bilet fiyatını herhangi bir zaman düşürebilir anca yükseltemez.

Konser iptal etmek
Bir konseri iptal edebilirsiniz ancak bunu konsere çıkmanız imkazsız olmadığı sürece tavsiye etmiyoruz: Konser iptal etmek hayranlarınızı sinirlendirir ve söhretiniz darbe alır. Bu durum konser düzenlemeleri için harcama yapmış olan klüp yöneticisinde kötü izlenim bırakmanıza da sebep olur.
Bilet Limitleri
Ufak konserler fazla planlama gerektirmez. Konserler büyüdükçe klüp yöneticisi için işleri organize etmek zorlaşır.
Bir konser ayarlandığında bilet limiti klubün standart bilet limiti ile başlar. Standart bilet limiti klüp yöneticisi tarafından belirlenir. Konser ayarlandığı anda klüp belirlenmiş limit için gerekli ödemeyi yapmak zorundadır.
Klüp yöneticisi, satışların iyi gittiğini gördüğünde, sonraki herhangi bir zamanda o konser için limiti yükseltebilir. Ancak, satış limite dayanırsa, limit yükseltilene kadar satışlar durur.
Limitler:
500 kişi: hiç 1000 kişi: 200 TL 2000 kişi: 700 TL + önceki masraflar = 900 TL 5000 kişi: 1 700 TL + önceki masraflar = 2 600 TL 10000 kişi: 3 500 TL + önceki masraflar = 6 100 TL 10000 kişi bir klüp konseri için üst limittir.
BILET SATıŞLARı
Konser tarihiniz ayarlandığı andan itibaren (sanatçı kendi ayarlamış ya da gelen bir daveti kabul etmiş olsa da), hayranlarınız bilet rezerve etmeye başlar. Konser bir yıldan daha sonraki bir tarihe ayarlanmışsa hayranlarınız bu konseri zamanı gelene kadar görmezden gelecektir. Kimse bu kadar uzun zaman önceden plan yapmaktan hoşlanmaz.

Nasıl bir gösteri ayarlarım?
Bir gösteri ayarlamanın pek çok yolu var aslında. En Basiti, “It’s Pop” adlı derginin yerel sayısını okumaktan geçiyor. ‘Özel Dosyalar’ bölümünde hangi klüplerin size sorgusuz sualsiz gösteri zamanı verdiklerini görebilirsiniz. Son olarak klübe gidip, gösteriniz için bir tarih aldığınızda da artık hazırsınız demektir.

KONSER AYARLAMAK
Kariyerinize iyi başlamanın püf noktası, başarılı bir gösteri düzenlemektir. Repertuarnıza birkaç parça eklediğinizde işiniz bir mekanda gösteri ayarlayıp, elinizdekileri seyircinizle paylaşmaya kalmış demektir
Prova ve Müzik Türü Yetenekleri
Grup üyelerinizin müzik türündeki yetenekleri provanın getirisinde büyük rol oynar.
Eğer grup üyeleriniz çalıştığınız müzikte yetenekli değillerse en yüksek prova seviyesi 50%’dir.Geri kalan 50% sadece grup üyeleri türde yeterince yetenekli ise kazanilabilir.Müzik türü yetenekleri aynı zamanda şarkıları ne kadar hızlı çalışabileceğinizi de etkiler.
Prova esnasında her şarkı ayrı ayrı değerlendirilir. Bu şu anlama gelir, eğer türünde yeteneğiniz olmayan şarkılar çalışıyorsanız bu, yeteneğinizin olduğu türdeki şarkıların durumunu etkilemez.
Prova
Bir sanatçı olarak kariyerinizin en önemli etkenlerinden biri de provadır.Her zaman için yoğun programınızda prova, veya bazılarının dediği gibi parçalarınızı çalışmanız için zaman olmalı.
Eğer sahneye veya kayda parçalarınızı çalışmadan çıkarsanız, çok da iyi bir performans beklemeyin.
Prova için tek yapmanız gereken, yerel bir prova stüdyosuna gidin ve boş bir zamanı ayırtın.Bütün prova stüdyolari aynı anda en fazla iki gruba birden hizmet verebilir.Baska bir şey için ayırttığınız zaman ile prova için ayırttığınız zamanın çakışmamasına dikkat edin. Ayrıca bir yerden bir yere gitmek için yeterli vakit olmasi için, iki ayırtılmış zaman arasında en az bir saat olduğuna emin olun.
Bir prova genelde 4 saat sürer.Bu süre esnasında, repertuarınızdaki şarkılardan solundaki kutuyu işaretlediğiniz parçaları çalışırsınız. 10′dan fazla parça seçmek, çalışmak için yeterli vakit olmayacağından, size bir yarar sağlamaz.
Çalışmak için ne kadar az parça seçerseniz, çalıştığınız parçalar o kadar iyi olacaktır.Bu şu anlama geliyor ki, eğer bir parça kaydetmeye gidecekseniz, sadece ama sadece o şarkıyı çalışmak sizin için en iyisi olacaktır. Ayrıca, parçanın çalışılmasında ilerledikçe, o parçanin ilerleyişi gittikçe yavaşlayacaktır. 100%’e yaklaşmak zordur ve çok çalışma gerektirir. Bütün repertuarın 100%’e gelmesi neredeyse imkansızdır.
Çalışmadığınız parçalar zamanla unutulacaktır. Bu yüzden, sahnede iyi olmak istiyorsaniz, sürekli prova yapmanız gerekecektir.
Müzisyenler için Müzik
Sırtınızı izleyenlere dönün ve içinizdeki gerçek virtüözü bulun. Bu tür müzik kendi grubunuz içinde çok saygınlık kazanmanızı sağlarken, kitleler tarafında sevilmenize yaramayabilir. Sanat için sanat.




 

Fb_King

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
11 Aralık 2009
Mesajlar
2,072
Reaksiyon puanı
293
Puanı
204
Halkı Coşturan Müzikler
Bazen karşınıza zor bir izleyici çıkar ve onları kazanmak için kendinizden ödün verirsiniz. Unutmayın hiç kimse hergün yılbaşını kutlamak istemez. Halkı coşturan müziklerin etkileri çok yoğun olarak müzik türüne de bağlıdır. Heavy Metal coşturmaları bazı ciddi head-bang aktivitelerine, Reggae coşturmaları ise izleyicilerin Mary Jane’lerini çıkarmakarına yarayabilir.
Kolay Dinlenenler
Kendi şarkılarınızı radyoda duymaktan asla sıkılmazsınız. Diğer insanlarında sıkılmadığından emin olmak için bu tür şarkılar yazın.
Dans Müziği
Bir DJ için en büyük kabus boş bir dans pistidir. Bu tür acil durumlara karşı bu şarkılar kullanılabilir. Dans müziği değişik müzik türlerinde aynı başarıyı göstermektedir.
Dile Dolananlar
Sahnenin ortasında durum 10000 kişinin sizin yazdığınız bir şarkıyı bir ağızdan söylemesini dinlemek en narsist tatmin yollarından biridir. Gerçi siz bunu iyi bir dile dolanan şarkı yazmadan öğrenemeyeceksiniz.
Türkü
Bunun bütün yavaş şarkıları tanımlayan bir isim olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sevişme müziği yazma sanatı bir günde öğrenilmez.
Melodi Türleri
Hayranlarınız sadece bir tür melodi kullanırsanız zamanla sıkılacaktır. (Eğer bir Ramone değilseniz). Bütün melodi türlerini kullanmanız gerekmiyor. Ancak hangi kombinasyonların sizin sanatçınıza daha çok uyduğunu keşfedin.
Tempo
Bu, şarkınızın temposunu ayarlar. İtalyanca kelimeler size bir anlam ifade etmiyor olabilir. Tempo kelimelerinin okunuşları, yaklaşık olarak dakika başına vuruş değerleri ile benzerlik göstermektedir.
Largo - 40
Lento - 60
Adagio - 66
Andante - 76
Moderato - 108
Allegro - 120
Presto - 168
Vivace - 200
Baskın Enstrümanlar
Her yeni şarkı yazdığınızda şarkının hangi enstrüman için yapılmış olduğunu belirlemeniz gereklidir. Bir şarkının baskın enstrümanları, şarkı sahnede çalınırken ön plana çıkar.
Baskın enstrümanlarını sahnede çalmıyor bile olsanız, şarkıyı canlı olarak çalabilirsiniz. Ancak büyük ihtimalle kötü bir performans olacaktır. Bu nedenle, grubunuzda kullandığınız enstrümanları seçmek daha akıllıca olabilir. Sahne Performansı bölümünden bununla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Müzik bestelerken aşağıdakiler yardımcı olabilir:
• İyi şarkı yazmaktaki en büyük etken karakterinizin müzikal yeteneğidir.
• Müzik bestelerken evde ya da otelde kalmak iyi bir fikir.
• Bestecilik ve Şiir yazma yetenekleri faydalıdır.
• Karakterinizin önceliğini Müzik Bestele olarak ayarlayın.
• Yeni şarkı üzerinde çalışmaya başlarken sağlığınızın iyi olması yararınızadır.
İlham Tohumları
İlham tohumları, üzerinde çalıştığınız şarkı için yazdığınız şarkı sözünü ya da yaptığınız besteyi geliştirmek için kullanılabilecek küçük şeylerdir. İlham tohumu kazanmanın en kolay yolu karakteriniz Bütün Gece Partile modundayken kulüplerde takılıp canlı konser izlemektir. İlham tohumu kazanmak için partilediğiniz sırada cebinizde belli bir miktar para olması gerektiğini unutmayın.

Basın Gücü
Sonunda, şöhretinizi arttırabilmek için unutmamanız gereken bir etken daha; Basın Gücü. Eğer meşhur olmak istiyorsanız basının gözü önünde olmak çok önemlidir. Basın gücünüzü, onlarla konuşarak arttırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için lütfen Karakter öncelikleri bölümünü gözden geçirin.
Sanatçı Şöhretinizi Oluşturmak
Oyunda başarının en büyük anahtarlarından birisi sanatçınızın şöhretidir. Sabırsız oyuncular zorlanabilirler ancak meşhur olmak uzuuun bir yolculuktur ve bu zaferi daha da tatlı kılar.

Karakteriniz
Karakteriniz oyunun en önemli elemanıdır. Eğer karakteriniz iyi değilse oyunda yaptığınız her iş kötü olacaktır. Sizin ana parçanızdır. Ona iyi bakın
Albüm yapımcılığı
Stüdyoda şarkı kaydetmeye çalışırken işe yarar. Mekandaki albüm yapımcılığı en yüksek karakter kullanılır. Gruptan birisi olmak zorunda değildir.
Öğretmen ve Öğrenci

Yeni yetenek öğrenmenin diğer bir yolu da bir öğretmen bulmaktır. Aslında bazı gizli yetenekler sadece bu yolla öğrenilebilir ve piyasada herhangi bir kitapları yoktur.
Öğrenci olmak için size öğretmek isteyen birini bulun ve onunla arkadaş olun. Yeterli düzeyde arkadaşlık kurduğunuz zaman “Öğretmenlik talep etme” seçeneği çıkar.
Artık iş, öğretmenin “Öğrenciyi Kabul Et” seçeneğini seçmesine kalmıştır. Eğer kabul ederlerse, o zaman öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bir öğrencinin sadece bir öğretmeni olabilir, ancak öğretmenlerin birden fazla öğrencisi olabilir. Öğretmenin aldığı her güncelleme için, öğrenciler arasında ilerlemeyi simgeleyen puanlar dağıtılır. Bu da, daha az öğrenci, daha hızlı ilerleme demektir.

Gizli Yetenekler


Bazı özel etkili nadir yetenekler vardır. Aşağıda bunlardan söz etmeyeceğiz. Onları kendiniz bulmak durumundasınız. Bazı yetenekler gizli(S) olarak nitelendirilmiştir. Diğer karakterler bunu göremez, ama günlüğünüzü kimlerin okuduğuna dikkat edin
Yeni Yetenekler Öğrenme
Yenetekler karakterinizi ilerletmenin en iyi yoludur. Hala bir yetenek öğrenmediyseniz, şimdi tam zamanı! İnanın fazlasıyla faydasını göreceksiniz.
Tavır seçiminiz
Tavır herşey demektir! Yani, tam olarak herşey olmasa da insanlarla aranızdaki ilişkiler açısından büyük farklar yaratabilir.
Tavrınız, karakterinizin ne tür ilişkiler geliştireceğine işaret eder. Bu arkadaşlarınız sizinle ilişki kurduğunda onların karşısına çıkacak farklı seçeneklerle kendini gösterir. Örneğin: Eğer arkadaş canlısı bir insansanız, size dostça sarılmak veya sizinle flört etmek daha kolay olacakken, kavga çıkarmak daha güç olacaktır.

Yetenekler oyunculara hediye edilebilir, ya da genelde dükkandan satın alınırlar. Öğrenmek istediğiniz konu hakkındaki kitabı alın ve okuyun. Okumak için eşyalar listesinden kitabın yanındaki KULLAN’ı tıklayın. Gerçek hayatta olduğu gibi, siz kitabı okur okumaz kitap havaya karışıp yok olur.