2023 Oppenheimer - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,631
Reaksiyon puanı
62,953
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
MV5BMDBmYTZjNjUtN2M1MS00MTQ2LTk2ODgtNzc2M2QyZGE5NTVjXkEyXkFqcGdeQXVyNzAwMjU2MTY@._V1_.jpg


Oppenheimer (2023)

Tür:
Biyografi, Dram
Süre: 180 dk

Yönetmen & Senaryo: Christopher Nolan

Oyuncular:
Cillian Murphy
Emily Blunt
Robert Downey Jr.

IMDb Linki

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer'a 2. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel liderliği verildiğinde, o ve eşi Kitty, Oppenheimer'ın çalışmasının sadece kendi hayatları üzerinde değil, tüm dünya üzerinde bu kadar etki edeceğini hayal edemezdi. New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarında, o ve ekibi, uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirmesinin ardından Oppenheimer "atom bombasının babası" ilan edilir. Ancak ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılacak olması, Oppenheimer'ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur. Savaş sona ermek üzereyken, Lewis Strauss'un ortak kurduğu ABD Atom Enerjisi Ajansı'nın danışmanı olan Robert Oppenheimer, nükleer enerjinin uluslararası kontrolüne ve nükleer silahlanma yarışına karşı olduğunu savunur ve bu nedenle ABD tarafından hedef haline gelir.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,633
Reaksiyon puanı
9,617
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Tamam filmin altında Nolan imzası falan var ama yalan yok az beklenti ile gittim. Böyle büyük yönetmen ve kadrolu filmlerin kalitesi beni her zaman korkutuyor. Süresinin de 3 saat olduğunu görünce hepten umutsuz girdim. İlk perdede yorgunluğun üzerine aşırı diyaloglar eklenince bir kaç kere gözlerim kapandı.

İlk perde bence baya ağırdı. Hikayeyi yavaş ve çok detaylı anlatmaya çalışmış. Bir türlü aksiyon olmayınca yalan yok içim geçti. Oyunculuklar da beni bu perdede fazla etkilemedi. Araya girince acaba sinemaya gelmekle hata mı yaptım dedim. Nolan beni üzmezdi dedim. İkinci perde başlayınca işler değişti...

İkinci perde de film kabuğunu resmen yırttı. "Ben bir Nolan yapımıyım" dedi. Beklediğim o görsel zevk şöleni başladı. Hikayede güzelce hızlandı ve parçalar birleşmeye başladı. Çekimler ve efektler zirveye çıktı. Bu filmi IMAX'te izlemek için çok şeyden vazgeçebilirdim.

Sonunda ben daha çok bir yanıltmaca görmek isterdim ama Nolan bunun yerine bize mesaj vermeyi tercih etmiş. Verdiği mesaj da gayet kaliteli ve güzeldi. Elindeki malzemeden iyi bir iş çıkarmış.

Ben Oscar'da bu filmin en az 7-8 adaylık alacağını düşünüyorum ve mutlaka olmalı diyorum. Cillian Murphy ve RDJ ikilisinin fazla karşılıklı sahnesi yoktu ama adaylık ve ödülü alacak bir oyunculukları vardı. Senaryo ve jüri uyuzluk yapmazsa yönetmende cepte. Görsel efekt, ses, miksaj gibi teknik dallarda da yanına kolay kolay yaklaşabileceklerini sanmıyorum.

Özetle yavaş ve sıkıcı başlayan ancak sonrada yağ gibi akıp çekimleri ve görsel efektleri ile nefes kesen güzel bir film olmuş. Mutlaka beğenmeyeni olacaktır ancak biyografik filmler içinde ilk 10 arasına girebileceğini düşünüyorum.

8/10