Muhteşem Yüzyıl Kösem 36. Bölüm Yorumları

yatutarsa

Favori Üye
Katılım
8 Ekim 2012
Mesajlar
20,001
Reaksiyon puanı
13,224
Puanı
1,060
"Senin adalet dediğin güç kimdeyse onun aşüftesidir." - Gülbahar Sultan
Evet Gülbahar'cığım çok haklısın. Gülbahar Sultan, Elanur'u kaçırtarak ilk büyük oyununu yaptı (hoş, pahalıya patladı ama olsun). Kadın tek başına dizinin kötü kadın ihtiyacını karşılıyor. Aslında Kösem'in şu an Safiye Sultan ayarında bir kadın olması lazımdı ama Yılmaz taraf tuttuğundan ve Kösem'i ultra melek olarak gösterdiğinden Kösem'e kötülük yaptıramıyor. Dizinin eksikliklerinden biri de bu kötü kadınlar. Mesela geçen sezon kimler vardı elimizde?
Safiye Sultan: Söze bile gerek yok. Saltanatı için kendi torununa suikast düzenletecek kadar kötü. Bundan dolayı kah eski saraya sürüldü kah kızkulesinde ayakları zincirli yaşadı.
Halime Sultan: Bir annenin oğul sevgisini sonuna kadar yaşayan ve onun iyiliği için her şeyi yapan bir kadın artı olarak büyüyle uğraşması kendini daha gizemli kılıyor.
Dilruba Sultan: Annesinden daha fena bir şekilde kardeşine bağlı ve bu ona çok kötü şeyler yaptırıyor, bkz: Cennet'i döve döve öldürtmek. Kendisi kurtarıldığı zaman kardeşinin hayatı tehlikeye girdiği için kendini kurtarana fırça atan bir sultan.
Handan Sultan: Kötü olamayacak kadar saf ama en azından Mustafa'yı öldürtmeyi denemiş biri.
Silahdar sonunda Atike'ye karşı hisleri olmadığını açıkladı. Ben bile sinirlenmeye başlamıştım.
Murad artık fütühat devrini başlatsın. Dizi o kadar saraya tıkıldı ki Bismişah gibi bir müzik bile anca yay kurma sahnelerinde kullanılır oldu. :F
Paralel devletin bu bölüm azaltılması çok iyiydi ve eksikliği hiç de hissedilmedi keşke tamamen kaldırılsaydı.
Murad'ın herkes yayı kurmayı denerken Yahya Efendi'ye "Yahya Efendi, bir sen bir ben kaldık" dediği sahnede iyi güldüm. :D
Ayşe, aferin sana kız, iyi konuştun Farya'yla.