Ortadoğu'da Diriliş "Ertuğrul" Rüzgarı!

EFE UYSAL

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
2 Eylül 2014
Mesajlar
35,685
Reaksiyon puanı
26,893
Puanı
1,051
Yaş
28
Konum
İstanbul
EFE UYSAL yeni bir haber konusu açtı

Ortadoğu'da Diriliş "Ertuğrul" Rüzgarı!

IMG_20170315_183658.jpg


Ekranların rekortmen dizisi TRT 1'in efsane dizisi Diriliş "Ertuğrul yurtdışında rekor kırmaya hız kesmeden devam ediyor.

Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Çağdaş Onur Öztürk, Esra Bilgiç ve Hülya Darcan'ın bulunduğu TRT 1 ekranlarında üç sezondur reyting rekorları kıran "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Arapça'ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar yaklaşık 200 milyon kez izlendi.

Dizinin internetteki ilk alt yazılı versiyonunu yayınlayan ALNOOR TV'nin sahibi Katarlı Abdullah Ahmed el-Haşimi, "Şu an Arap izleyicilerin en çok ilgisini çeken Türk dizisi Diriliş Ertuğrul." olduğunu söyledi.

Diziyi en çok izleyen ülkeler sırasıyla Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır, Cezayir, Fas ve Katar geliyor."

Arap dünyasını etkisi altına alan dizide sık sık duyulan "Kardaş, eyvallah" gibi kelimeler, bazı Arap izleyiciler tarafından günlük konuşmalarında kullanılırken, çok sayıda genç de sosyal medya hesaplarında Engin Altan Düzyatan'ın canlandırdığı Ertuğrul karakterinin fotoğraflarını paylaşıyor. Ayrıca her yeni bölümün ardından Arap izleyiciler sosyal medyada diziyle ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Dizinin Arap dünyasında oluşturduğu etkinin boyutlarını görmek için son bölümde "Bamsı' ölecek mi?" sorusunu akıllara getiren sahnenin ardından Kuveyt'in El-Cehre kentinde bir kişinin açtığı ve üzerinde "Kayı Boyu'na taziye... Bamsı, Allah'ın rahmetine kavuştu. Affetme Ertuğrul! Seni kaybettik ey Bamsı" ifadelerinin yazıldığı afişe bakmak yetiyor.
Orijinal formatta oku
 

jackass

Favori Üye
Katılım
3 Aralık 2011
Mesajlar
290
Reaksiyon puanı
62
Puanı
129
Hadi bizimkiler izliyor propaganda amaçlı diziyi de araplar niye izler anlamıyorum.