Mesmeso'dan Sezonun En İyi Yerli Filmleri - Part 2 | 2016-2017

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,622
Reaksiyon puanı
9,604
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Yapmış olduğum sıralamaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Dün yayınlamış olduğum Part 1'i buradan okuyabilirsiniz.

5- DEDEMİN FİŞİ


4 sezondur Show TV'de Cuma akşamları ekrana gelen ve iyi bir kitleye sahip olan Güldür Güldür Show ekibi bir sinema filmi yapmayı planlıyorlardı. Ekip tamamen onlardan oluşuyor. Senaristler, yönetmen ve oyuncuların hepsi GGS'dan. Ekibe bu filmlik dışarıdan Zeynep Kankonde, Özlem Tokaslan ve Ayşen Gruda dahil oldu. Ekipten de sadece Çağlar Çorumlu yoktu filmde. Filmde karakterler çok orjinal olmuş. Oyuncuların kendilerinden de biraz benzerlikler var gibiydi. Film 2.015.665 kişi tarafından izlendi ve 22.912.770 TL hasılat elde etti ve beklentilerin epey üstünde başarı sağladı. Genel sıralamada ise 3. sırada yer aldılar. Bu rakamlardan sonra belki devam filmi gelmez ama bu ekip kesinlikle yeni bir film çekecektir.

4- EKŞİ ELMALAR


Yılmaz Erdoğan 3 sene aradan sonra yeni bir film ile aramıza geri döndü. Dramada bıraktığı yerden geri döndü. Film için öyle bir kadro topladı ki her türün oyuncusunu barındırıyor. Usta oyuncu bu yolda yanına Farah Zeynep Abdullah, Songül Öden, Şükran Ovalı, Devrim Yakut, Şükrü Özyıldız, Fatih Artman, Ersin Korkut, Caner Cindoruk ve Cezmi Baskın'ı aldı. Bir önceki işi olan Kelebeğin Rüyası gibi dönem filmi oldu. Film tipik Yılmaz Erdoğan filmiydi. Yani film hakkında bilgisi olmayan biri bile onun yaptığını anlayabilirdi. Ancak gişede bana göre işler iyi gitmedi. Bu filmin ve kadronun hakkı bu olmamalıydı. Film 1.219.395 kişi tarafından izlendi ve 13.915.322 TL hasılat elde etti.Usta kalem önceki filminin yarısı kadar izlendi neredeyse. Ben sene içinde sinema salonlarına kilit vurulmalı demiştim. Bence bu tezimi doğrulayan film olabilir. Film genel sıralamada da 12. sırada yer aldı.

3- İKİMİZİN YERİNE


Bu sezonun sürpriz filmlerinden biriydi bence. Bu ikiliden beraber bir film hiç beklemezdim. Filmi beğenenler olduğu kadar beğenmeyeni de vardı. Ben ikili yakıştırdım ama yakıştırmayanda epey fazlaydı. Filmi izlerken herkes sonunu tahmin etmeye çalışıyordu. Bilim kurgu filmi olsa ancak bu kadar tahmin yürütülürdü. Bu yönünün yanı sıra drama tarafından da epey başarılıydı. Aslında filmin üstünde olan başka bir şey vardı; Serenay Sarıkaya ve o muhteşem sesi. 2016 yılı resmen onun yılı oldu. Bu filmle olan çıkışı Fi ile hat safhaya ulaştı. Filmimizin senaristi dram konusunda epey kariyerli olan Pınar Bulut'tu, yönetmen Umur Turagay'ın ise ikinci filmiydi bu. Film de Nejat ve Serenay ikilisinin yanı sıra Zerrin Tekindor, İştar Gökseven, Özgür Emre Yıldırım, Merve Çağıran ve Aslı Bekiroğlu yer alıyordu. Ayrıca 1.373.260 kişi tarafından izlendi ve 15.542.286 TL hasılat elde etti. Bence beklentilerin üstüne çıktı film. Genel sıralamada da 8. sırada yer aldı.

2- İFTARLIK GAZOZ


Cem Yılmaz çok sürpriz bir film ve karakterle karşımıza çıktı bu sene. Film tamamen festival konseptindeydi. Zaten filmimizin senaristi ve yönetmeni festivallerin gediklisi olan Yüksel Aksu'ydu. Cem Yılmaz'ın yer aldığı bir filmde ondan daha fazla etki bırakabilecek fazla kişi yoktur bence. Ama bu filmde sürpriz birisi geçti onun önüne; Berat Efe Parlar. Küçük adam ismini epey duyurdu bu filmle. Filmden sonrada Güldüy Güldüy Show'ta yükü sırtlayan isimlerden biri oldu. Böyle giderse önü çok açık gözüküyor. Cem Yılmaz hiç görmediğimiz bir karakter ile karşımızdaydı. Onu ilk kez Ege şivesi ile gördüm ve altından kalkmış gibiydi. Filmin konusu da çok güzeldi. Beni baştan sona etkiledi. Filmde Yılmaz ve Parlar'ın yanı sıra Ümmü Pütgül, Okan Avcı veYılmaz Bayraktar yer aldı. Film gişede 1.031.094 kişi tarafından izlendi ve 12.319.801 TL hasılat elde ederek festival filmi olmasına rağmen çok iyi bir başarı sağladı. Bu biraz da Cem Yılmaz'ın markasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Yıl içerisindeki sıralamada da 16. sırada yer aldı.

1- DAĞ 2


Bence bu kimse için sürpriz olmamalı. Film bu senenin en büyük sürprizi oldu gerçekten. İlk filmden sonra sessiz sedasız bir şekilde çekildi ancak yayınlandığı andan itibaren bomba gibi patladı. Kalite olarak benzerlerinin epey üstündeydi. Zaten bu filmden sonra askeri dizi ve filmler furyası başladı. Filmde TSK'nın yardımı ile gerçek silahlar kullanmaları kaliteyi daha da yükseltti. Oyunculuklar da çok iyiydi. Alper Çağlar artık bu işlerin ehli olduğunu kanıtladı. İlk filmde yer alan Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar'ın yanı sıra Murat Serezli, Ahu Türkpençe, Emir Benderlioğlu, Atılgan Gümüş, Murat Akın, Armağan Oğuz, Ahmet Pınar, Açelya Özcan ve Bedii Akın yer aldı. Gişede ise 3.594.843 kişi tarafından izlendi ve 40.658.255 TL hasılat elde etti ve genel sıralamada da 1. sırada yer aldı. Film gerçekten her yönden yılın sürprizi oldu.​
 

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
İftarlık Gazoz filmi gerçekten harika, bu listeyi ben yapsam ilk sıraya o filmi koyardım herhalde. Yüksel Aksu'nun en iyi filmi diyebilirim, Cem Yılmaz'la ayrı hoş olmuş. :) Tabi Muğla'nın o güzel görüntüsü, köylüleri da filme ayrı güzellik kattı.

Diğer filmleri izleyemedim, yakında filmlere bırakacağım kendimi. O zaman bakarız artık. :X
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,607
Reaksiyon puanı
62,924
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Emeğine sağlık yine güzel bir liste olmuş. İftarlık Gazoz ve Ekşi Elmalar yılın en iyi filmlerindendi. İkimizin Yerine de beklediğimden daha iyi çıkınca biraz şaşırtmıştı. Dedemin Fişi de fena değildi ama bence ilk 5'lik değil. :D @mesmeso61