2016 Passengers / Uzay Yolcuları - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,587
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
MV5BMTk4MjU3MDIzOF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjM2MzY2MDI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg


Passengers / Uzay Yolcuları (2016)

Tür: Aksiyon, Macera, Bilimkurgu, Romantik
Yönetmen: Morten Tyldum
Senaryo: Jon Spaihts

Oyuncular:
Jennifer Lawrence
Chris Pratt
Laurence Fishburne
Michael Sheen
Andy Garcia


IMDb Sayfası

Konu:
İçinde binlerce kişiyi taşıyan yıldız gemisi Avalon, "Homestead Kolonisi" olarak bilinen uzak bir koloni gezegenine 120 yıl sürecek bir seyahat yapmaktadır. Yolcular ve tüm mürettebat hibernasyon kapsüllerinde uyumaktadır, ancak gemi büyük bir asteroid alanından geçerken gemi kalkanında aşırı yüklenme olur ve bir arıza meydana gelir. Bu arıza nedeniyle geminin yolcularından biri olan Jim Preston (Chris Pratt) uyanması gereken zamandan 90 yıl önce uyanır.

Fragman:
 

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Filmi bilim kurgu filmi olarak değerlendirmezsek iyi bir film diyebiliriz.
Draması, Romantizmi iyi ama bilim kurguda ve aksiyonda kötü bir film çıkmış. Özellikle aksiyon kurgusu vasat, çok klişe..

Konu oldukça orijinal o yüzden ilk 1 saat falan çok iyiydi. Erken uyanan Jim'i ve büyük aşkını izlemek keyifliydi. Sonrasında gerçeklerin açığa çıkmasıda iyi işlendi ancak ne zaman ki
Gemi tehlikeye girdi orada batırdılar özellikle şu zenci adamın gelişi batırdı tüm olayı.:( Sonrasında yaratılan boş aksiyon ise çabası. Bu kadar bilim temeli zayıf filme böyle aksiyon olmamış. Ve fantezi dolu olmuş sonuç netice de biri yazar diğeri mühendis 2 kişi gemiyi kurtarıyor falan inandırıcılık dipte.

Oyuncular iyiydi. Jennifer'ı sevmem pek ama kısa saç yakışıyor. Chris Pratt'da iyi iş çıkartmış. Filme tüm sempatiyi Jim karakteri ile Chris toplamış. Sevdim ben oyunculuğunu..

Filmde ki görsellik doyurucu değil ama iyi. Uzay ve gemi görüntüleri iyi ama yetersiz geldi bana.

7/10
 

yigit_00

Favori Üye
Katılım
28 Ekim 2014
Mesajlar
2,725
Reaksiyon puanı
1,893
Puanı
205
Yaş
23
Filme bilim kurgu demişler ama arada ortaya çıkan robotlar ve uzay gemisi dışında pek bilim kurguluk bir yan yoktu filmde.

Filmde aşırı mantık hataları vardı bana göre (Ör: 5000'den fazla yolcu taşıdığı söylenilen bir uzay gemisinde sadece bir oto doktor bulunması..)

Filmdeki tek sevdiğim yan belki de görsel efektleriydi (Özellikle de Jennifer'ın o yüzme sahnesi çok iyiydi.)

Daha detaylı yorum için -> http://yorumcuportakal.blogspot.com.tr/2017/01/uzay-yolcular-passengers-film-yorumu.html

Bakarsanız sevinirim. :D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: http://izleryazar.com/passengers-2016/

Düşük beklentiyle izleyip çok beğendiğim bir film oldu.

Bir Gravity, Interstellar beklentisiyle izlerseniz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz çünkü bilim kurguyu fon olarak kullanan bir film olmuş.

Yaratılan gelecek tasviri, gemide kullanılan prodüksiyonu çok beğendim.

Jennifer Lawrence bu filmde bile (daha çok gişe hedefleyen bir film sonuçta) çok iyi oynamış. Chris Pratt de ona iyi ayak uydurmuş. Michael Sheen'e de bayıldım, çok yakışmış rol.

Ufak tefek mantık hataları olabilir ama çok fazla olduğuna katılmıyorum. Mantık hatası denilen çoğu şey kolayca mantığa bağlanabilir. :)

8/10
 

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Az beklentiyle izledim ve müthiş zevk aldım filmden.

Film su gibi aktı, hiç sıkılmadım izlerken. Sevdiğim oyuncular baş rollerde olunca işim daha da kolaylaştı. Beklediğimden çok çok daha beğendim.

Bana göre filmin konusu oldukça güzel ve iyi işleniyor. İnsan psikoloji, yalnızlık gibi konular başarıyla ele alınmış. Bilim Kurgu da iyi yedirilmiş. Aksiyon sahneleri diyebileceğimiz sahnelerden de çok şikayetçi sayılmam açıkçası.

Prodüksiyon gerçekten hoş ama ödül alabileceğini sanmıyorum. Müzikler de hoştu ama ödül zor.

Bence mutlaka izleyin, seveceğinizi düşünüyorum.

8/10

 

FaJi

Banlı
Katılım
18 Eylül 2016
Mesajlar
2,236
Reaksiyon puanı
1,295
Puanı
195
Arkadaşlarım ve bir hocam tarafından öyle bir abartıldı ki tekrar bir Gravity falan izleyeceğiz sandım. Soracağız bunun hesabını onlardan. :D İlk 1 saat zaten aşk filmi. Dramı ve aşk konusu iyiydi. Beğendim oraları ben. Ancak sonradan iş biraz bozulmaya başladı. İzlerken sıkıldım mı hayır ama umduğumu bulamadım. Aksiyon kısmı berbat etti olayı.
Koca gemiyi kurtardılar. Kadın bir kaç kişi daha uyandıralım diyor beyfendi artistliğini yapacak ya "boşver şimdi uyandıktan sonra kendilerine gelene kadar çok zaman kaybederiz" diyor. Aldı eline bir kalkanı yaptı şovunu.
Azıcık efekt katıp bir tane de robot eklemişler tamam. O robotta ne hain çıktı.
Sonu da masal gibi bitti. Alice Harikalar Diyarı izliyor olsaydık iyi derdim. Ama tarzı bilim kurgu geçen bir filmde böyle olunca saçma oldu.

Diriltme olayında da imkansızı işlemişler. O da üstüne kreması oldu

Jennifer filmin en güzel yanıydı. Kısa saçlı kızları severim. Filmde iyice hasta oldum. :D Scarlett'in kısa saçlı haliyle karşılaştırıyorum şu anda kafamda. Bir karar veremedim. Daha fazla düşünmem lazım. :D

Chris Pratt de ise tam bir Regular Show'da ki Kas Adam edası vardı. Sevmiyorum bu adamı. G.Koruyucularında da sevmedim. Olmamış.

6,5/10
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Film sıkmadan izletti kendini ama ilk bölümleri çok tahmin edilebilir gitti. Sonra da meşhur hollywood kahramanlıklarıyla devam etti.

Filmden önce sadece afişi görmüştüm. Jennifer Lawrance ile Chris Pratt'i. Filmi de ondan sonra senaryoyu kendim yazmış gibi izledim. Jim uyandıktan bir süre sonra Aurora'ya denk gelip onu uyandıracağı daha sonra onu tavlayacağı sonra da kendisinin onu uyandırdığı anlaşılıp aralarının bozulacağı en baştan belliydi.

Ondan sonraki kısım da gemi yanıyor hadi kurtaralım kahraman olalım muhabbeti zaten. Bari adam ölseydi ne can varmış adamda o kadar alevlere dayandı sonra gitti oksijensizlikten öldü sonra dirildi falan çok abartmışlar oraları :A

Neyse işte idare eder bir filmdi kısacası.

6.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,599
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film sıkmadan kendini izlettirebildi bana. Zaten öyle karmaşık bir olay veya kurgu yoktu. Konu bana normal geldi ama aklımı çeldi. Baya baya filmi izlerken kendimi karakterlerin yerine koydum. "Acaba ben olsam ne yapardım?" diyip durdum yani.

Oyunculuklar çok iyiydi. Filmde zaten 4-5 karakter vardı. Ama Pratt ve Lawrence ikilisi bu yükün altından çok iyi kalkabilmişler.

Filmin bence en iyi yönü görsel efektleriydi. Çok iyi işler çıkartmışlar. Havuz sahnesi çok iyi yapılmıştı.

Çerezlik film isteyenler için ideal duruyor.

8/10